Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MCH

Przysługa za kase?

Polecane posty

Gość MCH

Chciałam się tutaj wygadać i poznać wasze zdanie na ten temat! Mam takiego farta że za paliwo nie płacę - chłopak mi tankuje - dlatego jak z dwoma koleżankami gdzieś jeździłyśmy to nie dawały mi nigdy kasy bo wiedziały że chłopak mi zalewa wachę! Pewnego dnia zawiozłam jedną z koleżanek do fryzjera i nic od niej nie chciałam, za tydzień ja miałam fryzjera i jej mama, więc Ola zadzwoniła do mnie czy podjadę po jej mamę bo ona musi coś na mieście załatwić. Dodam, że musiałam nadrobić 10 km i jeszcze stałam w korkach co w konsekwencji spóźniłyśmy się do fryzjera! Wczoraj ja miałam wizytę u fryzjera, ale nie miałam swojego samochodu, dlatego poprosiłam Ole aby mnie zawiozła, spóźniła się. Musiałam dzwonić do fryzjerki, i przepraszać że znów się spóźnię a na koniec kiedy zapytałam Olę ile zarobiła to powiedziała "daj ile uważasz, bo musiałam specjalnie po Ciebie jechać". Zdziwiło mnie to, bo myślałam, że nic nie weźmie ode mnie - ja tyle razy po nią jeździłam i nie chciałam na paliwo a ona nie zawahała się wziąść ode mnie kasy! ja kilka razy gdzes ją woziłam bezinteresownie, kiedyś nawet jeszcze jak miałam sam który palił 12 litrów na 100 km. Wtedy 50 km zrobiłam i nawet mnie nie zapytała - wtedy sama tankowałam sobie paliwo! ta podróż kosztowała z 10 zł a ja dałam jej 30 zł . Dodam ze do fryzjera mam 15 km. Koleżanka dziwnie się zachowała, ale zrozumiałam, że i ja już nie będę taka. jak coś to i ja bedę kasowała. bo to nie chodzi o kasę czy o paliwo (każdemu nie jest łatwo) tylko o rzecz, bo skoro ja robię komuś przysługę, nakładam drogi i nic za to nie chce to i oczekuje tego od niej! Chyba byłam za dobra, naiwna ....

Gość MCH
Co mam zrobić? zerwac z nią kontakt? dodam że nie jest to moja najlepsza koleżanka, pojawiła sie z nikąd i zaczeła szukać przyjeźn

Gość MCH
Źle się z tym czuje, bo wyszłam na naiwna dupe ... Ona też nie pracuje i chciałam jej pomóc a ona widze nei liczy się z nikim, więcej nic nie znaczą dla niej przysługa za przysługę

Gość MCH
Wypowie się ktos na ten temat czy nie? Ok dzięki może ktos to przeczyta

no nie fajnie postąpiła ta Twoja koleżanka, po prostu Cię wykorzystała i tyle więc jest to osoba bez skrupułów i honoru. Lepiej daj sobie z nią spokój bo jak taka jest to zawsze na każdym kroku będzie chciała Cię wykorzystywać... a jak zapyta dlaczego zrywasz z nią znajomość to wygarnij jej w prost że to co ona robi to zwykłe żerowanie na Tobie a Ty nie pozwolisz się wykorzystywać i że wreszcie przejrzałaś na oczy... może ją to czegoś nauczy