Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melekeke

Czy warto kupić ten telewizor?

Polecane posty

Gość rycerz_z_szabelką
Jeśli nie masz dużych wymagań i rzadko oglądasz tv, to możesz kupić. Ale generalnie nie polecam. Dołóż 100-200 zł i kup Samsunga, będzie to lepszy wybór.

nie odświeżanie powinno byc 100 Hz no i brak wejścia USB - zupełna dyskwalifikacja

Gość melekeke
na USB mi nie zalezy a oc chodzi z tymi Hz?

Gość rycerz_z_szabelką
"odświeżanie powinno byc 100 Hz" Gdzie to usłyszałaś? Pewnie od sprzedawcy w sklepie ;) Oczywiście lepiej gdy jest 100 Hz, ale 50 Hz w zupełności wystarcza do komfortowego oglądania, nawet dynamicznych scen.

Gość rycerz_z_szabelką
Tutaj masz wspomnianego Samsunga: http://www.ceneo.pl/6066974 Poczytaj sobie opinie na jego temat. W tej cenie jest to super wybór. I nie słuchaj bajek o tym, że 100 Hz to konieczność.

Gość melekeke
a czy ten telewizor ma mpeg4?czy jest przystosowanydo odbioru cyfrowego w Polsce?

no właśnie do scen dynamicznych, przesuwających się napisów itp. jest to odświeżanie potrzebne jak najwyższe na USB Ci nie zalezy? żeby sobie np. zdjęcia pooglądać fajnie z wakacji z rodziną, czy film? to wiesz... jako mebel to sie każdy tv nadaje, tylko kolorem obudowy dobierz ;)

Gość melekeke
nie powiem fajny ten samsung ale w sklepie nie widzialem 32 calowego z full HD w takiej cenie a kupno przez internet odpada

Gość rycerz_z_szabelką
Tak, no to pewnie Orion będzie lepszy ;) Ja nie mówię, że Samsungi są wspaniałe, ale w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. Do Ewa33 - widziałaś gołym okiem różnicę między 50Hz a 100Hz? Poza tym herze rerzom nierówne. Na faktycznie dobry TV z 100Hz trzeba wydać co najmniej 3500 zł.

Gość melekeke
tak mysle nad tym orionem,skoro firma produkuje matryce dla hitachi,toshiby,sharpa to chyba musi byc dobra?

Gość radecki
Jak kolega wyzej polecam samsunga. mam model z tej samej serii tyle ze wiekszy (40 c.). w takiej cenie to ja bym sie nawet nie zastanawial. orion to dziadostwo, tak jak inne podobne wynalazki typu manta itp. i jeszcze do kolezanki wyzej - jak piszesz o czyms ze jest "blee" to wypada to jeszcze uzasadnic. samsung robi najlepsze tv w przedziale cenowym powiedzmy "na kazda kieszen". nawet drozsze soniacze maja matryce produkowane przez samsunga. ale co ja bede pisal...

Gość rycerz_z_szabelką
A dlaczego zakup przez internet odpada?

Gość radecki
jesli chodzi o kwestie 50hz czy 100hz, no to oczywiscie 100hz jest lepsze, co widac gdy ogladasz np. sport w tv. obraz jest troche plynniejszy, wzrok sie mniej meczy. ale tez uwazam ze nie jest to jakies super konieczne. moj samsung tez ma 50hz i daje rade :)

Gość melekeke
wole kupic w pobliskim sklepie w razie jak cos sie popsuje

Gość rycerz_z_szabelką
Jak wolisz :) Ja od dawna kupuję przez internet i jeśli coś uległo awarii, to nigdy nie było większych problemów z naprawą.

Gość dajcie spokój z tandetą
telewizor kupuje się na kilka lat, wiec nie ma sensu przesadnie oszczędzać Najlepiej kupić firmowy: Sony, Sharp, Samsung, LG, Philips, Panasonic Oczywiście 100 Hz ma znaczenie, lepiej dołożyć do tej funkcji No i patrzeć na czas reakcji - powinien być jak najkrótszy Zobacz np. Samsung LE32C650 Co do rozdzieczości to przy 32'' raczej nie widać róznicy miedzy HD ready, a full HD, ale zawsze lepiej mieć full :P

Gość ljh;kg;;
te hertze to bzura, miało to znaczenie w przypadku kineskpów

Gość Gregoriusz
Oriona ma moj ojciec, ale tego: http://www.ceneo.pl/3666002 I powiem Wam że wstydu nie ma ;-) Obraz dobry, cena też niska jak na możliwości. Jak ktoś nie ma super, hiper wymagań to będzie zadowolony. Jak dla mnie główną wadą tego tv jest brak USB.

Gość radecki
ten samsung co kolega wyzej poleca jest super, ale w tej cenie to mozna miec 40 cali, tyle ze bez 100hz.

Gość Gregoriusz
co prawda matka narzeka, że nie moze oglądac M jak miłośc, bo telewizor się co chwila wyłancza i trzeba walnąć w niego pięścia, aby zaskoczył, ale ojcu to nie przeszkadza, bo siedzi z piwem i ma wszystko gdzieś :P

Gość casting gloss
tylko sharp :)

Gość Gregoriusz
Podszyw, ale nie powiem, nawet mnie rozbawił :)

Gość melekeke
byłam w Realu i już nie było tych telewizorów, widziałam tylko jak jakiś emeryt wywoził ostatni egzemplarz w wózku wypełnionym torebkami z cukrem :(

Gość szokujacasprawaaaaaaaaaaaaaaaa
ciekawi mnie na jakich czesciacj produkowany ejst ten orion i w jakiej fanbryce. ten telewizor moze nie byc wcale taki zły jak sie niektórym wydaje . to bardzo prostu podstawowy model ale jakosciowo moze nie odbiegac od bardziej znanych marek. wszytko wyjasniłoby sie gdybysmy widziali na jakich czesciach jest złozony i gdzie w jakiej fabryce został wyprodukowany

Gość maturks4
w SOBOTĘ DOKŁADNIE TAKIE SPRZEDAWALI PO 500 ZŁ

Gość xiquilla
ja polecam sonny kupilam rok temu 52 c i mam kino domowe dvd i kilka pierdolkow z sonny i jestem badzo zadowolona mialam tez philips i kino z lg i tez nie narzekalam

Gość xiquilla
ja radze kupic z nanych firm ale tez slyszalam ze oki to sonny tylko juz nie placi sie za marke wiec teraz juz nic nie wiadomo