Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dlaczego nie potrafię sie wziąć w garść?

Polecane posty

Studiuje na dość ciezkim kierunku ,ale mam mało zajęc. tzn na prawie. słabo sobie radzę troche z lenistwa , troche dlatego ,że nawet jak się uczę to czesto mi nie wychodzi ale najgorsze jest to ,że nie potrafię się czesto wziąć w garść . siedzę godzinami w akademiku , nie chce mi się nawet nigdzie wychodzić. A mogłabym jakbym chcała. Nie potrafię dogadywać się z ludźmi poza tym. Nie ,że jestem jakaś kłotliwa itd ,ale nie potrafię choć czasem z kimś nawiążę głebszą więź. NIe chce mi się nawet wychodzić do klubów ,ani np na spacer . czasem wychodzę ,ale zbyt rzadko. Mogłabym zrobić tyle różnych rzeczy gdybym tylko chciała mogłabym tyle osiągnąć.. ale ja siedzę w domu i się tylko zamartwiam.. najgorsze ,że ciężko mi jest to zmienić ... często się czuje beznadziejna i bezuzyteczna bo biore kase od rodziców ,a i tak ledwo co cięgne na tych studiach ,a nawet nie pracuje itd Mam faceta i mam powodzenie ogólnie ,ale co z tego jak z facetem się nie dogaduje ,a w ogóle nie mam szczęśca w miłości Co się ze mną dzieje? chcialabym być bardziej optymistyczna i więcej robic ,a mniej się martwić wtedy moje życe bylo by dużo ławtiejsze i przyjemniejsze ,ale cięzko mi po prostu to zmienić.. Najchetniej bym się zaszyła na zawsze w tym moim pokoju.. a to dziwne bo rozrywki typu wyjscie gdzies powinny mi sprawiać przyjemność

czuje ,że życie mi ucieka ,ale cięzko mi to przychodzi ,żeby się poprostu wziąć w garść :(

Levviatan problem w tym ,że tkwie w tym samym bo jakoś boje się zmian ... zmiany wymagają pewnego wysiłku ,a mi tak wygodnie chyba tkwić w czym tkwie..wygodnie i niewygodnie bo męczy mnie to. jednym słowem chciałabym coś zaczać robic ze swoim życiem ,ale to dla mnie bardzo trudne.. a wiem ,że jakbym zaczęła życ inaczej wtedy moje zycie mogloby być dużo lepsze Poza tym za mało we mnie optymizmu , czesto jestem smutna..

bonappetit84 -> zazwyczaj codziennie choć czasami jest tak że napisze 5 postów na dzień a czasami 100 lub więcej ;] Olga -> a może po prostu brakuje ci witamin? brak witamin może wpływać negatywnie na nasze samopoczucie

nie wiem może... tzn nie jest aż tak źle ,że nie wychodzę w ogóle z domu ,że sie nie myję itd jak ludzie w głębokiej depresji. ale tracę za dużo czasu i czesto chodzę przygnębiona i za dużo siedzę w domu I trwa to dlugi czas wlaściwie pare lat.. czasem gdzies wyjdę bo wiadomo ,że jest to zbyt rzadko a to chyba dziwne ,że młodej dziewczynie nie chce się wyjść do klubu czy do kina?

parę lat? to chyba najwyższy czas coś zmienić :) skończyć kierunek, poszukać pracy :)

no i co jeszcze.. czesto się czuje winna ,że np rodzice mnie utrzymują ,płacą za moje studia ,a ja sobie tak slabo radzę , co semestr są jakies problemy na uczelni.. martwie sie ,ze sobie sama nie poradze i takie tam...a jednocześnie za mało robię

no parę bo studiuje już 4 rok , jestem na 3 bo jeden powtarzalam w tego roku też nie wiem czy wybrne .. chce coś zmienić, bardzo chce , tyle ,że zięzko mi to przychodzi... już nie raz obiecywałam sobie ,że ,,od jutra wezme się w garść " ale udaje sie to tylko na chwile o ile w ogole ... Mam wrażenie ,że im dłużej jestem na studiach tym mam gorsze kontakty z ludźmi .. tzn nie jestem jakaś nielubiana czy odrzucona. jestem neutralna bardziej bo nie angażuje się jakoś w nowe znajomości choć czesto ludzie są dla mnie mili.. ja też jestem miła ,ale nie potrafię sie zaangażować..

No robiłam sobie test becka na depresje czy jakos tak i niby wyszlo ,że mam depresję..

Byłam u psychologa.. nie wiem czy był kiepski czy nie ,ale mało mi pomógł. do lekarza .. sama nie wiem .. chciałam tego uniknąć bo to byłby wstyd troche ,ale może to i będzie koniecznośc