Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaolaolaola1

moja corka przedwczesnie dojrzewa

Polecane posty

Gość olaolaolaola1

Witam. moja 6cio letnia corcia rozpoczeła dojrzewanie. Czy wasze cory też tak miały. Czytałam czym to grozi, wczesną menopauzą, niskim wzrostem. Najgoersze jest to ze kilka badan jest sprezcznych

Gość rwet
a jakie ma objawy? pewnie gruba jest

tak to jest jak się pakuje hormony wzrostu niemal we wszystkie zwierzęta a potem ludzie jedzą mięso z nich.

Gość olaolaolaola1
wiek kosci 9 latki, włoski łonowe, wysoki wzrost. waga 28 kg wzrost 130 cm. Jestesmy pod opieką endoktynologa i ginekologa.

Gość olaolaolaola1
Najlepsze jest ze miała robione testy hormonalne i wyszło wszystko ok czyli żaden hormon nie podwyzszony, a usg brzuszka wykazało bardzo powiekszone jajniki. w kwietniu jedziemy ponopwnie do kliniki w Białymstoku i zobacze co powiedza. Bardzo boje sie hamowania dojrzewania farmakologicznie. ale boje sie ze krzywdze corcie, nie lecząc jej. czy wasze dzieci miały ten problem?

skoro jes pod opieka lekarzy to dobrze. ale niestety to coraz czestze zjawisko. moja mama pracuje w przedszkolu, gdzie jest tez zerowka i tam zdarzaja sie tez przypadki szybszego dojrzewania. lekarze podobno mowia, ze czesto sie to dzieje przez chemie jaka jest teraz w jedzeniu

Gość olaolaolaola1
Moja doktor mowiła ze jedzenie nie ma wplywu na to poniewaz w mieso pakowane sa estrogeny a te nie sa winne dojrzewaniu