Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguśka;)

plamienie podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość aguśka;)

Od stycznia zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne AZALIA, lekarka kazała brać 3 opakowania pod rząd, włąśnie zaczęłam brać drugie ale, Kiedy przy pierwszym opakowaniu do końca brakowało mi 2 tabletki dostałam okres (co było dla mnie dziwne bo zawsze przy innych tabletkach w przeszłości okres dostawałam na następny dzień po ostatniej tabletce- przeczytałam w ulotce że czasem może wystąpić planiemie podczas stosowania tych tabletek więc machnęłam ręką) Okres twał 3 dni a ja nadal ciągnęłam drugie opakowanie tabletek, teraz mija tydzień od ostatniej miesiączki i znowu mam plamienie ! Nie wiem kompletnie o co chodzi jutro idę do lekarza ale przecież mnie nie przebada skoro mam okres ! Czy któraś z was miała kiedyś podobną sytuacje?

Gość baaaaaaaaasia
Tez tak miałam, tylko brałam microginium , po jakimś czasie wróciło wszystko do normy

Gość mnie sie tak zdarzylo
gdy raz wzielam jedno opakowanie po drugim z pominieciem tygodniowej przerwy. Chcialam na czas pobytu nad morzem miec spokoj z podpaskami;) ale po kilku dniach drugiego opakowania i tak zaczelam plamic. I tak juz bylo az do nastepnej przerwy. Tak sie moze zdarzyc, gdy nie robimy przerwy, to normmalne. Ja juz wiem, ze ta metoda na przesuniecie krawawienia nie dla mnie :) a dlaczego Twoja pani ginekolog az trzy cykle kazala tak stosowac? Spokojnie, nie denerwuj sie, tylko wszystko jej powiedz na kontroli. Albo po prostu do niej teraz zadzwon i zapytaj co zrobic? Wg mnie krawienie za kilka dni sie skonczy. Chyba, ze bedzie sie nasilalo, a we krwi beda skrzepy - wtedy lec do lekarza od razu.