Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biały paw.

KOMORNIK !!!!!

Polecane posty

Gość Biały paw.

Moja siostra ma sporo długów i kredytów, komornik zajmuje jej częsc dochodów. teraz została bez zameldowania, ponieważ teściowa ją wymeldowała. ona sama wynajmuje pokój. Prosi mnie bym zameldowała ją u siebie. Mam mieszkanie własnościowe i mam do was w związku z tą sytuacją pytanie. Czy jeśli zamelduje ją u siebie, komornik będzie miał do mojego mieszkania jakieś prawa, czy w razie sciągania z niej długów moje mieszkanie może miec z tym coś wspólnego mimo że jestem włascicielką, a ona będzie tu miała tylko meldunek? Prosze o odpowiedz.

Gość Biały paw.
podnoszę temat

nic tobie nie zrobi nikt. jesli komornik bedzie chciał cos zajac z domu to musi miec potwierdzenie ze to nie jest twoje meldunek nie jest poswiadczeniem własnosci.

Gość Biały paw.
czyli mogę siostre zameldowac bez żadnych przykrych konsekwencji tak? chcę jej pomóc ponieważ teraz nie ma nigdzie zameldowania, ale nie chce byc przez to odpowiedzialna za jej długi bądz narazac swoje mieszkanie. dziękuję za odpowiedz

powiem ci ze znam przypadek taki moja znajoma ma długi i poznała faceta wzieli slub on ja zameldował w swoim domu i nic komornik jemu nic nie zrobi nawet w małzenswtwie bo dlugi sa jej bo były przed slubem takze tymbardziej nic tobie nie zrobi.

komornik nic ci nie zrobi, musiałaby być to jej własność żeby miałjakieś roszczenia

Gość Biały paw.
rozumiem, a mąż siostry tez nie będzie miał do niczego prawa jesli nie ma u mnie meldunku?

Gość Biały paw.
po prostu upewniam się, bo mam obawy ze względu na te jej długi. dzięki za odp pa

meldunek to tylko miejsce pobytu takze spokojnie nic nikt ci nie zrobi. Tylko pamietaj, zeby wymeldowac osobe musi sie ona na to zgodzic lub przez dłuższy okres nie mieszkac w miejscu meldunku.

Gość Biały paw.
Ona nie będzie u mnie mieszkac, bo wynajmuje pokój kilkadziesiąt km ode mnie tam gdzie pracuje