Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ioiuytrfvbghn

dzinsy z prostymi nogawkami

Polecane posty

Gość ioiuytrfvbghn

hej, mam pytanko wlasnie kupilam sobie dzinsy z prostymi nogawkami oczywiscie sa za dlugie i musze je skrocic i mam problem bo nie wiem ile myslicie ze takie dzinsy pasuja zarowno do butow na plaskim obcasie jak i na wysokim? do jakich butow pasuja takie spodnie? i co zakladac na gore? czy musza to byc jakies dluzsze bluzki tuniki czy rownie dobrze moze byc cos krotszego?

Gość unkidhoifkldddds
?

Pierwsze słowem wstępu. Nie zachowujmy się tak jakby istniały tylko skinny dżins. Wygląda ze na to że moda na obcisłe dżinsy przez ostanie sezony wyzerowała nam pamięć i nie wiemy jak nosiłyśmy wcześniej modne kroje. I jeszcze dodatkowa uwaga rurki to były kiedyś dokładnie proste spodnie (rury jak sama nazwa wskazuje proste) ale "mądre"gazety i panie w sklepach przemianowały to na zwężane spodnie czyli marchewki. Moda na proste dżinsy poprzedzała wejście zwężanych czyli jakieś 4 lata temu je nosiłyśmy nagminnie. Proste spodnie są najbardziej uniwersalnym krojem pasują do wszystkiego i prawie dla figury. I można je nosić na wszystkie sposoby. Zarówno z płaskimi butami jak i na obcasie, z tunikami i z topami ze wszystkim. Z tego ze piszesz że musisz je skrócić wnioskuje ze jesteś niska jeśli jesteś do tego szczupła polecam wybrać się na zakupy dżinsowe do sklepów dla dzieci. Jeśli nosisz rozmiar xs, s a nawet m spokojnie możesz kupować dżinsy w h&m kids czy zarze kids. Nie różnią się niczym od par z dorosłych działów tych sklepów (nie bój się nie posiadają haftów kwiatków itp) a ska krótsze i nie trzeba ich skracać. Owszem niektóre pary nie mają wcięcia w biodrach ale tylko niektóre. Dodatkowy plus to ich cena. Przez długi czas nosiłam tylko proste dżinsy gdyż najłatwiej je skrócić - nie tracą kroju.

Gość taki magister
gdzie kupić takie proste nogawiszony:) ? wszędzie sa zwężane :(

nibys, co sadzisz o rozszerzanych nogawkach? kupiłam takie, bo najlepiej mi w tym fasonie, najlepiej się w nim czuję. szwagierka stwierdziła, że niemodne i czy ja naprawdę mam zamiar je nosić :o aż tak niemodne?

Dżinsy z prostymi nogawkami to najbardziej klasyczny krój, a jak klasyka to pasuje wszystko :)

taki magister -> wszędzie tylko trzeba patrzeć na trochę więcej niż tylko to co jest na manekinach, zapytać, poszukać. Proste dżinsy są oznaczane jako regular fit. Dostępne są w każdym sklepie h&m, zara, lee, mango prawie w każdym sklepie jest choć jedna para.

Malagdena -> oj modne nie modne pal licho z tym jaki krój jest modny najważniejsze jest czy ci się podobają i czy pasują do twojej figury. Jeśli chce się być modna nie trzeba się od stóp do głów ubierać według top 10 wystarczy jeden modny dodatek. Teraz np. modne są pastele jeśli one też ci się podobają dorzuć pastelowy top i już jest super. Wystarczy jedna modna rzecz aby całość była super modna. torebka, korale, spinka do włosów, apaszka, top, marynarka, buty, sweterek itd. Co do mody na rozszerzane spodnie to trudno mi określić co masz na myśli mówiąc rozszerzane wraca moda (już 3 sezon) bootcut (spodnie odcinane pod kolanem) . Latem także zobaczymy dużo naprawdę szeroki spodni np. szwedów ale raczej materiałowych. Moda na skinny utrzymuje się już bardzo długo. Mimo miłości do nich kobiet i projektantów zmierza do swojego końca jednak myślę ze przetrwają jeszcze nie jeden sezon:) Jednak jest coraz większa różnorodność boyfriendy, kilka sezonów temu peg leg, teraz bootcut tak więc jest w czym wybierać.

Gość SMA.
SMA.