Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurwiona na maksa

Siostra wyrzucila mojego psa z powodu dziecka! Ale jestem wsciekla!

Polecane posty

Gość wkurwiona na maksa

Przyjechala wczoraj wieczorem siostra ze swoja corka (poltora roku) i od razu do mnie zebym gdzies psa zamknela bo jej dziecko pogryzie:O Mowilam jej, ze bez przesady to w koncu jamnik a nie jakis amstaff i nie jest agresywny jesli chodzi o dzieci. No nic wystraszyla sie i tak i zamknela z corka w pokoju, mala szybko usnela po podrozy a my siedzialysmy i rozmawialysmy. Dzis rano wyszlam do pracy, przychodze i co zastaje? Siostrzenica bawi sie na duzym pokoju, siostra pije kawke przed laptopem a pies wyje i piszczy na balkonie! Taka paskudna pogoda, deszcz leje, wiatr wieje a ona wziela i psa na balkon zamknela:( Jak ja sie nie wkurwilam! Powiedzialam, ze zaraz ja tam zamkne, a ona, ze musiala bo dziecko sie balo. Taa akurat:O Odbilo jej chyba juz do reszty. Psa wpuscilam, a siostra obrazona zamknela sie z dzieckiem w pokoju i jeszcze mruczala bezczelnie pod nosem, ze dla mnie dobro psa jest wazniejsze od malego dziecka i, ze nie moze sie czuc u mnie swobodnie w mieszkaniu. No dajcie spokoj, jestem taka zla, ze az mi slow brak. Przeciez taki pies nic by dziecku nie zrobil, tyle rodzin ma psa i dzieci i jakos zyja.

Gość mnie wczoraj w carefourze
powiedx jej że o twoim psie to ty bedziesz decydowała nie ona. jak jej się nie podoba, to niech nie przyjeźdźa. a peis nie stanowi zagrożenia do adziecka.

Gość wkurwiona na maksa
nic jej nie mowie, grozila ze wyjedzie a niech wyjezdza. Miala zostac na 3 dni, ale nie pozwole na takie cos. Jak sie boi o dziecko to niech siedzi z nim w pokoju a nie mi psa wygania

Gość głupia pipo
pies jest zagrożeniem dla dziecka. nie wiadomo co takiemu nawet malutkiemu psu odbije i czy nie ugryzie dziecka, poza tym może mieć robaki i inne paskudne choroby i zarazić małą. mam nadzieję, że twoja siostra wyjedzie.

Gość w pelni popieram autorke
dziecko to nie pepek swiata, jak przyjechaly w gosci to niech sie dostosuja. nie pasuje to wypad do hotelu.

Gość moj gust nastepujący
no i znowu sie rozpeta batalia: zwolennicy psów kontra obrońcy dzieci. i beda bluzgac jedni na drugich. a nie moznaby tak znalezc konsensusu? ja, przyjezdzajac do kogos kto ma psa, i wiem ze go kocha, poprostu usiadłabym z ta osoba i powiedziała, ze byc moze przesadzam, ale boje sie o dziecko, czy mozemy cos na to poradzic. i w spokojnej rozmowie napewno znalazłybysmy rozwiazanie. natomiast gdyby z kolei ktos do mnie przyjechał (mam i dziecko i psa) i se zaczał bez słowa sie panoszyc i mi zamykac psa na balkonie, to bym sie wkurwiła niezle. denerwuja mnie mamy które trzymaja dzieci pod kloszem, a ze same zwierzat nie maja, to uwazaja ze teraz juz kazdy powinien zamykac swoje psy na dworze na deszczu, bo one przyjechały. poza tym przeciez to jamnik :o z drugiej strony jak sie kogos zaprasza, to nalezałoby dołożyc minimum staran do tego, zeby ta osoba czuła sie u nas dobrze. nawet jesli miewa irracjonalne leki, to mozemy sie jakos dogadac.

Gość za mloda i za głupia jestes
Jesli pies do tej pory nie mial stycznosci z dzieckiem a dziecko z psem to lepiej nie kusic losu. Jamnik niby niewielki ale pamietaj ze to pies mysliwski - poza tym psu sie nie wierzy ... bo to zwierze i nie mozna przewidziec jak zareaguje. Jesli dziecko boi sie psa o jestem zdania ze waznejsze jest dziecko i psa nalezy zamknac w pokoju a nie dziecko. Siostra przyjechala do Ciebie z dzieckiem ale dla Ciebie wazniejszy jest pies. Moje dziecko tez boi sie psow i wiesz co uslyszalam niedawno jak zwrocilam uwage na to ze piesek jest z wlascicielem na spacerze, obok placu zabaw ktory nie jest ogrodzony - ze mam sobie dziecko na smyczy prowadzac jak boi sie psow - zadzwonilam wiec na straz miejska i po sprawie. Dziwie sie ze pies moze okazac sie wazniejszy niz czlowiek. Poza tym - jesli dziecku staloby sie cos, pies ugryzlby je - to jakbys sie czula? Lepiej uwazac - nie tak dawno psy zagryzly piecioletnie dziecko ...

a argument ze dziecko od psa moze cos złapac jest debilny, bo psy sa szczepione, matka musi uwazac na dziecko tak jak w kazdej innej sytuacji (zeby nie grzebało psu pod ogonem). przeciez w 50% domów jest jakies zwierze, sa małe dzieci, i jakos nie słyszałam zeby dzieci masowo umierały na choroby odzwierzece. to ze ty nie masz psa a masz dziecko nie znaczy ze wszyscy tak maja. mnie kiedys spotkało cos podobnego, miałam wtedy koty (szczepione, domowe i niewychodzace) i małe dziecko, przyjechała kuzynka, twierdzac, ze moze i moje dziecko przez 3 lata nic nie złapało od kotów, ale jej dziecko w takich warunkach przebywac nie bedzie :O alesmy sie dogadały, głównie dzieki mojej dobrej woli.

Gość za mloda i za głupia jestes
dodam jeszcze ze ... ja bedac w takiej sytuacji, nie posiadajac jeszcze dziecka wielokrotnie gosclam u sibie rodziny z dziecmi i pies zawsze byl zamykany bo ludzie sie go bali - co z tego ze lagodny barnardyn ... moje dziecko boi sie mojego psa, ktorego wychowalam od malego i wiem ze krzywdy jej nie zrobi, ale dziecko jest najwazniejsze i niestety na czas naszych przyjazdow do mamy - Beta siedzi w piwnicy. Mamy dom jednorodzinny jakby co, piwnica jest ogromna bo sklada sie z kilku pomieszczen, z oknami i sdwoma wyjsciami. pisze to na wypadek gdyby ktos uznal ze maltretuje wlasnego psa ...

Gość wkurwiona na maksa
pies ma stycznosc z dziecmi i jest nieagresywny. Jak sie tak bala to mogla mi rano powiedziec albo dziecko moglo sie bawic w pokoju, w ktorym nocowali. A nie mi psa na balkon wyganiac w taka pogode. I siostrzenica sie go nie boi wrecz przeciwnie lubi i chce glaskac.

Gość jednak psa radzę zamknąć
byłam z rocznym synem u koleżanki która ma yorka, trzymałam synka na kolanach a pies podskoczył i dosyć mocno ugryzł go w stope.

Gość jednak psa radzę zamknąć
dodam, ze nigdy nikogo nie ugryzł wcześniej, na syna też nie szczekał.

Gość hdtrhth
Moja znajoma miała podobny problem gdy się wprosiła do niej kuzynka w odwiedziny. Tylko ona na balkon wystawiła...kota. jakoby ten miał sie rzucic dzieciakowi do szyi i przegryźć mu tętnice. Następnego dnia to znajoma wystawiła kuzynki dziecko na balkon ;) Oczywiście to była jej ostania wizyta. Niesetety najgorzej na tym wyszedł kot który przedtem na balkon nie chciał wyjść a że pogoda była paskudna to kot po prostu się rozchorował i pomimo leczenia było trzeba go uśpić.

Gość głupia pipo
nawet szczepione psy chodzą na spacery, i mogą łapać różne świństwa, a robaki przenosi się także przez sierść radzę doczytać, psy mają nawyk lizania się pod ogonem i po futrze

Gość głupia pipo
nie popieram wystawienia psa na balkon, ale autorka mogła załatwić sprawę zamknięcia go skoro siostra prosiła i się nie doprosiła to sama sobie poradziła

jak sie uparla ze tak sie jej dziecko psa boi, to trzebabylo zalozyc mu na pysk kaganiec.. a nie wywalac psa na balkon jeszcze w taka pogode sama mam 2 psy i to nie male.. labradora i goldena, sa to psy bardzo przyjazne, trudno zebym musiala je chowac przed dziecmi..

Gość wkurwiona na maksa
o nic mnie dzis nie prosila:O Mogla psa w mojej sypialni zamknac albo mi powiedziec, a nie glupa rznela z rana, jeszcze psa glaskala a potem jak dziecko sie obudzilo to won z psem na balkon:O

nawet szczepione psy chodzą na spacery, i mogą łapać różne świństwa, a robaki przenosi się także przez sierść radzę doczytać, psy mają nawyk lizania się pod ogonem i po futrze no spoko, tylko ze ten pies zyje w tym mieszkaniu kilka lat: jesli byłby czegos nosicielem to dziecko i tak by sie zaraziło - od dywany, kanapy czegokolwiek. moze tak dezynfekowac mieszkanie przed przyjazdem rodziny z dziecmi? a psa do schroniska? i dlaczego dzieci z domów gdzie sa zwierzeta jakos zyja i maja sie dobrze?

Gość dfdggfgdfg
ja ogolnie nie trwaie ludzi, ktorzy bez powodu boja sie najmniejszego pieska. mam kuzynke, ktora wazy ze 120 kg i zawsze jak do nas wpadnie z mezem, krzyczy do niego zeby zabral psa. a piesek jest maly i bardzo lagodny, bardziej boi sie jej niz ona go.

Gość hdtrhth
Tak w ogólejestem ciekawa po co przyjechała skoro ciebie i tak w domu nie ma? Nażreć się za friko z dzieckiem?

Gość wkurwiona na maksa
przyjechala bo miala pewne sprawy do zalatwienia w miescie gdzie mieszkam. Ale to akurat najmniej istotne

Gość lalalalalalalalalalalalal
ja mam dwoje dzieci trzy psy i jestem w ciazy nie bede zamykac psow bo ktos obcy ma kaprys jak sie nie podoba niech nie przyjezdzaja i tyle.Zamykanie psow wplywa na nie odwrotnie umysla ze to kara i wtedy przy nastepnej wizycie moga sie mscic wiec latwiej po prostu pilnowac swoich psow a rodzice swoich dzieci.

jednak psa radzę zamknąć byłam z rocznym synem u koleżanki która ma yorka, trzymałam synka na kolanach a pies podskoczył i dosyć mocno ugryzł go w stope. Gdzie Twoje dziecko ma ta stopę, że nawet york musiał podskoczy?:P