Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczęśliwa mamusia ;)

Nasze 5 miesięczniaki :)

Polecane posty

Gość MarzennaEnna
mój 9kg, rozmiar ubranek 80 ... ma 5,5m-ca śpi 2x w ciągu dnia po mniej więcej 2,5h i całą noc :)

Gość ojejejejej
Moja córeczka waży 6,5 kg, ubranka na 68, karmiona piersią na żądanie, w nocy co 2 godz. w ciągu dnia śpi 2-3 razy i od miesiąca pięknie zajada zupki.;))

Gość moj wazy jakies
7 kg z malym haczkiem. wazony byl 2 tyg. temu. Ubranka na 70 cm. Od miesiaca je kaszke, marchewke, jablko, dynie, gruszke no i oczywiscie mleko. Od 2 miesiaca przesypia cale noce od 19.30 do 7.30-8.00. W ciagu dnia spi od 9 do 10.30-11 pozniej od 13 do 16-17.

Gość mamamama26
mój kończy 5 miesięcy za 4 dni - wazy 6700 - ubranka 68 - 74 - je nutramigen plus sinlaka, kaszke ryżową i praktycznie wszystkie słoiki po 4 miesięcu oprócz tych z mlekiem itd bo ma skaze - ale jest niejadkiem

Gość mamamama26
napiszcie mi prosze schemat co i ile i kiedy jedzą wasze dzieci - bo ja mam straszny problem żeby mu ułożyć jakoś jedzenie - mleko je tylko na śpiocha - w dzień wogóle niechce nic z butelki..

mniej-więcej Budzi się około 8 i wypija 120 ml mleka, koło 10 spacerek i zazwyczaj wypije jakieś 40-50 ml soku/herbaty. 11.30-12 - zjadła deserek owocowy i drzemka :) o 15 zjada ładnie obiadek (słoiczek), o 18 (80ml) mleka i na noc do snu 120 ml mleka wypije jeszcze.

Gość cartusia
Witam! Mój ma niecałe 5 miesięcy waży koło 7,5 kg. rozmiar ubranek 68. Jesteśmy na etapie zmiany mleczka z Bebilonu pepti na Ha i na normalny Bebilon. Zjada mniej więcej po 180ml. cztery razy na dobę do tego od 2 tygodni obiadki i deserki:)

Gość annuullss
moja też jest niejadkiem - ma prawie 5 miesięcy, wazy niecałe 6kg i nosi 68... Najważniejsze żeby dziecko w takim mniej więcej wieku wypijalo co najmniej 0,5l płynów , bo inaczej łatwo się odwodni... wiem, bo leżałam z córką w szpitalu i bardzo tam tego pilnowali (nefrologia). Każde dziecko je inaczej - jedno więcej inne mniej - ważne żeby na wadze odpowiednio przybierało - mówiła mi lekarka w szpitalu... No i mleko to jednak podstawa dla takiego malucha...