Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boing0000000

Do Pań ćwiczących na orbiterku - 2 pytania

Polecane posty

Witam Ćwiczę od paru dni i mam 2 pytania. Pytanie nr 1: Czy jest szansa, ze się też straci również trochę z brzucha ćwicząc na tym urządzeniu? Pytanie nr 2: Czy te liczniki czasem nie oszukują? Zrobiłam 8 km., w 30 min. i spaliłam 600 cal. - możliwe?

Gość thtraha
niemozliwe, liczniki ogolnie sa do dupy :P na orbitreku tracisie tluszcz ogolnie z ciala.

Gość sdhfuihfuigfyugfygfyfgygufgugy
Ja robię 10 km w 30 minut i spalam 480 kcal. To ile spalasz zależy od zawartości % tkanki mięśniowej, wieku, intensywności ćwiczeń. Ogólnie liczniki liczą pi razy drzwi, więc za bardzo się nie sugeruj. Patrz lepiej na ubrania czy robią się luźniejsze.

Gość sdhfuihfuigfyugfygfyfgygufgugy
Ach i ćwiczę z prędkością 20km/h. Tak mi się przynajmniej wydaje, ale czuję, że ćwiczyłam.

eeeeh panie.... panie.... jesli robicie tak jak piszecie...to tracicie troche wody i sporo glikogenu z miesni i zero tluszczu bo dopiero po ok 40 minutach trenowania zaczynaja sie aktywizowac procesy spalania - zuzywania kalorii pochodzacych z tkanki tluszczowej miast z latwo dostepnego glikogenu znajdujacego sie w miesniach malo i zdrowo jesc - zadnego ogolnie rozumianego smieciowego zarcia duzo i regularnie sie ruszac 2x w tyg trening silowy na budowanie miesni 3x w tyg trening wydolnosciowy na pobudzanie organizmu do spalania tluszczu minimum 45 minut... tetno ok 55-65% max (utrzymywac przez caly trening a max to 220 minus wiek polecam wejsc na www.sfd.pl wszyyyystko tam znajdziecie... a nawet jeszcze wiecej :)