Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogatka 83

płyta indukcyjna pieca - czy sa potrzebne sprcjalne naczynia ?

Polecane posty

Gość Bogatka 83

Dziewczyny czy któraś z Was ma taka płytę w kuchni i czy stosuje specjalne naczynia, garnki ? Pytam bo nie wiem, a gdzieś ktoś mi tak powiedział, a chciałam zweryfikować tę informacje. Jakie macie w ogóle opinie o płytach indukcyjnych, jakie modele posiadacie ?

Kuchnia indukcyjna łączy w sobie zalety kuchenek gazowych i elektrycznych, jest więc rozwiązaniem optymalnym, czytaj: idealnym :) "Płyty indukcyjne wytwarzają wysoką temperaturę w miejscu, gdzie jest ona najbardziej potrzebna, czyli bezpośrednio w garnku lub innym naczyniu do gotowania. Dzięki polu elektromagnetycznemu ciepło błyskawicznie ogrzewa dno garnka." Wodę w 2l garnku można zagotować o 60% szybciej! Płyty indukcyjne są też bardzo łatwe w pielęgnacji i bardzo bezpieczne - nie ma możliwości sparzenia się. A jakie garnki do płyt indukcyjnych? Odpowiedź jest prosta: http://zestawgarnkow.notlong.com

Gość nulamika
Jeśli masz dom ludzi, to koszty musisz sobie policzyć, wszystkie opinie jakie czytałam- dużo gotowania=nie opłaca się; mała rodzina, zwykle poza domem=błogosławieństwo techniki garnki metalowe sobie nie równe

Gość he heloooo
w tamtym tyg zalozylam indukcje ; ehhh, wlanie wymieniam WSZYSTKIE garnki i patelnie, nic ze starszych nie daiala ....

Gość Bogatka 83
Mam męża i teściową. Na razie 3 dorosłe osoby. Nie jest to liczna rodzinka, ale gotować to gotuje się codziennie... Tzn ze moje ganki metalowe nie beda pasowały ????????????????????????????????

Gość he heloooo
moje zadne nie dzialaja, buuuuuuuuuu

Gość ddefwgr
kiedys w biedronce byly takie 'babcine' w sloneczniki, 3 rozmiary w kartonie- emalia olkusz. i na kartonie bylo napisane, ze sie nadaja i rzeczywiscie sie nadaja.

Gość może być że nie zadziała
moja koleżanka też opowiadała że musiała wszystkie garnki wymienić bo żadne nie działały więc lepiej się dowiedz...

Gość dziwna sprawa
Ja mam plyte indukcyjna i powiem tak ze zaden garnek ktory byl wczesniej uzywany na gazie na 100% nie bedzie dzialal poniewaz od gazu dno sie krzywi a dno do indukcyjnej musi byc idealnie plaskie. Patelnia musi byc specjalna do indukcyjnej zadna inna nawet nowa nie podejdzie. Najlatwiej wlasnie spr garnki magnesem. jesli bedzie przyciagal do dna to beda ok do indukcyjnej.

Gość Bogatka 83
Dostałam od szwagierki na slub garnki niemieckiej firmy bardzo solidne podwojne dno... wiec chyba nie powinnam miec kłopotu... ogladalam wszystkie gardnki i mam rowne dno... wczesniej mialam kuchenke ceramiczna mastercook.

Gość Bogatka 83
Dostałam od szwagierki na slub garnki niemieckiej firmy bardzo solidne podwojne dno... wiec chyba nie powinnam miec kłopotu... ogladalam wszystkie gardnki i mam rowne dno... wczesniej mialam kuchenke ceramiczna mastercook.

mam od roku kuchenkę indukcyjną i to jest rewelacja! fakt, nie wszystkie garnki się nadają, ale teraz łatwo można takie kupić. Większość starych naprawdę starych, w których gotuję mojemu kochanemu pieskowi-działa. Gotuje się bardzo szybko, płyta nagrzewa się tylko pod garnkiem. Jeśli garnek nie stoi na kuchence to nie ma możliwości przypadkowego włączenia- nagrzania takiej płyty tzn. ani dziecko ani kot jej nie włączy. Polecam

Gość Bogatka 83
Aha...czy wybór dobry. Nie mam jeszcze dzieci ale i ta funkcja mi się podoba :) A jakiej firmy jest płyta ?