Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza89

podwójne plamienie przy braniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość zuza89

Witam. Biorę tabletki Novynette, w niedzielę 13 marca dostałam plamienie (jeden dzień opóźnienia, myślałę, że to przez stres związany z pracą). Jednak 10 dni później zaczął boleć mnie brzuch i dostałam znowu plamienie-jednodniowe. Potem Dzień przerwy i teraz znowu mam plamienia. Czym to może być spowodowane? Regularnie biorę tabletki (raz wzięłam zamiast o 22 planowo to o 9 rano, ale w ulotce jest dopuszczalnie 12 godzin przedział czasowy), nie brałam żadnych antybiotyków. Cykl mam co 28 dni. Proszę o pomoc w tej sprawie bo planowaną wizytę u ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie... Pozdrawiam!

Gość taka jedna niezalogowana
Czytałaś ulotkę? Od jak dawna bierzesz tabletki? Przy niektórych tabletkach takie plamienia są normalne.

Gość zuza89
tabletki anty biorę już od 3 lat. Novynette biorę od września(na początku brałam yasminelle, potem yasmin, następnie miałam dwumiesięczną przerwę i od września 2010 biorę novynette). Taka sytuacja zdarzyła mi się pierwszy raz.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Czytałaś ulotkę? Nie ma tam nic o plamieniach?

Gość zuza89
z tego co mi wiadomo, to do 3 miesięcy momentu rozpoczęcia zażywania anty mogą być jakieś tak dodatkowe plamienia