Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarkaa

co sądzicie o zakazie trzymania zwierząt w blokach (niedługo wejdzie w życie)?

Polecane posty

Gość Czarkaa

Dotyczy to ponoć tylko większych psów, ale też niektórych pajęczaków i ryb, sądzicie że rządzący dobrze robią?

Nie wejdzie w życie ;) podobnie jak sprzątanie po psach, nakaz wyprowadzania na smyczy i z kagańcem... przeciez tego nie da się upilnować :D

Gość Czarkaa
za trzymanie psa w bloku (wymienionych w ustawie ras) ma grozić kara grzywny do 5000, obecni właściciele (którzy wcześniej mieli psa) nie zostaną ukarani (prawo nie działa wstecz) o ile mają go oznakowanego (rfid).

Gość ja też szczerze wątpię
że coś takiego się uda. A co sądzę? Na pewno jest to jakiś krok do przodu w kwestii praw zwierząt, ale to diablo mało i w zasadzie to za wiele nie rozwiązuje.

naprawdę sie zdziwię jeśli takie coś uchwala- ale szczerze w to wątpię ? Bo co co znaczy " wiekszy pies " ? wiekszy od czego ? i co będize brane pod uwagę w tej uchwale - czyje dobro ? zwierząt ? ludzi ? ludzi posiadajacych zwierzęta ? sąsiadów ludzi posiadających zwierżeta ? a ponadto i to jest najważniejsze - wara politykom od tego co robie w swoim własnym mieszkaniu .

Gość paschalina
ja jestem za. niektóre rasy nie nadają się do trzymania w kilkudziesięciometrowych mieszkaniach. co do ryb i pajęczaków to chyba lekka przesada, zakaz to za dużo, kontrola "warunków przechowywania" ;) w zupełności wystarczy.

a jeśli chodzi o pajeczaki - zgadzam siestukrotnie :) niech ktoś tym bydlakom zabroni mi łazić po ścianach i rozsnuwać te seoje pajęczyny :) a przeciw muchom i komarom nic nie szykują ?:) szkoda :):):)

Gość Czarkaa
to chodzi o te jadowite oraz piranie, już nie pamiętam...

Gość sdfvdsfgd
ryb? jak to kurwa ryb?

Gość ..................,.....
Wątpie... chodź bym się do tego też uchyliła Moja znajoma mieszka na kawalerce ma męża dwoje dzieci i do tego psa .. ale nie wiem czy to pitbull czy amstaw ale któraś z tych ras (mniejsza o większośc) kasy zbytnio nie mają a pies ciągle przypięty...

Gość sim1601
psów kategorycznie powinni zabronić naturalnie w blokach bo w domkach są do tego warunki

Ciekawa jestem czy ta ustawa będzie dotyczyć psów przewodników :D Nie no to śmieszne! Każde zwierze w niewoli to zwierze w niewoli... czego nie przyczepią się do cyrków i ogrodów zoologicznych? Bezsens.... wzięli by się lepiej za poprawianie dróg a nie za takie głupoty

Ustawa wymieni rasy niedozwolone w blokach, co jest śmieszne, ponieważ większość osób ma mieszańce, które już pod rozporządzenie dla psów rasowych nie podlegają.

Gość GUPIO_MONDRA
Jestem ZA!!!! odkąd moja sąsiadka ma psa , klatka schodowa jest wiecznie ojebana od jego kłaczysków, łap i śladów krwi z owych łap bo łazi to byle gdzie i się rani. nie mówiąc o osranym przed blokiem trawniku-ale oczywiście ,że to nie jej pies sra tylko inne:O

Gość hfgufggfgh
Ale dlaczego ryb?!

Gość przypadkowy sex
w moim bloku mieszka młożeństwo,nie mają dzieci ale 14 kotow,a może teraz i już wiecej,psow wszystkie rasy i smród,na calą klatke,policja usuwa im te zwierzeta ale w krotkim czasie znowu,jest śmierdzące zoo

Gość numizmatyczkaa
no ale kotów w ustawie nie będzie. Agresywne rasy, niebezpieczne zwierzęta (pająki jadowite), i inne takie rzeczy. Nic o kotach nie mówili w każdym razie. Były przypadki że trzymane w mieszkaniu ptaszniki kąsały sąsiadów (uciekły jakoś), stąd ta ustawa, no i psy agresywnych ras oraz takich które potrzebują wybiegu (charty, dogi) itp, to usłyszałam.

Gość GUPIO_MONDRA
ta moja sąsiadka ma czarnego teriera rosyjskiego:O

Gość GA GA GA
He he, dobre. Mam mieszkanie 160 metrow, cholera faktycznie za male dla psa, zwierzeta powinny zyc w lepszym standardzie...

Może niech wreszcie poważnie egzekwują zakaz nieludzkiego traktowania zwierząt, bo te kary- rok w zawieszeniu- za bestialskie zabicie psa czy kota, to kpina. A jak ktoś, wyjeżdżając na wakacje beztrosko wywiezie na pustkowie swego pupila i zostawi na pastwę losu, to w ogóle nawet śledztwa nie podejmują. Jasne, większa korzyść dla organów ścigania wlepić mandat za palenie w miejscu niedozwolonym, bo na gorącym uczynku, gnoje, złapali, a teraz wszystkie miejsca niedozwolone, w obcym mieście nie wiesz, czy nie przechodzisz koło przystanku.