Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivinska

jakie cwiczenia na mowe?

Polecane posty

Gość olivinska

Chcialam was zapytac jak moge cwiczyc u swojej 14 miesiecznej corki mowe? Jak na dzien dzisiejszy nie mowie nawet slowa tylko tam swoje gaworzenie ( czy jak to sie nazywa). Jest bardzo rozgadana ale w swoim jezyku. Czy ktoras z was cwiczyla swoje dzieci w tym wieku?

Gość antyreklama1983
daj jej spokój! przyjdzie czas to będzie gadać a wtym wieku to ma prawo nic nie mówić . mój 3 latek zaczyna cos gadać dopiero i to jest normalne. jak chcesz mieć geniusza to powodzenia

Gość Olivinska
ojj geniusza to by kazda chciala miec;) Ale mi nie o to chodzi. Zapytalam z ciekawosci czy ktoras mama jakis cwiczen w tym wieku probowala:) od tak po prostu.

Gość ja bym to
ja bym czytała ksiazeczki i na razie tyle no i starała bym się mówic co w danejk chwili robię czy to przy zmianie pieluszki czy to na spacerze...ze mijacie autko, drzewko itp. na tym etapie to powinno wystarczyć 14 m-czne dziecko wystarczy jak powie mama i tata choc i to czasem jeszcze nie wychodzi i u Ciebie też pewnie tego jeszcze nie mówi nie ma co się zamartwiac już te

Gość barbie 1983
jedyne co mozesz zrobić to dużo jej czytać i śpiewać tak żeby twoją buzię widziała. Z ćwiczeniami poczekaj aż zauważysz że tego potrzebuje to jest 3 lub 4 rok życia

Gość Olivinska
dziekuje za odpowiedz:)