Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkamycha21

ból w plecach i duszności...

Polecane posty

Gość myszkamycha21

witam. piszę tutaj na forum o swoim proclemie, ponieważ być może ktoś z was tak miał i wie dlaczego. słuchajcie mam problem, od kilku dni wieczorami jest mi duszno, trudno mi oddychać. dziś rano, obudziłam się z bólem pleców, tak jakby między łopatkami tylko trochę niżej.. Bólowi temu toważyszą dusznośći, nasila sie on gdy chcę wziąść oddech, oraz jak sie wyginam do tyłu, to troche boli mnie kręgosłup a tym miejscu. nie mogę wziąść całego oddechu... dodam że mam alergię, ale jest ona nie wielka, oraz wade serca, ktora od jakiegoś czasu mi wogole nie dokucza. czy ktoś może wiedzieć co to jest???

Gość a czemu nie?
może nerwica?

....ulgę przynosi ci czerpanie powietrza zimnego , otwierasz okno itd. Objawy zapalenia tchawicy . Bez lekarza ani rusz zwłaszcza przy problemach kardiologicznych .

witaj serdecznie. na poczatek to musisz trafic na pogotowie lub do szpitala(dusznosci to nie zarty).nie sadze zeby byly wynikiem alergii bo u Ciebie wystepuje bol w pewnej czesci plecow. trzeba zrobic EKG,pobrac Ci krew(morfologia z crp lub ob) i zrobic RTG pluc oraz osluchac Cie .dopiero po tych czynnosciach mozna bedzie powiedziec co tak naprawde Ci dolega-byc moze masz zapalenie pluc-bez osluchania Ci tego nie powiem,byc moze probleme jest tu serduszko. namawiam Cie do jak najszybszej wizyty w jednej w wymienionych placowek medycznych,zamiast siedziec na kafe gdzie nikt Ci nie pomoze...fizycznie brak takiej mozliwosci.

Gość nie ma to jak na kafe szulac
porady !:O marsz do lekarza bo to moze być zapalenie płuc lub jeszcze coś gorszego !!!

no wybacz ale gdzie ona napisala ze ma kaszel????? wiec na jakiej podstawie wnioskujesz zapalenie tchawicy??? zapaenie tchawicy ma bardzo char przebieg: mocny kaszel,przy ktorym nie da sie nic odkrztusic a ktory nasila sie w pozycji lexzacej...bol zaostkowy(autorka wyraznie odczuwa bol plecow...)

nie ma to jak na kafe szulac masz racje lepiej siedziec tu i czekac na porady z neta majac dusznosci.No gratuluje!! poza tym co jej tu poradzimy???idz sie poloz...poodychaj swiezym powietrzem???a pomyslalas /pomylslaes co bedzie jak przy tym kompie dusznosci osiagna takie apogeum ze ona za przeproszeniam padnie na ta klawiature??? poradzic to sie mozna odnosnie kremu na zmarszczki albo witamin bez recepty ..a nie w sprawie dusznosci.!!!!

Ratowniczko medyczna a od kiedy to zapalenie płuc daje objaw bólu zamostkowego. Z jednym się zgadzam bez badań nic nie wskórasz.Duszność przy tak wietrznej pogodzie może wynikać z astmy oskrzelowej , ale to tylko zgadywanka , więc telefon do rączki i do lekarza rodzinnego, który to ma twoją kartę pacjenta i zna historie choroby i jej przebieg .Nie na ratownictwo ani w ciemno do szpitala bo i tak cię odeślą bez rozpoznania. A pani ratowniczka chyba długo bez pracy skoro nie wie jak funkcjonuje nasz system.

Gość myszkamycha21
dopiero pierwszy dzień mam takie coś, ból się ani nie nasila ani nie zmniejsza, tylko utrudnia nabranie powietrza, moge nabrać tylko trochę bo jak nabiorę wiecej to wtedy mnie bolą plecy

Gość maryna ze młyna
masz zapalenie płuc jak nic i może jeszcze z ropnymi naciekami , takie obiawy miałam , nie mogłam spać na leżąco tylko w kucki , przy nabieraniu powietrza jeszzce bardziej bolało idz natychmiast do lekarza , napisz pózniej co powiedział

Tylko przy bakteryjnym zapaleniu tchawicy objawem jest kaszel, wynikający z nacieku wydzieliny na ścianę tchawicy, ale to zapewne wiesz, u alergików zapalenie tchawicy występuje bardzo często.

jeze;i tak uwazasz,to ja sprzeczac sie nie bede,choc wielu pacjentow z zapelniem tchawicy widzialam i u 97% jednak ten kaszel byl obecny. ale jakby nie patrzec-ten bol ma pierwszy dzien.byc moze cos sie dopiero zaczyna rozwijac..nawet lekarz nie postawi tu diagnozy nie widzac pacjenta...wiec lepiej niech sie do niego uda.nawet jesli to zapalenie pluc/oskrzeli/tchawicy/astma czy cokolwiek innego-to lekow nie uniknie. A im szybciej je dostanie tym lepiej dla niej.

aha stokrotko jeszcze jedno-nie ze sie wymadrzam,ale odsylam Cie do kasiazek(nie do internetu) oraz sprawdzenia co wywlouje najczesciej stany zapalne tchawicy.;)) zapewniam ze nie bedzie to slowo-bakteria,a wirus:)

Gość myszkamycha21
ostatnio chorowalam na angine ropną, jak mi przeszło to za 2 dni zanowu mnie złapało, lekarka stwierdziła łą mi leki na bazie ziół , bo nie chciałą mnie znowu " antybiotykować" . lecz to nie przeszło, tydzień później znów musiałam do niej jechać ponieważ znów miałam anginę :( dostałąm 2 opakowania silnego antybiotyku. niby mi przeszło ale od czasu do czasu pobolewa mnie gardło, i ma kaszel. teraz zażywam witaminy z Calivity. mój problem z sercem to Wypadanie płatka zastawki dwudzielnej-czy cos takiego. i jakaś fałszywa nitka-ale to było w dzieciństwie i miało mi zaniknąć z biegiem czasu

Gość myszkamycha21
a mam 21 lat

mycho droga:) z tego co piszesz(jak mi przeszlo to za 2 dni znowu mnie zlapalo-oznacza tylko jedno-ze Ci nie przeszlo niestety. nasze drogi oddechowe sa polaczone..i niestety te wszystkie swinstwa lubia sie przenosci(z tchawicy na oskrzela a z oskrzeli na plucka...itd) na moje oko wymagasz anybiotykoterapii chocby jakims lekkim antybiotykiem( mysle ze Twoj lekarz nie dal Ci go bo ostatnio byc moze juz lykalas i nie chcial za bardzo obciazac Twojego organizmu). zwroc sie do niego ponownie.jak zleci antybiotyk koniecznie popros o cos oslonowego na uklad pokarmowy. co do serducha-rzeczywiscie wypadanie platka nie daje z reguly opisanych przez Ciebie objawow.

Lekarz rodzinny wykona spirometrie i zleci rtg kl piersiowej co wyeliminuje infekcje dr.oddechowych. Na miejscu też wykona EKG rozwiąże problem kardiologiczny Poradnie POZ są teraz dość dobrze wyposażone więc nawet Echo można wykonać na miejscu. Są to badanie podstawowe dające natychmiastowy wynik . Tak czy inaczej badania się same nie wykonają , a my z ratowniczką mimo że obie pracujemy w służbie zdrowia na odległość i przy tak skąpych informacjach ci nie pomożemy.

Gość myszkamycha21
w łaśnie zauważyłam, że ból już nie jest pośrodu tylko bardziej z wlewejstrony, ... boli mnie jeszcze bardziej gdy jestem wyprostowana..

Dziękuje ci Ratowniczko za chęć doedukowania mojej osoby ale jak sama wiesz lepszej szkoły jak lata praktyk w szpitalu nie ma.

Gość myszkamycha21
sorki za isownie , ale jak pisze szybko to mi sie inne literki wciskają ;)

Gość od nikogo nie zależna
a jak ta wada? jeżeli wypadanie płatka to takie objawy na wiosnę i jesień nasilają się.

Gość myszkamycha21
może warto wybrać się do kardiologa , bo rok już nie byłam...

Gość maryna ze młyna
a co ty tu do cholery jeszcze robisz? marsz do lekarza !!!!! forum cię nie uzdrowi

Gość od nikogo nie zależna
idz zrób holtera i echo serca tam ci dokładnie wyjdzie

Gość myszkamycha21
jak byłam ostatnio z bólami serca to mi powiedziała że jestem zdrowa ;|

Proszę odpowiedz na pytania Ratowniczki .Zastanów się czy nie żyjesz ostatnio w stresie. Masz problem z umiejscowieniem bólu a my swoimi przypuszczeniami powodujemy że twój organizm sterowany mózgiem dostosowuje się do naszych zapewne nietrafnych diagnoz dając nie wynikające ze schorzenia objawy , jesteś przerażona , lekko panikująca a to nie poprawi ci stanu tylko zaostrzy więc wyłącz komputer i do lekarza.

Gość same medyczki
a ja miałam identyczne objawy i okazalo się, ze to był zawał !