Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusia1234

czy nowa DADA premiu uczulaja?

Polecane posty

Gość dusia1234

moja mala jest uczulona na pampersy i do tej pory uzywalismy dady, ale teraz wyszly nowe i maja ten wklad z balsamem aloe jak pampersy w zwiazku z tym mam pytanie do mam dzieciaczkow uczulonych na pampersy i uzywajacych dady, czy nie uczylaja.

Gość trakotka
moje dziecko ma uczulenie na wszystkie pieluszki dady, wg mnie cos tam jest nie tak bo inne typu huggis, pampers czy heppy to sa bez zarzutu a jak załozyłam dade to od razu czerwona pupa,i tak juz dawno było bo mam 3jke dzieci i najstarsza ma juz 7 lat i tez jej tak sie dzialo a nie sa to dzieci co maja alergie czy uczuleniowcy,ino od tych pieluch tak sie podraznia skóra .

Gość okolo tygodnia - dwoch...
a 7 lat temu to byly dady???

Gość trakotka
mnie osobiscie zapach pieluch firmy pampers zniecheca,uzywam haggis i cenowo taniej wychodza i sa bardziej dla skory dziecka optymalne

Gość trakotka
wlasnie byly,duuuuuzo tansze od pampersow i dlatego sie skusilam na nie i zalowalam, wtedy nie bylo takiego wyboru jak teraz,ino te pamparsy byly na rzepy i nieprzemakaly przez noc,inne byly ceratowe,powietrza nieprzepuszczaly, i za paczke zwykla a nie jambo placilam 60zl

Dusia mój Wojtek też uczulony na Pampersy i też wcześniej stosowałam Dadę ale od jakiegoś czasu używam Huggisów i dla niego też odpowiadają. Nowych Dada nie próbowałam ale kusi mnie żeby do nich wrócić, tylko jak się zmieniły to pewnie nie będę. Jednak z wszystkich pieluch najbardziej zadowolona jestem z Wickies z Kauflandu (tylko nie tych w dużych paczkach - bo te są okropne) ale w małych. Jak skończą się Huggisy to się w nie zaopatrzę. :)

jak ci pasuja tez kauflandu to tak samo bedziesz zadowolona z toujours z lidla. to jedno i to samo prawdopodobnie, bo oba markety sa z tej samej sieci.

Hej te nowe pieluszki dady , nie uczulaja ... kupywałam te stare a teraz nowe i musze powiedziec ze sa o niebo lepsze, na pupci sie układają tak jakby ich nie było, sa cieniutkie i dużo wchłaniają... Sa na prawde do polecenia.. :)

Gość ja tam z dady jestem
bardzo zadwolona:) używam ich naprzemiennie z rosmanowskimi i nic się nie dzieje z pupą synka. raz się skusiłam na belle i do tej pory nie moge sobie wtbaczyć, ze moje dziecko cierpiało:o użyłam 2 sztuk, odstawiłam po pierwszym zaczerwienieniu, cała paczka poszła do kosza

to bylo komus oddac te belli, albo sprzedac, a nie wyrzucac do kosza. ale wy nieraz nie myslicie. wiecie ile matek by je wzielo? bezsensu.

tez uzywamy Dady premium i moge je polecic z czystym sumieniem chodz na poczatku byłam do nich uprzedzona a tak jak mówia dziewczyny zdaja sie ciensze

Gość dusia1234
My teraz uzywamy huggies i jej nie uczulaja, jedyne co mnie w nich denerwuje to wilgoc, ktorą czuje jak biore mala w nocy. Ciekawa jestem czy dady z aloesem jej nie uczula tak jak pampersy z takim samym wkladem

Gość jedziemy na wycieczkę
Dziewczyny wypróbujcie Toujoursy z Lidla, są najlepsze.

Gość dusia1234
od tych lidlowych moja mala miala troche krosteczek

Gość jedziemy na wycieczkę
Ja mam bliźniaki i wypróbowałam wszystkie pampersy oprócz Kauflandowych. Żałuję, że tyle czasu kupowałam najdroższe Pampersy AB, bo jednak Toujoursy są najlepsze. Moje dzieci są alergikami, więc Pampersy S&P odpadają, Rossmannowskie się "kulkują" przy przesikaniu, Dada śmierdzą. Parę miesięcy używaliśmy Huggiesów (skusiłam się na promocję w Biedronce) i też były ok, chociaż czasami gumka na plecach nie starczyła i kupa wychodziła górą. Toujoursy są białe, bez żadnych wkładów, fajnie trzymają wilgoć i kupę, mają wkład aż na pleckach, do tego rozciągliwe boczki. Jak dla mnie nr 1. Punkt oczywiście też za niską cenę.

Gość marteczka1707
Od wczoraj zakładam 3 tyg. synkowi pieluchy gaga 2 - tylko na dzień- w nocy dalej pampersy premium care. Nie zauważyłam żeby z pupą coś się działo ale na wszelki wypadek staram się często zmieniać, chociaż jak mały zasnął to miał pieluchę 3 godziny i nic się nie stało, nie przeciekła i nie odparzyła

Gość lalamidok
nowe dada premium robi papmers dla biedronki

Gość duomammmma
No właśnie, fajne, cienkie, ładniej obejmują pas dziecka, nie są sztywne, ale niestety przeciekają. A zaznaczam, że wysadzamy synka często na nocnik, często zmieniamy pieluszki, właśnie ztego powodu, raz siknie a raczej posika i mokre są od środka, dziecko czuje dyskomfort (sygnalizuje, że mokro, ma 1,5 roku). Szkoda, bo naprawdę reszta lepsza jak w zwykłych dada.