Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczonaaaaaa

I co teraz robić?

Polecane posty

Gość narzeczonaaaaaa

Za kilka miesięcy wychodzę za mąż. Chłopak mieszka w bardzo dużym domu, razem z mamą i rodzeństwem. Całe piętro (osobna kuchnia, łazienka) było wolne więc postanowiliśmy, że je wyremontujemy i tam zamieszkamy. Remont trwa już od roku, zbliża się ku końcowi, kosztował naprawdę dużo pieniędzy (ok 20 - 30 tys zł). Tylko, że teraz teściowa zaczyna się wtrącać do naszego życia, chce się rządzić. Wcześniej tak nie było., wydawało się, że jest ugodowa i nie będzie się narzucać. Odechciewa mi się wspólnego mieszkania.

Gość aaadsfa
w obcy dom sie nie inewestuje nawet zlotowki,ile dalas na remont, jak cos dalas to juz kase utopilas, i tak tam nie wytrzymasz,nawet jak schody wybijecie osobne:-P ALE MOZE BEDZIESZ CIERPILA DLA MILOSCIz kilka lat a potem przejzysz na oczy

Gość narzeczonaaaaaa
Ja nie płaciłam za remont, tylko narzeczony. Z własnej kieszeni miałam kupić meble, ale jeszcze tego nie zrobiłam. Klatka schodowa jest osobna, mamy osobne wejście. Problem w tym, że teściowa też chce dodatkowe klucze... Dla mnie to niedopuszczalne. Każdy powinien żyć własnym zyciem, ale teściowa uważa widocznie za normalne takie cygańskie wspólnoty, gdzie wszystko jest wspólne.

Gość Analomaniak..
a kutasa to ty kiedy widzial aa ?

Słuchaj, mam znajoma, która zamieszkała wraz z mężem po slubie w jego domu rodzinnym. Mieszkali tam oni, teściowie, siostra męża i potem im sie dwie córki urodziły... Teściowa sie do wszystkiego mieszała... W końcu wpadli na pomysł, że wyremontuja kuchnie letnią i tam zamieszkają, co prawda na jednym podwórku, ale łazienka, kuchnia oddzielne... No i ja wyremontowali, dobudowali kawałek, ale to tak ślicznie naprawde super... I co... teściowa chce sie tam przenieść!! No to sie wtedy synek z mamuśka ostro pokłócili... I dała im spokój.

Gość narzeczonaaaaaa
Chłopak narazie stoi po mojej stronie, ale boję się że po ślubie mamusię zacznie kochać bardziej... I tak już teraz się kłócimy bo ja nie wytrzymuję, że ona zaczyna się wtrącać. Kiedy remontowaliśmy łazienkę chciała kolor płytek wybierać ! Niby wszystko jest osobno, kuchnia, łazienka, wejście ale i tak się boję. Z drugiej strony dom w świetnym miejscu, ładne osiedle, super dojazd, rachunki bardzo małe. Mieszkamy w dużym mieście, więc za wynajem kawalerki musielibyśmy płacić przynajmniej 1500 zł miesięcznie.