Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mączka

Wszyssko co słodkie na Wielkanoc

Polecane posty

Gość mączka

Jakie wypieki polecacie na wielkanoc, nie muszą być szybkie byleby smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Chuda_jak_słomka
o świętach jeszcze nie myślałam :) w każdym razie mnie na pewno będzie sernik, bo serniki uwielbiamy, zrobię pewnie jak zwykle królewski z oetkera, mniam :) będzie też babka kokosowa, specjalność mojej mamy i jeszcze makowiec który co roku piecze bratowa, jest pyszny :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie ser zolty
Jak sie wam chce tyle ciasta piec :P Ja kupuje w ciastkarni placki. W zyciu nie tracilabym tyle czasu zeby piec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Chuda_jak _słomka nie bądź chytra , podziel się przepisami na babkę kokosową mamy i makowiec bratowej, a ja podzielę się przepisami na serniki i inne babki albo pyszne "RAFAELLO"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Adabodzi
Poszukaj w necie sernik z piernikami rewelacja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Pewnie,że się spodobał a zwłaszcza ta babka kokosowa i makowiec!!! Nie bądź taka podziel się przepisami - POZDRAWIAM.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Chuda_jak_słomka
na życzenie margolki66 daje przepis na babkę kokosową, bo na makowiec nie mam w domu Potrzebne składniki: * 300 g mąki tortowej (2 szklanki) * 200 g margaryny * 120 g cukru (1/2 szklanki) * 4 jajka * 8 łyżek soku pomarańczowego (z kartonu) * 1 łyżka soku cytrynowego * 1 Proszek do pieczenia * 1 Cukier wanilinowy * 100 g wiórków kokosowych * 100 g żurawiny * 1 Lukier klasyczny taki z saszetki oetkera Babkę piekę w formie do babek o średnicy 24 cm z kominkiem. Formę smaruję margaryną i oprószam mąką. Do miseczki wsypuję mąkę oraz proszek do pieczenia, mieszam, a następnie przesiewam przez sito. W drugiej misce ucieram mikserem margarynę z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie miksując dodaję co pół minuty jedno jajko. Potem cały czas miksując dodaję po trochu mąkę, a na koniec dodaję sok pomarańczowy i cytrynowy oraz wiórki kokosowe. Z żurawiny odkładam 1 łyżkę, resztę posypuję mąką, mieszam tak, żeby mąka obkleiła żurawinę. Taki zabieg zapobiega opadnięciu bakalii na dno ciasta. Żurawinę przekładam do ciasta i mieszam łyżką. Ciasto przekładam do formy, wkładam do piekarnika i piekę przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyjmuję z piekarnika, po dziesięciu minutach wyjmuję z formy i odstawiam do ostygnięcia. W tym czasie przygotowuję lukier, rozpuszczając go w gorącej kąpieli wodnej. Gdy lukier jest już płynny, polewam nim babkę oraz dekoruję odłożoną wcześniej żurawiną. 🌻wiosna🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Wielkie dzięki za przepis!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ida święta idą
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jjjhMCY
baranki z cukru i zajace czekoladowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hoppppppppppppppp
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×