Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżo upieczona222

mam pierwszego w życiu psa!! kafeterianie mogę na was liczyć? pomóżcie

Polecane posty

Gość świeżo upieczona222

mam takie pytanie, wiem.. może głupie, ale chcę zasięgnąć waszej opini. jak należy najlepiej karmić pieska? na razie kupiłam jej suchą karme royal canin, bo podobno najlepsza. no i tylko to wystarczy??? ciągle ma jesc ta sama sucha karme? a te takie jedzenie w puszce. jakiej firmy jest najlepsze? bo firmy royal canin puszek nie spotkałam. pomóżcie prosze i darujcie sobie zlosliwe komentarze. to moja pierwsza psinka w życiu i chce zeby było wszystko jak najlepiej :)

Gość swieżo upieczona222
:(

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
kupuj to co mu smakuje ,probuj, z czasem dowiesz sie co lubi najbardziej

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
moi tesciowie gotuja skrzydelka kurczaka i daja miesko( BEZ KOSCI) swojemu yorkowi, on to lubi najbardziej, oczywiscie skubnie sobie czasem sucha karme, ale miesko z warzywami mozesz tez mu gotowac :)

IV kupuj mu kości na bazarze, są tanie. Takie z mięsem i gotuj w wodzie, jak na rosół. Nie dawaj mu za dużo kurczaka, bo mu będą oczy ropiały. Mieszaj mu ugotowane mięso z ryżem, marchewką itd, żeby miał witaminy i nie zakwaszał żołądka. Psy które jedzą samo mięso, po kilku latach mogą mieć nowotwór.

Gość jap........
nie wiem jak z psem mam sukę

Gość świeżo upieczona222
ile miesiecy odczekać zanim bedzie gotów na seks?

Gość jap........
człowieku nie wiem co z czym Ci się kojarzy,ale suka to też pies

Ja mam 4-miesiecznego Westa i weterynarz kazal mu dawac narazie tylko sucha karme-tez daje mu Royal Canin.KUpilam raz puszke mięsną to mial biegunkę :ONo i pamietaj zeby pies mial zawsze wode w misce :)

Gość mojemu gotuje raz na 2 dni
mieso z indyka ( odtludszczam), mam dojscie do taniego, ryz i jarzyny ( biore wloszcyzne morozona w paski, bo najtansza. Po kosciach chorował, Po suchej i puszkach strasznie sie drapal, mial alergie na konserwanty ( ja tez mam, wiec co dziwnego, ze i pies). Poza tym sucha czesto po prostu łuykal i nie trawił. Podroby nie czesciej niz nraz na 10 dni.Zawsze musi byc swoieza woda. Jesc dajesz raz albo 2 razy dzinnie( zalezy od wieku i rasy ), po poludniu lub/i wieczorem. Moj ma piekna siesrc i nie choruje. Aha, nie kąp go! To bardzo psy oslabia ( no chyab ze mieszkasz w jakims szegolnie btrudnym miejscu, ale wtedy tez sama spłukuj woda, bez zadnych myde, nawet tych dla psa. PSy lapia wtedy wiecej chorów. Moj 10latek nigdy nie był kapany, chyba,ze w rzece czy jeziorze, ma piekna bluszcaca siersc ( az mnie ludzie zaczepiaja), nie smierdzi i nie choruje.Fakt,ze wychodzi tylko do ogrodu albo lasu, nie po miescie.

Gość whiteblackdemonwhiteblackdemon
wszyscy weterynarze mowia zeby bazowac głowni e na suchej karmie!!!!!! mozesz mu dac cos od czasu do czasu. ja mam suczke prawie 10 lat, drobiu nie je w ogóle bo ma biegunkę, mieso daje jej sporadycznie, czasami jak sama jem lub cos przygotowuje w kuchni to dam jej cos ale odrobinę. moj uwielbia bułki ale w ogole jej tego nie daje. uwielbia surowe warzywa i owoce, nic jej sie po tym nie dzieje i wet mowil ze moze to jeść (ale tez rozsądnie) wiec kiedy robie zupe to dam jej kawalek marchewki, kiedy robie surówke to dostanie troche salaty lodowej. zauwazylam ze jak bazuje głownie na suchej karmie to moja psinka robi normalne kupki, jest zdrowa, zadowolona i nie tyje. nie gotuj swojemu psiakowi zadnych ryżow czy kasz!!!!weterynarz ostatnio mi mówił ze psy bardzo zle takie rzeczy trawią! moja to kiedys miaka przez to zapalenie jelit! i uwazaj na kosci! nie dawajswojemu malych i ostrych-np z kurczaka, moze sie udławic moze mu stanac w przełyku! i jeszce jedno-nie karm psa czekolada!!!!!!! nawet odrobina! psy tego w ogóle nie powinny jesc, to moze je zabic (słowa weta)

bardzo chetnie bym pomogla ale sama mam w domu..kotke:) na pieskach niestety sie nie znam.moge poradzic tylko co skutkuje na obgryzanie kabli-ja moja majeczke odstawialam chyba co 10 min jak tylko podeszla do kabli..dala jej stary kabel od neta-na wlasnosc i sie skonczylo:)

Gość jap........
śmiech z suchymi karmami i z puszkami tego to i ja bym nie z żarł

Gość opjkioj
Nie dawaj mu za dużo kurczaka, bo mu będą oczy ropiały. Dlaczego oczy beda ropiec po kurczaku?? Ja mojemu od lat gotuje piersi z kurczaka razem z ryzem i marchewka, do tego dodaje dobra oliwe z oliwek i jest wszystko ok...

Gość Szanuj go , bedziesz miec
wspanialego przyjaciela. Mialam , moje psy byly cudowne, wiecej nie chce, bo one zyja za krutko i ciezko sie z nim rostawac.

"Po suchej i puszkach strasznie sie drapal, mial alergie na konserwanty ( ja tez mam, wiec co dziwnego, ze i pies)" to twoje potomstwo?

Gość świeżo upieczona222
o dziekuje za odzew :* ja wole jednak postawic na gotowa karme. jedynie czasami moge mu gotować. tak, zeby jadl tylko gotowane to nie. nawet ja sama sobie nie gotuje za czesto. tylko mnie zastanawia czy pies ma jesc ciagle ta sama karme? zdrowy rozsadek mi podpowiada, ze trzeba diete urozmaicac, ale ja sie tam nie znam.. z tym nie kąpaniem psa to sobie nie wyobrażam nawet. moze jak trzymasz psa na podwórku i ma krótką sierść to tak. moja sunia ma dluga strasznie i białą i sie jej strasznie brudzi. to jest sunia ze schroniska i jak ją wziełam to po przejechaniu po siersci mialam cala reke czarna. takze no musiałam ją wykąpać. to jest 10 letnia suczka więc już senior. kundelek 8kg wagi

Gość Szanuj go , bedziesz miec
Moje psy jadly to co ja. Slodkie skosztowaly i im odradzalam. Jak grylowalam, to tez czekaly i tez jadly. Niecierpialy psiego jedzenia, dlatego gotowalam im , kazdy docenial moje kulinarne mozliwosci , dla nich gotowalam bez przypraw, mieso jarzyny plus kasze, czy ryz. Gotowalam wiecej i potem mrozilam.Mrozilam porcje , na tydzien. Ciastko i torta tez dostawaly, jak jadlam loda i bylo cieplo tez jadly. Kazdy zyl dlugo i byly zdrowe jeden 17 lat, pudel 15 lat colli 14 lat. Jakiego psa masz ???? Sama zauwazysz co lubi jesc, nie ucz go jesc slodkiego. Moje psy jadly nawet surowa marchewke (chrupaly), solidarnie ze mna jadly tosty z czosnkiem. Jak tyla to je odchudzalam i mialy wiecej ruchu.

Gość Do świeżo upieczona222
Oj to ty maz emerytke. Ups..... taki pies ma swoje zwyczaje i posiada jakis bagaz doswiadczen. Z nim mozesz sie zaprzyjaznic, ale go nie zmienisz i wiele nie nauczysz. Napewno sie zaprzyjaznicie. Dbaj o ta dame i nie wymagaj od niej zaduzo, ona ma swoje przyzwyczajenia i doswiadczenia (jak stary czlowiek). Gorzej znosi zmian , pomoz jej zaaklimatyzowac sie , badz dla niej serdeczna i wyrozumiala. Kapiele i wellnes jej nie zaszkodza.

Gość Dobra rada ode mnie
Bosch, ta karma tez jest bardzo dobra dla psow.

Gość Przestancie z tymi karmami
to czysta chemia i najgorsze ochlapy. Jako weterynarz radze ugotowac psu plucka, czy inne podroby z jarzynami i kasza. Polano wolowe, do obgryzania i zabawy i czasami trocze ze 20deko surowego miesa. Kto by chcial zyc na konserwach i czy z tego mozna zdrowo sie rozwijac???????

Gość Dobra rada ode mnie
czyli Royal Canion i bosch to nie sa dobre marki ? Jezeli nie, to dlaczego u kazdego weta sa te marki reklamowane i wciskane wlascicielom psow i kotow ?

Gość Przestancie z tymi karmami
Ojej nie chodzi o marki i niemarki, to jedz z puszki ty . Jedz z puszki , albo suche i witaminka popij. Zycze ci zdrowia !!! Jak sie szanuje swoje zwierze to mozna mu troche czasu poswiecic.

Gość Dobra rada ode mnie
oczywiście z tak, ale ja sie pytam PO CHOLERE W TAKIM RAZIE REKLAMUJECIE TE MARKI W KLINIKACH?

Gość Czekolade, papierosy i
wodke tez reklamuja. No dla wygodnych. Zupe w puszce tez reklamuja ! To jedz ja codziennie , przegrys Singersem i zyj.

Gość a ty w takim razie
a ty jedz caly czas mieso z kasza i warzywami i tez zyj :o