Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenkaffffdds

Dieta Kopenhaska!!!pilne

Polecane posty

Gość marlenkaffffdds

Witam, stosuję dietę kopenhaską. Lecz niestety dziś po godzinie 18 zjadlam ciastko zawierajace okolo 10-15 kalorii. Czy cos sie stalo? Bardzo obawiam sie.

Tak, zniweczyłaś trud. Na kopenhaskiej nawet gumy żuć nie wolno. I nie chodzi tu o kalorie, a o indeks glikemiczny.

Gość marlenkaffffdds
Czyli ? Zaszkodziło to jakoś w odchudzaniu?

Gość jbnk
tak, cała dieta nie ma sensu musisz zacząć od nowa ale należy poczekać 6 miesięcy

Tak, to tak, jakbyś przerwała ją. Oczywiście schudniesz ze względu na małą ilość kalorii w przypadku kontynuacji, lecz nie "ustawisz" sobie organizmu tak, jak to byłoby w przypadku trzymania się planu. Efekt? Jo-jo

Gość marlenkaffffdds
Cholera, kto by powiedział, że przez małe niskokaloryczne ciasteczko stanie się coś takiego... Nie zamierzam zakończyć diety, robię ją do końca. Po zakończeniu jej po 13 dniach, będę również po prostu zażywać dziennie 3 posiłki dziennie nie wysoko kaloryczne by uniknąć efektu JOJO. Moja największa nadzieja to po prostu schudnąć, to moje marzenie od wielu lat. Dlatego jestem pozytywnie nastawiona i już wiem, że ani razu nie zasięgne nawet po jedno małe ciasteczko od zaraz...

Ale Ty już ją przerwałaś. Lepiej zmień ją teraz np. na norweską, a do tej możesz wrócić za pół roku.

Gość marlenkaffffdds
A jeżeli dalej będę ją kontynuować? To jakie są konsekwencje?

Schudniesz, bo siłą rzeczy jesz mniej kalorii niż na co dzień. Lecz lepiej przejdź na inną, gdyż ta jako przerwana nie działa, jak powinna.

Gość marlenkaffffdds
Aha dziękuję za info :)) A gdybym zaczęła od nowa tą dietę? (Kopenhaską) Bardzo mi ona pasuję i nie chcę z niej rezygnować.

Nie kontynuuj póki co. Dieta kopenhaska ma za zadanie wprowadzić organizm w stan kwasicy ketonowej, Ty przerwałaś w połowie, więc lepiej nie kontynuuj, bo może Ci się to odbić na zdrowiu. Połykaj jakieś suplementy diety, witaminki itd. i wróć do niej - ale za jakiś czas.

Gość marlenkaffffdds
Aha :) dziękuję bardzo za informacje, czuję się o wiele lepiej ze świadomością aktualnej pewności :) pozdrawiam