Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA FABIANKA

CZYM ZAGĘSCIĆ MLEKO MODYFIKOWANE 3 MIESIĘCZNEMU DZIECKU ?

Polecane posty

Gość MAMA FABIANKA

DZIEWCZYNY PROSZĘ O RADAĘ! MÓJ SYNEK MA 3 MIESIĄCE I WYDAJE MI SIĘ ŻE SIĘ NIE NAJADA MLEKIEM MODYFIKOWANYM. UŻYWAM NAN 1, NA POCZĄTKU W NOCY PRZESYPAŁ MI 6 GODZ. A NASTĘPNIE PO 3, TERAZ BUDZI SIĘ CO 2 I TO Z TAKIM KRZYKIEM ŻE SZOK! JAK MU DAJE MLEKO DO MAŁO CO SIĘ NIE ZADŁAWI TAK SZYBKO JE, DAJĘ MU 130 ML. PRÓBOWAŁAM ZAGĘSZCZAĆ KLEIKIEM RYŻOWYM ALE OD TEGO MA ZATWARDZENIE CZY MOZNA DOSYPYWAĆ JUŻ KASZKĘ NP. 2 ŁYŻECZKI?

Gość ....D....
Ja dawałam do mleka modifikowanego kaszkę malinka wanilia...bo tez mi się nie najadała mała... www.dziecko24.pl

Gość dobramamaaaaaaa
trochę za wczesnie na wprowadzenie glutenu, ja bym się wstrzymała, prawdopodobnie maluch przechodzi teraz okres wzrostu, za parę dni powinno mu przejsc, mój bobas tez miał takie ataki głodu co jakiś czas i przechodziło

Gość sinlak
polecam do kupienia w aptece lub lidlu

Gość ggfhjhkhjkk
co 3 , 6 i 9 tyg dziecku wzrasta zapotrzebowanie na pokarm,i tak samo jest w 3 , 6 i 9 miesiacu.

Gość mamamama Majeczkiiii
Ja w 4 miesiącu zaczęłam dosypywać kleik ryżowy do mleka na noc

je tylko 130 ? a nie zje z 5 miarek-150ml plus proszek? mój syn tyle zje jak po 6 godz się budzi w nocy, a tak 120 nie wprowadzaj jeszcze kaszek, za wszesnie trochę, a ile zjada w dzień porcji i po ile?

Gość No przecież są
Są już mleka zagęszczone.

Gość mamammaaaa
jeśli po kleiku ma zatwardzenia to po kaszce bedzie jeszcze gorzej sinlak jest na wodzie i do jedzenia z łyżeczki - więc w nocy raczej ciężko pozatym je 130 ml a na moim mleku tj nutramigen pisze ze w 4 miesiącu powinno jeśc 210 ml - więc może rób mu więcej mleka na raz kaszke wprowadź ale pierwsze jakieś jabłuszko albo soczek żeby kupki rozluźnić - ja tez chciałam żeby mały sie lepiej najadał - dałam ciut kaszki do mleka 2 razy i skończyło się czopkiem glicerynowym .......

Gość a czemu dajecie kaszki
tak bo ona pewnie chcialaby polozyc dziecko spac o 20 i zeby przespalo do 8 :) kochana chcialas miec dziecko to teraz nie probuj go zapchac na sile bo on jeszcze nie potrafi trwic nic oprocz mleka, ktore jest dobrane go jego wieku. Nie mozna tak samo dodawac wiecej mieszkanki niz napisane jest na opakowaniu bo za wysokie stezenie tez moze powodowac problemy zoladkowe i uposledzic watrobe....jak chcesz miec pozniej dziecko na sumieniu to prosze bardzo dawaj mu jakis pseudo owocowy szajs - poczytaj ile taka kaszka ma cukru... a pozniej sie dziwia ze dzieciom sie zeby psuja

Gość mama trzylatka
Boże jakie niewyżyte mamuśki :/ najlepiej zbesztać, zwyzywać zamiast doradzić. Każdy chowa swoje dziecko jak chce. A do autorki moja rada taka, żebyś mu po prostu wiecej mleka na raz dała. Nie zagęszczaj niczym. On jest jeszcze za mały. Nic w tym dziwnego że co 2 godz się budzi. I tak miałaś szczęście że wcześniej aż 6 godz przesypiał. Ma taki żarłoczny okres. Minie mu to. Dawaj mu wiecej mleka i powinno być lepiej. A budzenie się co 2 godz jest raczej w normie. To też się może zmienić niedługo.

Gość po pierwsze
Moim zdaniem 130 ml to malutka porcja. Mój syn ma 3,5 miesiąca i potrafi zjeść 210 jak bardzo glodny. A normalnie to 150. A co to znaczy, że zjada 130? Zrobiłaś więcej i nie zjadł bo zasnął? Czy tylko tyle zrobiłaś, zjadł wszystko i odłożyłaś do łóżeczka?

taka srednia mama- ciekawe od kiedy 3 miesięczne dziecko jest noworodkiem? nie umiesz normalnie odpowiedzieć, tylko od razu wyzywać i jechać po całości?

Gość mddal
hej ja mam 3 miesieczne dziecko i jeszcze tydzien temu tez budzil sie co 2-3h w nocy,teraz wstaje dwa razy.pierwsza pobudka jest po 5h a druga po 4h.wczesnie budzil sie czesciej i zjadal 60ml-90ml,dwie noce go przetrzymalismy i teraz zjada dwa razy po 150ml.

Najpierw faktycznie spróbuj tego picia:) A jeśli nie podziała to możesz np.kleikiem kukurydzianym - delikatniejszy niz ryzowy, kaszka ale ona jest słodka i za duzo nie dawaj, w sklepach ze zdrowa żywnościa sa kaszki kukurydziane i manny bezglutenowe. No i jest z bebilon nutriction = od urodzenia - do kupienia w aptece. No i dawaj soczki jabłkowe albo deserki jabłuszko żeby kupke rozluźnic. Ja Ci wierze że może sie nie najadać:) Moje córki tez takie są:) Swojej zaczęłam zagęszczać od 3 m-ca własnie (albo nawet przed nie pamietam). Córka starsza tez tak jadła i uwaga! Nie ma zepsutych zębów! Nie jest gruba! I jest zdrowa! aha! noworodek to okres od urodzenia do skończenia 4 tyg życia:)

Gość gość
130Ml to za malo dlatego czesciej sie budzi. Powinien zjadac 170-150 wody i proszek

Gość gość
180 ml 3 miesięczne dziecko???? Oszalałaś!! DO autorki Dodaj kleiku ryżowego.. tak ze 2 miarki od mleka.. i zmień smoczek na większy. Z kaszką poczekaj ok 1,5 miesiąca.. i wtedy dawaj na noc kaszkę łyżeczką. I lepiej daj dziecku te 130 ml zagęszczone kleikiem niż 180! Przecież lepiej dać mniej czegoś treściwszego niż więcej i rozepchać żołądek! Wyobraźcie sobie no np.. czy będziecie bardziej "najedzone" wypijając litr wody czy pół litra gęstego soku przecierowego? Wiadomo, że woda tylko rozepcha żołądek, da uczucie sytości na krótko... a sok przecierowy, mimo, że wypijemy go mniej nie rozepcha tak żołądka, ale na dłużej zaspokoiłby głód To samo z mlekiem.. nie ma sensu dawać więcej (i to aż o 50ml), lepiej zagęścić mleko kleikiem.

Gość gość
Myśle,że to wina skoku rozwojowego, bo moja córcia miała tak samo. Najpierw ładnie przesypiała bez dokarmiania w nocy nawet 9 godzin i jak skończyła 3 miesiące nagle się skończyło. Zaczęła budzić się godzinę od każdego karmienia i tak całą noc. Próbowałam dawać łyżeczkę dwa kleiku i kompletnie nic to nie dawało. Spała tak samo, czyli krótko i domagała się jedzenia (słyszałam jak jej brzuszku burczało). Teraz ma już ponad 5 miesięcy ale dalej budzi się co 3 godziny w nocy. Dawałam jej kaszkę ale po 3 godzinach i tak znowu była głodna ;/

Gość gość
Moj 3-miesieczny synek jada o miarke wiecej mleka niz maksymalna ilosc na opakowaniu, a mimo to jest ciagle glodny.I to nie jest tak, ze zje i szybko sie robi glodny ponownie, tylko zje cala butle, odkladam ja, a on jest glodny dalej.Nie pomaga zadna woda, herbata ani nic. Pomozcie co robic?

Gość gość
Ja mam ten sam problem moj syn urodzil sie duzy...ma nie cale trzy miesiace a wyglada I wazy na piec miesiecy. To dlaczego mam go karmic tak samo jak niemowlaki urodzone z nizsza waga niz moj...trzeba po troszku dodawac kleiku ryzowego do mm. Nie miarke!!! Pol lyzeczki max. Nie szukajcie podpowiedzi na forum tylko spytajcie wasze mamy one wiedza najlepiej.

Gość gość
Glod dziecka moze byc tez spowodowany alergia pokarmowa. Moj maluch budzil sie co pol godziny z glodu, dopiero alergolok powiedzial ze to przez nietolerancje bialka krowiego, ktore mu sie nie wchlania i dlatego jest co chwile glodny. Pomogla zmiana mleka na nutramigen. Teraz ma 3 miesiace i je co 3 godziny a w nocy jedna dluzsza przerwa 5h. Tez uwazam ze nie ma co tak malemu dziecku zageszczac tylko najpierw poszukac przyczyny glodu gdzie indziej

Gość gość
Temat stary ale przyszło mi do głowy że zalecenia żywieniowe zmieniły się diametralnie od naszego dzieciństwa. Jak moja mama mi opowiadała o rozszerzeniu diety w jej czasach to byłam w szoku. Mam 31 lat podobno w wieku 3mc jadłam i rosołek i grysik. Cóż na moich dzieciach bym się nigdy nie odważyła.

Gość gość
Ja polecam mleko z Lidla "Beprima", jest gęste.

Gość Kbgość
Moja siostra w wieku 2 skończonych miesięcy jadła cielęcinę z ziemniakami,obecnie ma 30 lat-także duuuuzo się zmieniło w kwestii żywienia niemowląt

Gość gość
Mąką

Gość MamaTymcia
Sproboj kleikiem lub kaszki holle gdy to nie przejdzie to sinlac lub alerlak tylko te dwie maja cukier i to sporo