Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama - m.m

prosze o pomoc ...

Polecane posty

Gość mloda mama - m.m

Moj 5 tygodniowy synek nie chce spac w lozeczku ani w wozku. Jak juz zasnie i go odloze delikatnie to spi nie dluzej niz 5 minut. Co innego na rekach. W nocy spi ze mna w lozku bo to jedyny sposob abym ja chwile pospala. Poza tym spi bardzo niespokojnie. I tu moje pytanie. Jak go nauczyc spac samemu ? I jaka moze byc przyczyna ze nawet jak spi ze mna to czesto sie wybudza ? Niedawno zauwazylam na jego buzce kilka bialych kropeczek. I na szyjce. Co to moze byc ?

Gość to wyżej to nie ja
białe kropeczki to mogą byc zatkane pory, skóra maluszków jest niedojrzała i czasem tak się dzieje, nic z tym nie trzeba robic , znikną same po tygodniu co do spania to nie pomogę, bo mój mały do 3 - mca spał tylko na rękach, a w nocy ze mną do dzisiaj, dopiero po 3 - m-cu zaczął przesypiac tak z 2-3 h jednym ciągiem taki typ dzieci są różne nie uczyłam spać samemu, bo nie jest mi to potrzebne podobno jest taka metoda : kładziesz do łóżeczka - jak zapłacze to idziesz, głaszczesz, ale nie bierzesz na ręce i tak do skutku, ale jak mi raz zeszło do 5 rano takie usypianie to dałam spokój :) dziecko potrzebuje bliskości

Gość jujujujhyhyhygtgt
droga mloda mamusiu odsylam do lekarza bo tych plamek u twojego dzidziusia tutaj nie zobaczymy i nie pomozemy, wiesz lepiej nie ryzykowac....

Gość jscmsdbcjs
może mieć alergie i po prostu dokuczaja mu jakies bole lub inny dyskomfort, ale np Twoja bliskosc to neutralizuje na tyle ze sobie pospi a jak jest juz sam, nic go nie tuli,nie ogrzewa to te bole staja sie bardziej dokuczliwe. Mysle ze to alergia, bo piszesz o kropkach. Moze tez byc skok rozwojowy chyba ze od poczatku nie chce sam spac.. Wiesz co, nie martw sie tym zbytnio. Ja po porodzie wiele tyg nie moglam sie ruszac, przez ok 5 tyg mala spala tylko z nami w lozku i nie bylo pozniej problemu w ok 6 tyg zeby ja przelozyc do lozeczka. Nie protestowala ani nic, jednak np gdy wybudzi sie w nocy to juz zazwyczaj spi z nami- karmie piersia i sama zasypiam podczas karmienia badz usypiania, a gdy budze sie nad ranem to juz nie ma sensu jej przekladac. tak czy inaczej chodzi mi o to, ze poki co Twoj maluszek jest zbyt maly zeby sie 'przyzwyczaic' do spania tylko z Toba i mysle, ze jesli wszystko ze zdrowiem juz bedzie ok to bedziesz mogla przelozyc go do lozeczka. Popros pediatre o skierowanie do alergologa , bo wiekszosc pediatrow uwaza ze kazda krostka na ciele malucha to skaza bialkowa... ech