Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Palacz :(

skutki uboczne, ograniczenia palenia ?

Polecane posty

Kopciłem, tzn kopce nadal, ale wczesniej paliłem nawet do 2 paczek dziennie i to ukraińśkich Classiców , czy polskich "tańśzych " marek, od 3 mieś pale góra 8 -9 papierosów dziennie super light o połowe słabsze od tych rucholi ( chodzi o zawartość nikotyny, smolistych i tych innych. Od tego czasu mam dziwne kłucia, świąd pod żebrami, i w prawej piersi. RTG robiłem 6 miesiecy temu, było ok, krew ekg 2 mieś temu. Jak spale 6 dziennie to mam straszną nerwówkę, swędzenie w oskrzelach i pondniebieniu, a dziś zacząłem pokasływać :(. Czy to możliwe, że zejscie z 20 -30 fajek, do 8 dwukrotnie słabszych wywołuje jakies skutki uboczne ?

Dodam, że kopce już 15 lat, a 10 tak konkretnie, w lecie to i z dwie paki dziennie szły :(

Gość asdfffffffffffasdfasfbxzf
To oznaka że płuca Ci się oczyszczają,więc to jak najbardziej pozytywna reakcja-tak mi się wydaje,chociaż najlepiej byłby jakbyś nie paliła w cale :P

Nie daje rady całkiem, . Jak była próba całkowitego rzucenia, zaczeły się lęki psychiczne :(. więc na tą chwilę jest ograniczenie. Chyba będzie potrzebny zakup, jakiś wspomagaczy - tabletek, gum, plastrów . Co za męka i to sedzenie pod piersią, pod pachą, koło mostka :(

Ciało się odgrywa na tobie że je tak zatruwałaś :P Na szczęście ja nie mam takich problemów :) A wspomagacze kup,lepiej wydać na nie kasę niż na trujące fajki.

Miało być zatruwałeś

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
soss jeszcze nie spisz?skad wiesz ze to carrie?

Gość a mi sie wydaje, ze to nie od
ograniczenia palenia tylko w ogóle od palenia a 9 papierosów dziennie to i tak jest dużo i zadne mi to ograniczenie. Rzuć to w cholerę wszystko. Ja nie palę od 2 miesięcy, na początku było ciężko ale tylko przez pierwszy tydzień, później już jest dobrze. Palilam kilka lat nałogowo, nie brałam żadnych wspomagaczy, chociaż polecam tabex (kiedys bralam u też udalo mi sie rzucić ale znowu zaczęłam po roku). Pamiętaj tylko, że nałóg leży w głowie i chodzi o to przyzwyczajenie, ze masz fajke w ręce więc musisz na początku w trakcie "smażenia" :p zająć się czymś.

najlepiej przejdź się do lekarza i poproś o tabletki na wspomaganie rzucenia palenia .... są takie tylko na receptę skuteczne .... zapomniałam nazwy

a tak sie pytam,ciekawska jestem poprostu:)

tzn?na co chcesz ja przekabacic?i dlaczego nie spisz?

bo mam dzisiaj wolne:) ogladam tv i nadrabiam zaleglosci na kafe:)co z ta dziewczyna?

też mam egzamin za miesiąc.... życzę powodzenia ....uciekam dobranoc:)

oj to nie zazdroszcze,moze z czasem sie przekona do ciebie:)