Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porade

Wynajem mieszkania samotnej matce

Polecane posty

Gość prosze o porade

Mam dawna znajoma, ktora chciala wynajac ode mnie kawalerke. Nic mi nie powiedziala na poczatku, ze ma 8 miesieczne dziecko. Dopiero pozniej sie o tym dowiedzialam i sie waham. Jak prawo chroni tu matke? Moze ktos wie? Chodzi mi o to czy bede miala prawo ja potem wyprosic jak umowa sie skonczy czy moze bedzie chroniona prawnie z racji, ze ma dziecko?

Gość prosze o porade
nikt sie nie orientuje?

Gość bbmnb,b
nie możesz jej podwyższać czynszu i w razie ciężkiej udokumentowanej sytuacji rodzinnej ( z dzieckiem) musisz jej ten czynsz odpuścić i w tej sytuacji nie możesz jej wyrzucić musisz poczekaćaż sama zrezygnuje jeżeli nie chce narazić Cię na koszta

Gość bbmnb,b
a poza tym musisz się zająć jej dzieciakiem w razie gdyby ona "nie mogła" ;-) no i może jeszcze po jakimś czasie to mogłabyś jej notarialnie przepisać mieszkanie aby miała co przepisać dziecku przecież. Ale niech nie przyjdzie ci do głowy aby nałożyć na nią koszta notarialne. ;-)

Gość prosze o porade
hehe no z tym przepisaniem to dobry zart;) ale ja sie pytam powaznie, bo nie wiem czy jej wynajac czy lepiej poszukac kogos innego

z tego co sie orietuje to jesli chodzi o wynajem to prawo nie rozróznia czy matka samotnie wychowujaca czy nie wiem ze komunalne mieszkania nie moga byc wymówione jak sa dzieci ale wynajem to co innego