Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białe czy żółte złotooo

jaki ładniejszy pierścionek z białego czy żółtego złota

Polecane posty

Gość białe czy żółte złotooo

jaki pierścionek ładniej wygląda ? to prawda że biale złoto szybko matowieje ? traci blask ?? wypowiedźcie się kobietki, ma któraś z was pierścionek od swojego ukochanego wykonany z białego złota ? jak teraz wygląda ? chciałam z białego złota i taki dostałam... ale teraz właśnie niewiem czy dobrze zrobiłam że białe wybrałam jakie wam się podobają ? które bardziej się błyszczą ? jak domowymi sposobami czyścić pierścionek z białego złota by nie tracił swego blasku ? kobietkii

Gość annnkinin
Zależy jaki pasuje do Twojej karnacji. Ja mam chłodny typ urody więc żółte czy czerwone złoto u mnie nie wchodzi w grę w żadnej biżuterii (nie pasuje też do kolorystyki moich ubrań), i noszę srebro i białe złoto. Czyszczę taką specjalną ściereczką do biżuterii.

Gość maliboo.
biale jest wg mnie bardziej eleganckie

Gość lokatka
ja zawsze wolalam żółte złoto :) dostałam pierścionek z żółtego, z dodatkiem białęgo złota eksponującego kamień - bardzo ładnie to wygląda :) ale zależy to jaką nosisz biżuterie, jaką będziesz mieć obrączkę no i które ci sie bardziej podoba!

Gość harmid
białe złoto jest ładne, ale jednak to nie to samo co żółte złoto, które wg mnie jest unikatowe. pierścionek dostałam z żółtego złota z małą wstawką z białego, jest śliczny. Obrączki zdecydowanie wybraliśmy z żółtego. też mam chłodny typ urody, ale moim zdaniem złoto pasuje wszystkim.

Gość malusstwa
No niestety, nie każdemu choć też tak kiedyś myślałam :) U mnie również o wiele ładniej wygląda i pasuje srebro niż żółte złoto, w zestawieniu z którym (tak, jak przy nieodpowiednim kolorze bluzki) moja skóra nabiera nieładnego żółtawego "odcienia" (oczywiście przy biżuterii efekt jest subtelniejszy niż przy bluzce, ale jest). Poza tym jak ktoś nosi ubrania w zimnych kolorach dobranych do typu urody, to dodanie do tego ciepłej w kolorze biżuterii będzie zwyczajnie zgrzytać kolorystycznie.

Gość filotka18
ja dostalam zolte złoto sama sobie piercionek wybieralam tak jest moim zdaniem najlepiej jak sprawdzisz na dloni jak wtglada:)

Moim zdaniem białe złoto jest znacznie bardziej eleganckie i subtelniejsze. Ma klasę. Żółte pachnie tandetą, kojarzy mi się z obwieszonymi nimi laskami namiętnie chadzającymi na solarium i z cyganami. Żółte jak dla mnie to symbol nowobogackich, którzy próbują chwalić się swoim majątkiem, białe nie jest tak nachalne i do wszystkiego pasuje.

Gość uuuuaaaa
a wg mnie ludzie jak widzą obrączkę nie ze żółtego złota to myślą sobie, że to srebro... słyszałam, że białe złoto po jakimś czasie robi się żółtawe. żółte jest klasyczne i moim zdaniem najlepsze

Gość innertiaa
Z platyny :P

"Ludzie myślą" - no właśnie o takie typowo pseudonowobogackie, prowincjonalne myślenie mi chodziło. Jak ktoś się zna, to będzie wiedział, że to białe złoto, jak się nie zna, to po co mam go na siłę kłuć moim dostatkiem (przejawiającym się niby w postaci żółtego, tandetnego złota) po oczach? Żeby pokazać, że mnie stać? Sądzę, że walory estetyczne pierścionka są jednak ważniejsze. A białe złoto pasuje do wszystkiego. To też zależy od tego jaką biżuterię nosisz na co dzień. Bo jeśli srebrną lub z białego złota, to wybierz ten kruszec, jeśli ze złota żółtego to poproś o wymianę pierścionka.