Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pjścioła

co w Wawie można zobaczyć za darmo?

Polecane posty

Gość pjścioła

jade sobie do stolicy jak to się ładnie mówi "w interesach" na weekend ale chciałabym przy okazji coś zwiedzić bo ostatnio byłam tam jakieś 7 lat temu.fundusze sie niestety kończą na pałacu kultury i muzeum powstania,wiec szukam zabytków(może jakieś kościoły albo coś)które mogę zobaczyć bez odmawiania sobie obiadu :) z gory dzieki

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Na Starówce dużo kościołów. Poza tym poszukaj, może akurat (chociaż w weekend z tym ciężko) jakieś muzeum albo galeria będzie miało wstęp wolny danego dnia :) Poza tym jeśli będzie ciepło to spacer w Wilanowie albo Łazienki.

starówka :) hm. wstyd się przyznać ale ja jako warszawianka z krwi i kości mało sie znam :D Moze dlatego że jej nie lubię :D

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkk.
A od ile pokoleń jesteś Warszawianką? :)

Gość pjścioła
dzieki wielkie,przyda się.gdyby ktoś miał jeszcze jakieś fajne propozycje to bede wdzieczna

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Sprawdź tę listę, powinien być wstęp wolny w dane dni: -------- sobota-------- Państwowe Muzeum Archeologiczne w Warszawie Muzeum Cechu Rzemiosł Skórzanych im. Jana Kilińskiego Muzeum X Pawilonu Cytadeli Warszawskiej Dom Spotkań z Historią Państwowe Muzeum Etnograficzne w Warszawie Muzeum Karykatury im. Eryka Lipińskiego Muzeum Katyńskie Królikarnia - park Muzeum Łazienki Królewskie - park Muzeum Narodowe w Warszawie (galerie stałe) Muzeum Niepodległości Muzeum Sługi Bożego Ks. Jerzego Popiełuszki Muzeum Więzienia Pawiak Muzeum Sportu i Turystyki Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie Mauzoleum Walki i Męczeństwa Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej Muzeum Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie -------- niedziela-------- Muzeum Cechu Rzemiosł Skórzanych im. Jana Kilińskiego Muzeum X Pawilonu Cytadeli Warszawskiej Dom Spotkań z Historią Muzeum Farmacji im. mgr Antoniny Leśniewskiej Muzeum Geologicznego Państwowego Instytutu Geologicznego Muzeum Historyczne miasta stołecznego Warszawy Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie Muzeum Katyńskie Królikarnia - park Muzeum Łazienki Królewskie - park - Podchorążówka (Muzeum Wychodźstwa Polskiego) - Pałac na Wyspie - Biały Dom (maj - wrzesień) - Pałac Myślewicki - Stara Pomarańczarnia (Teatr Stanisławowski, Ogród Zimowy, Galeria Rzeźby Polskiej) Muzeum Sługi Bożego Ks. Jerzego Popiełuszki Muzeum Więzienia Pawiak Muzeum Powstania Warszawskiego Mauzoleum Walki i Męczeństwa Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej Muzeum Pałac w Wilanowie Zamek Królewski w Warszawie Muzeum Ziemi PAN Fotoplastikon Muzeum Starożytnego Hutnictwa Mazowieckiego

Gość Bumbarash
Jarka i Alika

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Z tego co byłam i pamiętam ;) to polecam Muzeum Archeologiczne, Cytadelę, Muzeum Etnograficzne, Muzeum Narodowe, Fotopalstikon (!). Natomiast zdecydowanie odradzam Muzeum Sługi Bożego Popiełuszki czy jakoś tak :)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkk.
A jeśli chodzi o Fotoplastikon to nawet jeśli nie za darmo to i tak naprawdę warto. Bilet kiedyś kosztował 5zł (fakt-kilka lat temu, nie wiem jak teraz), ale jest to ewenement na skalę światową. :)

Gość plisss tylko opowiedz tak lub
nie :D A będziesz może w tym "interesach" pisała jakieś testy? ;)

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Ja będę pisała test :p Pl.Politechniki? :p

hej, sory :D Nie widziałam odpowiedzi. Wiesz co sama nie wiem bo w adresie jest nazwa ulicy a nie plac. A powiedzmy, że nazwa firmy zaczyna się tak jak alfabet ;)

,,,

Gość a idź seeee
oglądnij Tuska-rzadki gatunek nieudacznika.Warto bo na wyginięciu:)

A kiedy wybierasz się do Wawy? Bo w sumie tak za darmo coś tam zobaczyć będzie ciężko ;) Chyba, że np. Łazienki albo w Pałacu Kultury i Nauki na początku czerwca zaczynają się targi tajlandia expo więc za darmo będzie sobie można wypróbować np. masażu czy skosztowac tamtejszych przysmaków kulinarnych ;)