Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie roobie bład

no nigdy mi nie wyjdzie dobry sos z miesa ...powiedzcie

Polecane posty

Gość gdzie roobie bład

no np teraz pokroiłam piers z kurczaka na kawałki obtoczyłam w jaku i bułce i na patelnie jak sie podsmazyły dałam do innej patelni (ale bez tego tłuszczu) zalałam wrzatkiem dodałam marchwki i selera dusze i pewnie jak zawsze wyjdzie gówniany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze za bardzo
przypiekasz na tej patelni tak, że już nie ma zbyt jak puścić soków..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze za bardzo
no i jak chcesz robic sos to jajko jest zbedne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość patera
jak obtaczasz w panierce to raczej z tego sosu juz nie bedzie chyba ze zrobisz jakis oddzielnie sos wlasny jest wtedy jak smazysz mieso ktore puszcza soki i sie rumieni na patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tjnyrj
z kurczaka nie zrobisz sosu... do sosu to wolowina:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze za bardzo
z kurczaka tez wyjdzie sos, ja robie czasem. ale moze za malo miesa na zbyt duzą ilość wody masz>?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chyba se jaja robisz :/
Chcesz żeby Ci sos ze smażonych normalnie kotletów wyszedł? :D Jak chcesz sos to zrób tak: obtocz piersi tylko w mące i na patelni podsmaż, później zalej wrzątkiem. W sumie ja tak zawsze robię z wieprzowym i wołowym mięsem, jakoś nie wyobrażam sobie delikatnych piersi z kurczaka w sosie własnym. Chyba, że zrób piersi z kurczaka w sosie ziołowo śmietanowym? Obtocz w mące piersi, podsmaż, zalej mieszanką ze śmietany, wody i dużą ilością ublubionych ziół, przypraw wiadomo do smaku solą i pieprzem i duś kilka minut. Jest pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dokładnie zgadzam sie z odp
wyzej, z piersi z kurczaka ci sos wlasny nie wyjdzie. ewentualnie mozesz wlasnie zrobic w sosie smietanowym lub pomidorowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tjnyrj
z samego kurczaka? toz to woda wyjdzie a nie sos, zalanie kuraka sama woda nie da ci sosu...musisz czym zaprawiac, smiatana,pieczarkami,rosolem jak chcesz prawdziwy sos, rob z wolowiny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mi wychodzi, nie jedliscie
nigdy duszonego kurczaka? oczywiscie robie z warzywami i smietana, ale ja nie wiem co sie tak oburzacie. wiadomo, że z jednej piersi nie wyjdzie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość patera
do kurczka pyszny jest sos pieczarkowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchcikowa
będzie sos i to dobry, ale mięso obtacza sie w delikacie(czerwonym do mięs) położyć na rozgrzany olej i dusic na małym ogniu, potem dodać cebulke pokrojona drobno i jak zacznie tłuszcz wyparowywać podlać wdą, a na końcu rozmieszać make z woda i śmietaną. Pycha. Aha soli nie dodaje, bo delikat jest słony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NO I WIDZICIE JAKA ZE MNIE DUP
A

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marika 22.
ten w sosie smietanowo ziolowym jest zajebisty! Jadlam kiedys na imprezie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×