Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim xxxxxxxxxx

pomozcie opiekunk do dziecka

Polecane posty

Gość anonim xxxxxxxxxx

Witam pisze z pewnym pytaniem od czwartku mam byc opiekunka u9miesiecznego dziecka.Jak mam sie zachowac na rozmowie? co robic o co zapytac mame, jak sie ubrac? czy kujpic cos dziecku? prosze pomozcie:(

Gość takie rzeczy się leczy
ubierz się skromnie, elegancko ale bedz przesady. Nie kupuj nic dziecku, postawisz w niezręcznej sytuacji rodziców, pomyślą, że chcesz ich podkupić. Zapytaj mamę o to, jakie dziecko ma usposobienie, ile razy dziennie je, ile śpi. Poczytj w necie o 9miesięcznych dzieciach, o tym co potrafią, możesz zabłysnąć i coś zauważyc, skomentować, np ''Jak już pięknie siedzi''. Powodzenia!

Gość anonim xxxxxxxxxx
dziekuje bardzo za dobre rady. Zastanawiam sie jeszcze o co moga zapytać sie rodzice. Cos nie cos czytalam w internecie

idziesz na rozmowe czy juz do pracy - jesli do pracy to raczej ubierz sie wygodnie/sportowo aby bez skrepowania moc sie zajc dzickiem i pamietaj, ze dzicku zdarza sie wybrudzic opiekuna:) zapytaj o zwyczaje dzicka, co lubi, co go uspokaja, czego rodzice sobie nie zycza, a czego oczekuja od Ciebie

Gość anonim xxxxxxxxxx
Dziekuje bardzo.a ide na rozmowe ale mysle ze mam duze szanse Zastanawiam sie wlasnie o tych pytaniach,czy ze stresu nie wyleci mi wszystko z glowy

Gość wdz2exde2
moze to zabrzmi nizbyt delikatnie - ale koniecznie ustal aspekty finansowe i jak bedziesz miala wolne dni!! ja pracuje jako opiekunka i pare moich znajomych tez i z tego co mi opowiadaly to jesli nie ustalisz tego,to rodzice moga zaczac to wykorzystywac np. proszenie zebys zostala godzinke dluzej - przyszla godzinke wczesniej, albo ty bedziesz chora,ale oni powiedza ze i tak masz przyjsc, mam kolezanke w ciazy, ktora zle sie czula,a rodzice powiedzieli ze musza isc do pracy i ich to nie interesuje!! takze pamietaj tez o sobie i nie wstydz sie mowic o swoich potrzebach

Gość anonim xxxxxxxxxx
dziekuje kochana. A w c sie bawic z takim niemowlakiem?

Gość bukaaa
Przygotuj sobie odpowiedzi na pytanie, co będziesz robiła z dzieckiem. Pamiętaj, aby po przyjściu umyć ręce nim zbliżysz się do dziecka.

Gość anonim xxxxxxxxxx
Wlasnie prosze o podpowiedzi co moge robic. Np chodzic na spacery bawic sie w rozne zabawy np idzie rak ,idzie kominiarz,akuku

Gość oooonnnee
zrób dziecku gili gili.Twój stosunek do niego będzie bardzo wazny dla obserwującej Ciebie mamy:)

Gość wdz2exde2
oni sie bardziej stresuja od ciebie - przeciez maja zostawic swoje malutkie dziecko z Toba :) Na pewno sie nie przymilaj itd, badz soba, powiedz jak zapewnisz dziecku bezpieczenstwo,bo jednak to jest wazniejsze od bawienia sie itd,zobacz co robic kiedy dziecko zakrztusi sie itd. Mozesz tez poszukac w necie zabaw rozwijajacych dzieci w tym wieku

Gość wdz2exde2
9-miesiecznym dziekiem nigdy sie nie zajmowalam, wiec nawet nie wiem czy one to juz chodza w tym wieku itd:P Ale na pewno znajdz jakies ambitniejsze zabawy niz gili-gili i akuku, bo to jest zabawa na 30sekund :P A i wątpie,zeby rodzice na pierwszym spotkaniu kazali ci sie bawic z dzieckiem,raczej to oni ci wszystko pokaza, pytaj o wszystko,co dziecko lubi itd, o jakies zwyczaje, rytuały