Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ion

Którą specjalizację wybrać?????

Polecane posty

Gość ion

studiuję dietetykę i niedługo będę musiała zdecydować się na jedną ze specjalizacji - catering i ocena żywności - poradnictwo dietetyczne i żywieniowe Oba bardzo zachęcające,a dwóch w tym samym czasie nie pociągne. którą wybrałybyście na moim miejscu????

moim zdaniem - poradnictwo dietetyczne i żywieniowe większość ludzi będzie dążyć do odpowiednio zbilansowanej diety aby nie popadać w kompleksy ;) a najlepiej zindywidualizowanej wyłącznie dla danej osoby - to by było dobre co jeść a czego unikać :D

Ja bym wybrała to pierwsze, drugie implikuje trochę własną działalność gosp. No chyba, że chcesz.

Gość ion
podobno bardziej opłacalny jest catering ze względu na prace w gartronomii...a z drugiej strony ta druga większe perspektywy na znalezienie pracy

Poradnictwo. PS. Gdzie studiujesz dietetykę? I jakie przedmioty na maturze zdawałaś?

Gość zdecydowanie nr 2
aby pracowac w cateringu nie trzeba konczyc studiow i to o takim kierunku, a deitetyka to juz cos

Gość ion
zdawałam rozszerzoną biologię i angielski i polski na podstawie i to wystarczyło. Przyznam że nie spodziewałam się że będzie to aż tak "medyczny" kierunek ale nie było tragedii i każdy sobie poradzi. trzeba na pewno polubić bardzo chemię i biologię bo bez tego się nie obejdzie...