Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony groszek1

antybiotyk a tabl.

Polecane posty

Gość zielony groszek1

Dziewczyny proszę o radę. W czasie 7dniowej przerwy w braniu tabl. zaczełam przyjmować antybiotyk ze wzgledu na zapalenie ucha. W pon. rozpoczełam nowe opakowanie tabl. anty. Mam pytanie. Na jaki czas antybiotyk osłabia działanie tabl. anty. ? Czy przez cale 21 dni przyjmowania tabl. musze sie dodatkowo zabezpieczac? dodam że czytałam ulotkę ale tam nie ma bardziej szczegółowych informacji :O a wizyte u lekarza mam dopiero na poczatku kwietnia :(

Gość zielony groszek1
up

Gość zielony groszek1
pomoze ktos?

Gość sprawdz w ulotce
W mojej jest taki rozdzial "stosowanie leku Yasmin z innymi lekami" :)

Gość jak ja biore antybiotyk
to zabezpieczam sie dodatkowo w trakcie brania leku plus jeszcze 7 dni po. Tak mi zawsze radzi moja pani doktor.

Gość sprawdz w ulotce
u mnie wymienione sa, miedzy innymi, jako hamujace dzialanie pigulek penicylina, tetracykliny, gryzeofulwiny. Sprawdz, czy Twoj antybiotyk nalezy do ktorej z tych grup.

Gość sprawdz w ulotce
antybiotyki moga wplywac na metabolizm, na wchlanianie pigulki, wiec moze po prostu przyjmuj te leki o innej porze?

Gość sprawdz w ulotce
o wlasnie :) przez tydzien dodatkowo gumka lub ewentualnie abstynecja i masz swiety spokoj

Gość zielony groszek1
czytałam ulotke, własnie tą czesc "stosowanie A. z innymi lekami" Mi chodzi o podanie konkretnego czasu np. dodatkowego zabezp. bo samo napisanie ze antybiotyk wplywa na dzialanie antykoncepcji nic mi nie mowi. Ja biorę Artizie. Te antybiotyki ktore ja biorą wlasnie nalezą do grupy penicyliny. jak ja biore antybiotyk - to juz jakis konkret, dzieki :)