Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mam ochotę...

dziewczyny, jakie podobają Wam sie imiona dla córek?jak nigdy nie nazwałybyście?

Polecane posty

wg mnie zbyt popularne są ostatnio Julie, Oliwie i nie chciałabym porywać się na tą modę. Imion Ania, Asia czy Kasia też jest bardzo dużo. Imion z angielska Andżelik, Dżesik itd. nie znoszę :) ale nie mam pojęcia jakie mogłabym nadać córce.

Gość lesandrie
Podobają mi się tradycyjne polskie imiona. Nigdy nie nazwałabym dziecka tak jak nazywa swoje dzieci obecnie 90% rodziców. Wołasz Oliwia, Julia, Nikola i odwraca się pół piaskownicy.

Jennifer, ale Oskarów jest bardzo dużo... tak jak Filipów i Kub(ów) :) mi się podoba Ula, Celina i Antonia... wiem że dziwne... ale po prostu. A dla chłopca... hm, nie wiem.

a ja chciałabym wyjść za obcokrajowca by móc bezkarnie nadać takie imię jak: Selina, Selena, Celia, a chłopcu Michael albo Marius. Po prostu te imiona podobają mi się naprawdę w tych formach, no ale mieszkając w Polsce nie dam im przecież takich imion tylko jak już Celina, Michał i Mariusz a to już traci cały urok... ^^ Dlatego szukam polskich alternatyw :)

Gość ..Obserwator..
Oliwia - najgorsze imie na swiecie ludzie nie nazywajcie tak dzieci! Mi sie Podoba Viktoria i Andżelika

Gość teghrtsrg
Berenika Irmina Irma oryginalnie, ale nieobciachowo

Podoba mi się Maria, Zofia, Rozalia (po Babci), Anna, Hanna, Antosia, Martyna. Szkoda tylko, że są bardzo oblegane ostatnio. Nigdy żadnych zagranicznych imion, dziwnie brzmiących z polskim nazwiskiem.

Gość rthmutjh
pola :)

Gość rthmutjh
moja sześcioletnia córka ma na imię Oliwka :) nie szłam za modą, zwyczajnie tak pasowało, że żadne inne nie dawało rady ;) a chciałam tradycyjną Ewkę :) I tak wszyscy w rodzinie wołamy na nią LiLi :) bo jak była mała i uczyła się mówić, to nie potrafiła powiedzieć Oliwia i mówiła o-li-li :)

Gość rthmutjh
ładne jest jeszcze Lila i Jagódka - moja koleżanka tak nazwała córki i są przeurocze :)

Gość rthmutjh
Oliwek rzeczywiście multum teraz, ale raczej w młodszych niż moja córka rocznikach :) w swojej grupie córka ma jeszcze jedną Oliwke, w poprzednim przedszkolu była tylko ona z takim imieniem, ale z roku na rok coraz więcej :) Z mojego rocznika z kolei było pełno kasiek, anek i magd :D w kazdej szkole miałam po co najmniej 3 w klasie z każdego imienia :D

Albo jeszcze napisze dla chlopca, Hubert, Igorek, Aleksander, a dla dziewczynki tak jak pisalam bardzo mi sie podoba imie Justynka, duzo ma zdrobien . Justysia,Justynka,Justysia... cudne:)))

Gość o bozeeee
Justyna to najokropiensze imie jakie moze byc :(

mi podoba sie imie dla chlopca- Max , Maciej, Ignacy, Jakub a dla dziewczynki- Liliana , Jagoda, Jasmina, Anna Maria

Gość ojejujeju.......
Marta, Hanna, Emilia, Aneta, Małgorzata.

Gość katarynka 21
Ja nazwałabym swoja coreczkę- Marika a synka -Dorian:)

Gość BON APPETIT84
Tymon i Zosia ale Tymoteusz i Zofia to już nie

Gość mi jako mezczyznie
osobiscie podoba sie imie Magdalena- nawet wg astrologii to kobiety silnie działające na płeć przeciwna

Gość 25235
Bardzo nie podoba mi się imię Magdalena. A już najgorsze kobiece imię to wg. mnie Józefina.

Gość ja nie jestem z ca
Dominika Justyna Kamila Adrian(n)a

Gość ja nie jestem z ca
a dla chlopaka: Adrain Dawid z ''mniej popularnych'' to: Tian Natan

Gość ja nie jestem z ca
ADRIAN nie adrain

Nazwij Basia:) Mnie sobiscie podoba sie imie Łucja dla dziewczynki i Jeremi dla chłopca.