Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość $ylwu$

Dermacol, podkład kryjący

Polecane posty

Gość $ylwu$

Witam, mam pytanie, czy używała któraś z was podkładu firmy DERMACOL ? ten w tubce. mam problem, w moim miescie nie mozna go dostac, wiec zostaje mi tylko allegro..ale nie mam pojecia jaki kolor ? Który numer odpowiadałby kolorowi np. Revlon Photoready 002 - vanilla ? badz tez Revlon Colorstay 150 Buff ? Jeśli mozecie, prosze o odp.

Gość i love berlin
Szczerze to nie mam pojęcia ale mam korektor dermacol dobrałam zły kolor i nie kryje cieni pod oczami, a na inne partie jest zbyt jasny.Podkłady podobno są strasznie ciężkie ale kryją dobrze podobno.Radzę Ci kupić próbkę jak masz możliwość bo okaże się że Ci nie odpowiada kolor.

Gość ja mam tubkę, też na allegro
I z wyborem koloru dość trudno jest. Kupiłam o odcień za jasny. (ichnia wersja dla bardzo jasnej, zimnej karnacji - teraz wiem, że powinnam kupić do jasnej zimnej karnacji) Najlepiej napisać do sprzedającego, oni dość dokładnie nawet radzą. (ja żałuję, że zapytałam PO kupieniu złego koloru) Wiesz, że on jest teatralny, bardzo gęsty? Pytam tylko, bo nie chcę, żeby mu ktoś psuł opinię :D Kryje doskonale. Na moją suchą cerę jest jak warstwa silikonu, sprawdziłam z ciekawości - trzymał się na twarzy trzy dni (ze spaniem) (i tak byłam chora, więc mogłam sobie pozwolić na eksperyment) i nadal krył! :D Pozdrawiam :)

Gość $ylwu$
No właśnie sęk w tym, że nie mogę nigdzie dostać próbek :/ a na allegro są jedynie pełnowymiarowe opakowania. No i ja rowniez slyszalam wiele roznych opinii, jedne dziewczyny piszą ze ten podklad jest prze mega kryjący ale nie nadaje się do cer tłustych (wtedy traci wlasciwosci kryjące). Mimo wyszystko zaryzykowałabym kupno - za 15 zł na allegro mozna kupic ..chce wiec spróbować ;P

Gość i love berlin
Zaryzykuj to nie jest aż tak dużo,ja się tylko zastanawiam jak on się ma do cery trądzikowej skoro jest bardzo "ciężki" pewnie zapycha pory :(

Gość $ylwu$
Chyba tak zrobię, ale czytłam zeby raczej nie stosowac go solo, najlepiej wymieszać z innym podkładem najlepiej jakimś lekkim bądź też z kremem nawilżającym. Wszystkie opinie czytalam na wizazu, ale dodac watek na forum jest tam ciezko, bo zaraz wszystkie sie rzucają ze ten watek juz byl i zamiast pisac na forum - zebym pozagladala na wczesniejsze watki, chamskie sa

Gość $ylwu$
Fakt, nie uzywałam go jeszcze ale nie sadze zby nadawał sie do cery trądzikowej - gorszy wysyp by był... to chyba tak jak komus choremu na astme zabrac inchalator ..?:P

Gość i love berlin
Tak jest na wizażu,ja dużo dobrego słyszałam o dermacolu ale ostatnio kupiłam max factora lasting,ale zastanawiam się też nad nim,strasznie mi się cera popsuła przez zimę :(

Gość $ylwu$
Hehe,widzialam wlasnie, ze opisane sa typy cery i rowniez nie wiem jak okreslic swoja :P wiec pomyslalam, ze ktos podpowie jaki umer odpowiadalby tym podkladom ktore napisalam wyzej ;)

Gość ja mam tubkę, też na allegro
No ja właśnie słyszałam, że do cery trądzikowej też się podobno nadaje, nawet się wahałam, bo ja właśnie potrzebuję czegoś raczej tłustego, ale udało się, nakładam sam albo na warstwę takiego specjalnego tłustego kremu, którego używam, i jest ok. Imo nie zatyka porów, na pewno mniej niż podkład z L'oreala (taka pianka z kremem nawilżającym wyciskana) ale może to moja wyjątkowa przypadłość.

Gość $ylwu$
i love berlin - zakupilas rowniez lasting performance ? bo ja też, tydzien temu :p na szczescie na allegro za 28 zł, bo w rossmanie ponad 60zł. Ale sie rozczarowalam :/ On jest do kitu ! i ciemnieje na twarzy :/

Gość i love berlin
Ja też tydzień temu :D też za 28, lubię go nawet bo jest lekki i dość fajnie kryje ale te kolory to faktycznie porażka,ciemnieją bardzo ja mam 105 i mi odpowiada.ale już 106 był koszmarny lekko jak świński róż :O

Gość $ylwu$
Każda tradzikowa cera inaczej reaguje na podkłady kryjce. Jak miałam problemy z cera uzywalam Colorstay i był super ale laski skarżą się ze zatyka pory i zapycha cery tradzikowe..Niestety wybrac podklad dobry - to metoda prób i bledow. Dziekuje za filmik - zaraz obejżę;-)

Gość $ylwu$
z tuszem do rzęs constance caroll gratis ? hehe Ja mam najjasniejszy kolor 100fair - bo czytalam ze ciemnieje i celowo wzielam za jasny i faktycznie - po 30 minutach jest o 2 tony ciemniejszy . Robia sie jakies mzaki na twarzy i brzydko schodzi. Nie wiem ale moim zdaniem max factor ma badziewne podklady i to za jaka cene ? mialam tez Colour Adapt max factora - taki sam bubel

Gość i love berlin
Ja Ci powiem tak, kiedyś mi odpowiadał bardziej ale już się skóra przyzwyczaiła chyba i na pewno nie trzyma się długo, a to że nie brudzi ubrań to oni chyba wstydu nie mają pisząc tak :O fajny też jest ten w musie mat morphose fajna po nim skóra niesamowicie miła i gładka! ale jest go mało w słoiczku i drogi jest.

Gość i love berlin
Bez tuszu :D ale jakoś nie chciało mi się szukać innego podkładu żeby znów nie przepłacać i nie używać.Oj ciężko jest dobrać dobry jak się ma cerę problematyczną :O raz suchą a raz tłustą,w naturze znowu jest takie światło że nie potrafię dobrać koloru i te ekspedientki jeszcze stoją i patrzą w Ciebie jak szpak w gnat :O

Gość $ylwu$
Ta dziewczyna w filmiku mowi ze istenieje jakas stronka na której mozna dopsowac kolor cos kristina ? nie wiem jak to sie pisze :( jak ja mam w googlach to wpisac ;P

Gość i love berlin
Też patrzę na ten filmik

Gość $ylwu$
i love berlin - Zgadzam sie z Toba! te baby sa takie wkur... ze szok! morde w ciebie w lepia i ciezko sie skupic i na dodatek to światlo ehh :/ Zwlaszcza jak soisz poł godziny i każesz pokazywac rozne testery a na koniec nic nie kupisz..maja ochote cie zadzgac:P

Gość $ylwu$
macie konta na wizazu ? w kategorii KWC sa pomocne recenzje (nie dotyczace oczywiscie kolorów podkladu) :P ale od kiedy mam ta stronke nie kupuję juz tak wielu bubli tylko raczej dobre kosetyki :P

Gość i love berlin
Tak dokładnie a ostatnio się dowiedziałam że na cienie pod oczami jest potrzebny żółty korektor :D

Gość i love berlin
Nie mam na wizażu bo jakoś go nie lubię ale tu na tej stronce jest gdzieś ta siatka http://www.temptalia.com/

Gość $ylwu$
Dziwna ta stronka.. ale dermacolu tu ni ma :P:(

Gość daria85
tu macie ta stronke o ktorej mowi dziewnczyna z filmiku: http://www.temptalia.com/foundation-matrix a co do dermacolu to nie wiem czy na cała twarz jest taki dobry, ja uzywalam go na cienie pod oczami ale sprawdal sie gorzej niz oczekiwalam, jest strasznie ciezki, zapycha pory i brudzi ubrania, na calej twarzy moze wygladac okropnie

Gość i love berlin
Taaa :D ale gdzie szukać tej siatki

Gość $ylwu$
ale tak czy siak dziękuję Wam za zainteresowanie moim wątkiem i za odpowiedzi :)