Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białe czy żółte złotooo

pierścionek zaręczynowy z białego złota czy żółtego ???

Polecane posty

Gość białe czy żółte złotooo

jaki pierścionek ładniej wygląda ? to prawda że biale złoto szybko matowieje ? traci blask ?? wypowiedźcie się kobietki, ma któraś z was pierścionek od swojego ukochanego wykonany z białego złota ? jak teraz wygląda ? chciałam z białego złota i taki dostałam... ale teraz właśnie niewiem czy dobrze zrobiłam że białe wybrałam jakie wam się podobają ? które bardziej się błyszczą ? jak domowymi sposobami czyścić pierścionek z białego złota by nie tracił swego blasku ? kobietkii

po pierwsze to za glupote uwazam zeby samej sobie wybiera pierscionek zareczynowy ale to juz prywatna sprawa kazdego. biale zloto jest bardzo ladne ale skoro wazne jest dla ciebie blyszczenie sie to wiedz, ze 99% widzacych pierscionek bedzie myslala, ze to srebro. co do calosci. moj najstarszy pierscionek z bialego zlota ma 5 i pol roku. raz oddalam go do profesjonalnego czyszczenia do jubilera bo nie wiedzialam jak go czyscic a nie chcialam zniszyczyc zlota i brylantow. pieknie go wyczyscili i blyszczal sie jak nowy. polecono mi tez plyn do czyszczenia, ktory jest bardzo wydajny i raz na jakis czas go uzywam zeby pierscionek odswiezyc. blyszczy sie bardzo ladnie. co do domowych sposobow to ja wlasnie uzywam tego plynu ale kiedys czyscilam bizuterie w nastepujacy sposob. do miseczki kladlam zwykla folie aluminiowa, wlewalam wode i do takiej kapieli wladalam bizuterie na kilka godzin. potem wyjmowalam i polerowalam szmatka. dziala, poleruje i usuwa brud bez problemu

ja mam biale z zoltym ale sama sobie nie wybieralam:O taki dostalam i mnie sie podoba:)gdyby byl inny tez dla mnie bylby bezcenny i wyjatkowy:)

Gość gość
Nieaktualny nieco temat, ale się wypowiem. Pierścionek zaręczynowy z białego złota noszę już prawie 7 lat, obrączkę prawie 4 lata. Wyglądają rewelacyjnie, są oczywiście lekko porysowane, ale nie jest to widoczne, trzeba się naprawdę dobrze przyglądnąć. Wszystko zależy od jakości wykonania i użytych materiałów.