Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszacaaa

prosze o pomoc w zadaniu z fizyki

Polecane posty

Gość proszacaaa

obciaznik o masie 5 kg wciagany jest na rownie pochyla o kacie nachylenia 30 st. sila 30 N tworzaca kat 30 st. z plaszczowizna rowni. na jaka odleglosc przesunie sie obciaznik od podstawy rowni do chwili gdy jego predkosc bedzie wynosila 2 m/s. sile tarcia zaniedbac. z góry dziekuje

Gość proszacaaa
najpierw zadanie pozniej nagroda :) , pomyslimy jaka

Gość Ojcze nasz, walnij go w twarz!
Nie wiem na co schodzi dzisiejsza młodzież.Chyba na psy.A może na suki.Szczyt lenistwa pisać o zadaniu na kafeterii i prosić by jeden chuj z drugim chujem je rozwiązali.I pytam się jak ma być potem dobrze w Polsce!No pytam!Niech mi ktoś odpowie albo i nie,bo wiem,że same głupoty zawsze piszecie.Jesteście skrajnie głupi.Po prostu.Skrajnie.Wszyscy.

Gość proszacaaa
schodzi na psy... mam 30 zadan do rozwiazania poprosilam o pomoc przy jednym, ktore wydalo mi sie trudne. ehh

Gość Ojcze nasz, walnij go w twarz!
Fizyka (z gr. physis "natura") nauka o przyrodzie w najszerszym znaczeniu tego słowa. Fizycy badają właściwości i przemiany materii i energii oraz oddziaływanie między nimi. Do opisu zjawisk fizycznych używają wielkości fizycznych, wyrażonych za pomocą pojęć matematycznych, takich jak liczba, wektor, tensor. Tworząc hipotezy i teorie fizyki, budują relacje pomiędzy wielkościami fizycznymi. Fizyka jest ściśle związana z innymi naukami przyrodniczymi, szczególnie z chemią jako nauką o cząsteczkach i związkach chemicznych, które masowo występują w naszym otoczeniu. Chemicy przyjmują teorie fizyki dotyczące cząsteczek i związków chemicznych (mechanika kwantowa, termodynamika) i za ich pomocą tworzą teorie w ich własnych dziedzinach badań. Fizyka zajmuje szczególne miejsce w naukach przyrodniczych, ponieważ wyjaśnia podstawowe zależności obowiązujące w przyrodzie.

Gość a masz wynik do tego zadania?
.

Gość proszacaaa
nie mam wyniku :( to dasz czy nie ?