Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nookia

Jak to wkońcu jest?

Polecane posty

Czy po tabletkach antykoncepcyjnych trudniej czy tak normalnie można zajśc w ciążę? Biore juz 5 lat bez przerwy i już nie wiem moze powinnam przestac je brac, nie chce zaszkodzic sobie w przyszlosci.

Czy zadna z Was po dłuższym braniu tabletek nie próbowała zajsc w ciąże?

ja nie biorę, ale wiem, że po tabletkach jest o wiele trudniej zajśc w ciążę... Mam takie przypadki i wśród znajomych i w rodzinie... że juz po kilka lat lecza sie na bezpłodność... I powiem ci, czego się w rozmowach z nimi dowiedziałam... Po pierwsze to najlepiej znaleźć lekarza, który jest jednocześnie ginekologiem i endokrynologiem, jest jakis dobry w Krakowie, nie pamietam w tym momencie nazwiska... A wyjaśniał ci jakis lekarz, na czym polega działanie tabletek anty??

To ja ci powiem tak mniej więcej... tabletka anty zawiera kilka hormonów... takze te, które masz w normie i których nie trzeba blokować... także po kuracji masz niektórych hormonów za duzo, a te hormony zwiekszaja lepkość krwi, co łącznie ze stresem, małą aktywnością moze doprowadzic nawet do udaru mózgu!! Przeczytaj sobie ulotkę, działania niepożądane, czy nie ma tam tego... Po drugie tabletki powodują, że masz cykle bezowulacyjne... i jeśli to trwa przez 5 lat, to bliżej ci do menopauzy jak do ciąży... powinno sie ponoć co 3-4 mies zmieniać tabletki i robić miesięczne przerwy..

Edyciak- to wiem ze nie dochodzi do ewulacji, ale słyszalam tez ze tabletki niby nie maja zadnego wpływu na zajscie w ciaze po ich zaprzestaniu. Podobno nawet jest wysokie prawdopodobieństow na bliźniaki. Dlatego juz zgłupiałam, jedni mówia tak inni inaczej... Ja bede brała jeszcze tylko do wakacji, później juz z nich zrezygnuje. Ale własnie troszke sie obawiam, ze moge miec później problemy jak bede zdecydowana na dzidziusia.

Gość mylicie różne mity
bepłodność po tabletkach ?! a może raczej to wina tego że te osoby nie były wcześniej diagnozowane, nie miały sprawdzanego poziomu hormonów, nie były leczone...być może miały stany zapalne które spowodowały zrosty i niedrożność jajowodów... niby skąd wiecie że akturat te kobiety BYŁY płodne zanim zaczeły brać tabletki ? wiele kobiet miewa zaburzenia hormonalne i nawet nie jest tego świadomych bo nigdy nie miały robionych badań hormonalnych

hmmm...tylko widzisz, póki jeszcze nie chce mniec dziecka, to nie chce robic takich badan zeby sie nie martwic. po wakacjach pomysle o tym. wtedy tez chce zrezygnowac z tabletek.