Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :( SAD MUMMY

Czy 28 lat to za wczesnie na pierwsze dziecko?? nie da sie robic kariery od 29 ?

Polecane posty

Jestem pierwsza dziewczyna ode mnie z grupy , ktora zaszla w ciaze... Zadna z kolezanek z liceum tez jeszcze nie ma...Dziewczyny pytaja , co teraz zrobie, mowia,ze juz nie osiagne niczego w zyciu zawodowym

Gość za wczsenie???
chyba najzwyszy czas!!!!!!!!

No bez przesady - ja też mam 28 lat i córkę, która ma 4 miesiące. Akurat wśród moich koleżanek ze studiów wiele jest już mamami, niektóre nawet podwójnymi, ja raczej zamykam stawkę;) Twoje koleżanki, które teraz Cię dołują za parę lat będą płakać, że nie mogą zajść w ciążę!

Gość jak to za wcześnie........
Wcale nie za wcześnie... Dziecko wcale nie musi stać na przeszkodzie karierze. Ja mam 28 lat. Pierwsze dziecko urodziłam mając 25 lat. Wcześniej pracowałam rok. Jak wróciłam po urlopie macierzyńskim to dopiero nabrałam rozpędu, mam sporo osiągnięć w pracy, liczne nagrody i obecnie jestem w ciąży z drugim dzieckiem. Mam zamiar również po macierzyńskim od razu wracać do pracy, podczas macierzyńskiego nie tracić kontaktu, monitorować pewne sprawy i nie wypaść z obiegu. 28 lat to świetny wiek i napewno nie zbyt wczesny...

Ja urodzilam w liceum i wręcz łatwiej jest mi na studiach itd... do tego potencjalni pracodawcy nie boją się, ze zaraz im zwieję na macierzyński :D

ja praktycznie caly czas przed dzieckiem studiowalam, najpierw studia w Polsce, potem za granica... nie zdazylam jeszcze zrobic kariery... ani nawet zaczac, teraz rok odpadnie... strasza mnie ,ze wiek 29 to za pozno by zaczynac

Jak można mieszać karierę zawodową i macierzyństwo? jeżeli przez karierę pozbawisz się macierzyństwa będziesz tego gorzko żałowała w przyszłości. Pieniądze to nie wszystko.

Gość koniec 38 tyg.;)
Ja w lipcu skończe 27 lat, a za 2 tyg. urodze synka i uwazam , że to najwyższy czas na dziecko. Studia skończyłam w wieku 24 lat, później ślub i dziecko, dokładnie tak jak sobie zaplanowałam. W czerwcu będzie rok jak jestem mężatką, a teraz oczekuję swojego synka. Więc nie słuchaj koleżanek...bo kariera to nie wszystko, dopiero jak urodzisz to poczujesz się w pelni spełnioną kobietą.

Gość a co wg ciebie
znaczy kariera? ja mam 29 lat i 2 dzieci duzo za mna ale i mam nadzieje ze przede mna :> wsrod moich kolezanek z liceum jestem w srodku listy teraz to te co nei maja dzieci to tylko stare panny samotne zostaly :) tak to jzu wszystkie amja min jedno tyle ze im pokolenie mlodsze tym ten trend slabszy widze jak bratanica ma 23 lata i ani w mysli slubu czy dziecka

wcale nie za wcześnie :D ja w kwietniu koncze 28 lat i rodze swojego pierworodnego. Studia skonczyłam mając 25 lat, przez 3 lata budowałam swoją pozycję w firmie, a teraz czas na dziecko :D nie mam zamiaru później płakać, że dla kariery zrezygnowałam z macierzynstwa.

Gość Zenujace sa niektore wpisy
"ja mam 29 lat i 2 dzieci duzo za mna ale i mam nadzieje ze przede mna :> wsrod moich kolezanek z liceum jestem w srodku listy teraz to te co nei maja dzieci to tylko stare panny samotne zostaly" Z jakiej jestes wsi? Stare panny w wieku 29 lat? :o Nie wiem co zes skonczyla, ani jakie masz towarzycho, ale wg mnie jestes ze sredniego albo niskiego szczebla drabiny spolecznej. Nie wiem gdzie ty robisz kariere, jednak z takimi powalajacymi przekonaniami daleko nie zajdziesz.

Gość n...k...s
na pewno nie za wczesnie, to kiedy nasze pokolenie ma rodzić?? Nie wiem czy tak super jest po raz pierwszy zostać matką w wieku ok 40-stu lat, ja nie wyobrażam sobie mieć 20-sto letnie dziecko a ja sama ok 60-tkę, dla tych którzy się dopiero zastanawiają nad dzieckiem i mają dylemat to i tak nigdy nie będzie na to czas bo zawsze coś... a dziecko w niczym nie przeszkadza, wiem to doskonale:)

Gość do n..k..s
zapewniam, że zostać po raz pierwszy matką nawet w wieku lat 41 jest cudownie, polecam :)

Gość MAm 29
i dwojke a teraz zawodowo sie spelniam...

Gość n...k...s
Nie dzięki, po 40-stce jak dla mnie trochę za późno (chodzi mi o pierwsze dziecko - tak jak pisałam wcześniej) no ale Twój wybór :)

Gość pohjhjhjhj
hjhj

Gość DFDGFDGFDGF
i jak ten kraj ma normalnie funkcjonować, jak wszystkie dziewczyny uważają,że dziecko to jest koniec świata, shit..

Gość a nie jest?
????

ja w grudniu skończyłam 28 lat a w listopadzie urodziłam swoje drugie dziecko :) 28 lat to wręcz ostatni dzwonek by mieć prawie że pewność że wszystko będzie ok mi już lekarza badania prenatalne sugerowali bo późno :/ wiek idealny dziecko odchowasz tak że do przedszkola pójdzie i bedziesz mieć 31 lat wiek super na robienie kariery :) pracodawcy już nie chcą takich 22-25 latek bo bardzo często pracę traktują jak zabawę wiem jak jest u nas w firmie umowe o prace dostaje się jak się ma już jakoś poukładane życie i wiek młodziutkie dziewczyny bez zobowiązań na zleceniu jadą bo pracodawca nie ryzykuje że będzie musiał płacić jej za lewe L4 i inne takie jednak zobowiązania sprawiają że jesteśmy sumiennymi pracownikami bo nam zależy :) podsumowując 28 lat super wiek na dziecko i olej znajome które ci pewnie zazdroszczą bo same z jakiś powodów nie moga lub nie chcą sie zdecydować

Gość Witam i o droge pytam
ja zaluje ciazy, zrujnowala mi wszystko, wywalili mnie z pracy, facet ode mnie odszedl ...

Gość No comment.
"mi już lekarza badania prenatalne sugerowali bo późno :/" Yyyy... pierdolenie. :o

Gość No comment.
Poza tym ty do tych 28 lat niczego specjalnie nie osiągnęłaś w życiu i w tej swojej pracy, bo mąż nieatrakcyjny ani trochę, w domu biednie, ty zaniedbana wyglądasz na 38 lat a nie 28 i jeszcze pouczasz innych co mają robić w życiu? :o Do tego nawet na lekarza dobrego cię nie stać, tylko do jakiegoś prowincjonała biegasz, który nawet nie wie że zgodnie z praktyką lekarską skierowanie na badania prenatalne dostają wyłącznie kobiety po 36 roku życia. :o No ludzie... Zazwyczaj nie jestem nieprzyjemna dla ludzi, ale takie teksty mnie rozwalają, szczególnie z ust osób które tak mało w życiu osiągnęły.

Gość my womb is a barren land
"STARE PANNY" Kobieto, gdzieś ty się uchowała!

Gość thaisse 80
28 lat to idealny wiek na dziecko - jest ani za wczesnie ani za pozno. ja swoje pierwsze urodzilam majac 30 lat, teraz mam 31 lat i gin mi powiedzial, ze spokojnie moge myslec o drugim. a skierowanie na badania prenetalne dostaja kobiety po 35 roku zycia.

Gość my womb is a barren land
Jeśli chodzi o czas na dziecko, to ani za wcześnie, ani za późno. Jestem w tym samym wieku, ale nawet jeszcze o dziecku nie myślę. Na razie robię dwa rodzaje studiów podyplomowych i nie spieszy mi się do bycia matką. Na studiach żadna dziewczyna nie jest w ciąży ani nie ma jeszcze dziecka. Za starą pannę się nie uważam:)

Gość No comment.
Wszędzie na świecie po 36 roku. Przecież Polki nie starzeją się inaczej od kobiet innych raz, więc nie kapuję czemu miałyby robić je po 35. Jakieś nieporozumienie. No ale nie ważne. Po 28 roku to jakiś absurd z tymi badaniami - już nawet nie żart, a dosłownie absurd.

Gość No comment.
* ras

Gość a ja tez bede musiala zostawic
ja mam wlasnie 28lat, za pare dni stuka mi 29. a za 4meisiace przyjdzie na swiat nasze pierwsze dziecko. bardzo sie ciesze, choc ta decyzja o ciazy musiala dlugo czekac-ok2 lat,bo nie bylo warunkow. sposrod mojej najblizszej grupy znajomych to wlasnie my bedziemy miec pierwsze dziecko,a reszta-dopiero co brala slub lub bierze w tym roku, inne kolezanki to single, a tylko jedna para mysli juz o dziecku w tym roku. wiec wyglada to roznie,ale ogolnie nie ma parcia na dzieci. jestesmy malzenstwem od prawie 2lat,mysle,ze to najwyzszy czas na dziecko. tez martwie sie troche jak wroce do pracy i czy zrobie kariere jako dr czy czeka mnie apteka.. ale postawilam na rodzine bo moj zegar biologiczny tyka a praca jest zawsze, dzieci niekoniecznie... wiec bierz sie za dziecko!!!

Gość ksennnaaaaaa
Kurcze, ja mam 34 i dopiero teraz staram sie o pierwsze dziecko:) i przyznam sie szczerze, ze mimo mojego wieku zegar dalej jeszcze nie tyka, zdecydowalam sie na dziecko raczej z rozsadku, a nie z przekonania