Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozgoryczona pracownica

PRACA pocieszcie ...

Polecane posty

Nie jest to moja pierwsza prace ale do rzeczy Od 5 mies pracuje w firmie X. Czlowiek najpierw chcial sie wykazac zapierniczal jak wol nawet nie mial czasu zbey cos zjesc w pracy przychodzil do domu zmeczony ze znacznie pogorszonym wzrokiem. Pensja minimalna i zadnych szans po wysludze lat na podwyzke wiec nastapila mala rewizja swojego tempa pracy. Wykonywalam swoje obowiazki ale nie biegalam po biurze jak oparzona. Szef wezwal dzisiaj na dywanik ze on nie wie co sie ze mna dzieje ze moze mam jakies problemy osobiste czy cos bo na tle wspolpracowniczki odstaje. Powiedzialam ze sie nie zgadzam poprosilam o konkrety pokazal na biurku ile ja zrobilam ile ona na co ja wytlumaczylam dlaczego tak i ze inne rzeczy robilam oprocz tego co na biurku to cos zaczal o mojej ososbowosci ze niby chaotyczna i trudno zeby czlowiek sie zmienil ale jak chec tu pracowac to powinnam nad soba popracowac. Do konca tygodnia mam czas zeby to przemyslec od nastepnego tyg mam juz sie pozbierac a kolejna rozmowa na koniec kwietnia. Jestem zszkokowana objerzalam zestawienie czynnosci od momemtu zatrudnienia dokladnie tyle samo co wsolpracowniczka fakt w marcu polowe mniej ale bylam na urlopie caly tydzien a marzec ma dopiero 2 tyg. Pozatym przeciez to jest chore gowno placic a robic wyscig szczurow i miec niewiadomo jakie wymagania tez macie takie wrazenie ze dzisiaj pracownik sie nie liczy tyllko ma byc malym robockiem nabijajacym kabze komus innemu??

Gość zeberkaaaaaa
Nie pracujesz dla siebie, tylko dla szefa, to normalne. W takiej sytuacji szukałabym nowej pracy, albo wyjechała za granicę - ta,m się pracuje normalnei i pensje są dobre

Gość to odwieczne prawo
Jeśli się starasz to efekt nie będzie taki, że dostaniesz podwyżkę, tylko że dostaniesz więcej obowiązków. Nie przejmuj się, na pewno Cię nie wywali, bo wie dobrze, że nie znajdzie jelenia, który będzie robił taniej i efektywniej.

zgoda nie prcuje dla siebia a dla szefa ale jak szef ma wymagania to powinien doceniac pracownika zastanawiam sie po co konczylam takie studia po co tyle pracy jak dzisiaj jestem gorzej traktowana i bardziej wykorzystywana jak ludzie w niejednej fabryce tam przynajmniej czesto maja odpowiednio placone za swoja prace a przynajmniej jalmuzny nie dostaja

Gość taka prawda ona
zapierdzielasz dla szefa proste. mój sąsiad który jest pracodawcą wybudował DOM w dwa lata a na podwórku stoi 5 samochodów TERENOWYCH i DWA osobowe a swoim pracownicom płaci po 900zł :)

Gość zeberkaaaaaa
jakie studia kończyłaś ? bo to istotne być może ....

moj szef ma dom na obrzerzach miasta i dom w gorach plus samochod terenowy pracuja u nieog jego synowie oboje mlodzi ale maja juz mieszkania studiuja praywatnie w innych miastach oboje maja sredniej klasy auta i szef mi takim haslem ze on prawie nie ma dochodow z firmy wiec takie sa zaorbki i tym bardziej nie mozna pozwolic sobie na zmniejszenie tempa pracy kolejny SZOK

prawo skonczylam

Gość wiesz utrzymanie dwóch
domów, aut itp. to jednak co innego niż utrzymanie się samemu w mieszkaniu wynajętym czy kredytowym nawet. Chociaż jego zarobki wydają Ci się ogromne, to przy takich obciążeniach (dolicz koszty utrzymania) wcale pewnie nie zostaje mu aż tyle na przyjemności.

Gość zeberkaaaaaa
jesteś po prawie i ile zarabiasz, najniższa ? chyba jesteś z małej miejscowości, mogę cię pocieszyć : zaciśnij zęby i szukaj nowej pracy, masz już dośwaidczenie zawodowe a to ważne

no tak ja wiem utrzymanie dowoch domow to wydatek utrzymanie kartonu pod mostem tyle nie kosztuje bo sorki ale za 1000 zl to ja sobie moge tylko karton pod mostem zafundowac

mieszkam na slasku w sredniej wielkosci miescie

za 1000 możesz sobie spokojnie pokój w mieszkaniu studenckim wynająć a jeśli zechcesz mieszkać w pokoju z drugą osobą, to nawet na waciki Ci zostanie. Wiem, że nie jest łatwo i wcale nie chcę przekonywać, że masz wysokie zarobki, chodzi mi o to, że sama, goła kwota to jeszcze za mało, żeby powiedzieć, kto jest bogaty. Ja jestem w stanie uwierzyć, że jeśli Twój szef zarabia 10 tys. miesięcznie, to i tak odlicza dni do pierwszego i czyta fora o obiadach za 5 zł, więc niekoniecznie masz mu czego zazdrościć. I szukaj lepszej pracy, masz dyplom, masz doświadczenie - próbuj.

wiesz utrzymanie dwóch wychodze za maz w tym roku wynajem mieszkania 1000 zl albo zakup mieszkania 150-200 tys zl albo kresyt o podobnej racie jak wynajem mam juz 26 lat narzeczony 28 nie bedziemy mieszkac w mieszkaniu studencim albo z rodzicami pozatym za co i kiedy ja mam dziecko urodzic??

Gość donek 53 (wulgarny)
pracowałem w małej kancelarii notarialnej dochody były w granicach 40-50 tys miesięcznie, nie wiem ile kosza jego uzyskania - ale pewnie nie więcej niż 10-15 tys. płacili mi TYSIĄC złotych i traktowali jak psa (poza mną jeszcze dziewucha na 1/4 do xięgowości) witamy w polszy! by żyło się lepiej tuskomatoły :O

donek 53 (wulgarny) no wlasnie ja tez pracuje w kancelarii tyle ze u komornika powiem wiecej nawet aplikanci dostaja 1000 zl a asesor nie wiem ile z tym ze jak wzial L-4 i czesc pracy do domu to uslyszal ze sie leni

Gość donek 53 (wulgarny)
dlatego ja zlewam się na ten kraj zacząłem drugi kierunek ... i jeśli wytrwam, to za dwa lata biegnę do tłumacza przysięgłego i tego samego tygodnia po odebraniu dyplomu WYPIŻDŻAM z POlszy wPISdu tu rzeczywiście zostaną tylko nieudacznicy albo ci którzy muszą :O z przyrostem naturalnym .... ujemnym :O

donek 53 (wulgarny) u nas dochody to ok 100-120 widzialam zestawienie z banku

No jak z narzeczonym masz mieszkać to tylko ułatwia Ci sprawę, bo pokrywasz tylko połowę kosztu, a więc 500 zł za wynajęcie mieszkania czy ratę.

Gość kartofel...
obciąganko szefowi i masz szacun i podwyżke na bank! napewno koleżanka tak robi i jest tak chwalona przez szefa ;-)

wiesz utrzymanie dwóch prosze cie nie rozmieszaj mnie mamy walic komus obcemu 1000 zl za wynajem?/ po sowjemu tez odnowic mieszkania nie moge bo tez nie bede komus za darmo remontowac a rachunki a kiedy cos odlozymy na swoje ?? jaka ja mam dziecku przyszlosc zapewnic w cudzym mieszkaniu z niepewnym jutrem ? ja zarabiam 1000 zl a co bedzie jak narzeczony straci prace co zorbimy w d.... sobie wsadzimy ten moj 1000 zl

Gość donek 53 (wulgarny)
pracownico (rozgoryczona) narzekasz? nie kochasz płemieła i drugiej irlandii? jesteś samolubem i nie zamierzasz zastosować się do reklamy z tiwi która (podpisano przez kilka ministerstw) zachęca MIEJTA DZIECI KUMOTRZY i KUMY bo nie będzie komu robić na emerytury?? co za niewdzięczne społeczeństwo :O