Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka@a.a@a

Czy uważacie, że ludzie mają różne predyspozycje do pracy?

Polecane posty

Gość Aneczka@a.a@a

Czy uważacie, że ludzie mają różne predyspozycje i np jedna osoba nadaje się do rozmów z klientami i czuje się w tym w swoim żywiole a inna do pracy w samotności to to jej bardziej odpowiada i lepiej jej wychodzi? Czy jest to tylko wymówka i każdy pod warunkiem, że się wystarczająco postara, przełamie swoje ewentualne lęki i może i powinien pracować na każdym stanowisku, np mając kontakt z klientami, mimo, że twierdzi, że go to bardzo stresuje? Wymaga to tylko pracy nad sobą, wytrwałych prób, przełamania się?

jasne że są ludzie którzy lepiej się nadają do jednej pracy a inni do drugiej

Gość Aneczka@a.a@a
No ja właśnie jestem osobą, która mimo tego, że pracuje już jakiś czas, zawsze bardzo stresuje się przed każda rozmową telefoniczną, zarówno odbierana jak i wykonywaną a jestem przekonywana w następujący sposób: musisz przełamać swój strach, każdy się na początku boi a potem jest już lepiej. Jednak ja mam wrażenie, że ja się boję bardziej. Za to zdecydowanie wolę mieć spokój i robić jakąś pracę nie wymagającą kontaktu z ludźmi. Ale w naszej firmie nie ma wiele takiej pracy

Ja sie do żadnej pracy nie nadaje. Nikt nie będzie mi mówił o której mam przyjść, wyjść czy ktoś będzie robił mi łaske dając podwyżkę. Teraz to mnie proszą :-p

Gość aaaaaaaaaaaaaaa___
Jedni mają predyspozycje do takiej pracy, drudzy do innej. Można się przełamywać itd. i to nawet dobrze, bo jeśli ktoś jest nieśmiały i ma problem z komunikacją społeczną to praca wśród ludzi może być elementem terapii - próby przełamania nieśmiałości. Jednak wiadomo, że taka osoba o wiele bardziej męczy się i stresuje pracą. Sama sobie odpowiedz, czy warto się męczyć i jest po co czy nie poszukać innej pracy.

Gość Aneczka@a.a@a
Rok czasu. Faktycznie, przez pierwsze tygodnie było najgorzej ale nadal nie jest dobrze i już chyba nie będzie lepiej - stąd moje wątpliwości

Gość Aneczka@a.a@a
No właśnie w sprzedaży. Całe szczęście są to produkty przemysłowe, więc jest trochę lepiej niż dzwonić domach ale i tak wolę już z dwojga złego, kiedy to klient dzwoni i o coś pyta niż kiedy ja dzwonię i mniej więcej nagabuję:( Moja odskocznia to wprowadzanie danych do komputera:P

Gość Aneczka@a.a@a
A w czym pracujesz jeśli mogę zapytać z ciekawości?

Różni ludzie różnie sie sprawdzają w róznych pracach, proste :P

Gość Aneczka@a.a@a
Mi np aż trudno sobie wyobrazić jak ktoś może nie lubić spokojnej pracy, gdzie jesteś tylko ty i Twoje zadanie do wykonania. Np wprowadzenie dużej ilości danych do komputera albo nawet rozwiązanie jakiegoś problemu ale bez kontaktu z ludźmi. Dla mnie to ideał:)

Ludzie są różni, dlatego każdemu podoba się inna praca. Dlaczego jeden jest nauczycielem, inny księgowym, a jeszcze inny politykiem? Inna praca nie oznacza "gorsza". Uważam,że jesli Twoja praca nie tylko nie przynosi Ci satysfakcji, ale jeszcze się w niej męczysz i po roku dalej odczuwasz dyskomfort - warto zmienić pracę... chyba, że z każdym dniem jest lepiej?