Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może panikara a może nie

Ja juz łyknęłam tabletkę jodu a wy?!

Polecane posty

nie wiem czy panikuje ale mam znajomych w niemczech i oni od wczoraj mają zalecane łyknięcie tabletki z jodem ...poziom radiacji u nich jest wysoki ...A u nas jak zwykle błoga cisza ....:O NIE MA PROBLEMU albo będzie jak juz będzie po "ptokach"

tabletki są bez recepty,bierze sie tylko jedną sztukę i nie ma skutków ubocznych a chronią przed wchłanianiem radioaktywnego jodu

Gość nic nie słyszałam na ten temat
moze i przesadzasz .

Gość wiem ze w niemczech ale nie wi
em gdzie dostają tez coś profilaktycznie a u nas ? szkoda gadac u nas NIGDY NIE MA problemu ...

Gość wiem ze w niemczech ale nie wi
„Niemiecki portal KOPP informuje, że chmura radioaktywna będzie nad Niemcami do 7 dni. Przeczytałem też, iż tak jak w przypadku Czernobyla, media maja zakaz informowania o chmurze. W takiej sytuacji mogą podawać tylko „urzędowe dane. -Niemieckie centrum badania radioaktywności w powietrzu, zanotowało dzisiaj nad ranem ponad 15 krotny wzrost radioaktywności. W dniu dzisiejszym Polski odpowiednik stwierdził w wywiadzie, że radioaktywność w Polsce jest i była w normie (!)

przesadzasz, i z tymi Niemcami też jakiś kit... za daleko jesteśmy...

Gość reeeeend
Ja mieszkam w Niemczech i nic o tym nie wiem. I co wam w ogole jedna tabletka jodu pomoze jak bedzie wybuch?

Gość Pewnie że przesadzasz :O
W przypadku Czarnobyla chmura radioaktywna nie wyszła poza Europę, a z Japonii przeleci przez cały świat po tylu latach i takim skoku technologicznym :O

Gość Pewnie że przesadzasz :O
Poza tym to nie jest prawda, że tabletki z jodem nie mają żadnych skutków ubocznych, bo np. przy nadczynności tarczycy moga mieć bardzo solidne

Gość deyhjkj
a z głową wszystko ok, czy też nie bardzo?

Gość BON APPETIT84
dla mnie masakra i na pewno kupie tabletki z jodę

Gość sami jestescie porąbani
lepiej dmuchac na zimne niz potem płakac ....

Gość cinka258
Wogole nie macie pojecia jak sa zbudowane te reaktory, a jak byly te w Czarnobylu....ludzie nie siejcie paniki. I co za bzdury z tym poziomem radioaktywnisci....

Gość no tak jak zawsze u nas
najlepiej udawac ze nic sie nie dzieje ...:O Przy takim skotu technologicznym jak ktos pisze nia ma takiego zagrożenia ? Nic bardziej mylnego ...kto by pomyślał,że wogóle cos takiego moze sie wydarzyc ...! Oglądajcie wiadomości i czytajcie na ten temat a sami stwierdzicie co sie dzieje ...nikt nam prawdy nie powie ale to własciwie katastrofa jądrowa

Gość cfdew
jak się nazywają te tabletki?

Gość Zdarzyć się pewnie może, ale
po latach okazało się, że nawet po Czarnobylu pochopnie podano Polakom płyn lugola, bo promieniowanie nie było groźne. Efektem jest zwiększona liczba zachorowań na tarczycę, bo jod nie jest obojętny dla zdrowia i nie może być przyjmowany dla widzimisię :O

Gość cgokrer
ja zjadłam cały płyn lugola i co nic mi nie jest, lekarka mi kazała dezynfekować gardło tym