Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola71xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BARDZO znisZczone ,slabe ,wypadające włosy :(Co robic?Przedluzac?

Polecane posty

witam , odkad pamietam mam slabe wlosy...Niestety w gimnazjum zachcialo mi sie prostownicy mktoras stala sie nieodlacznym elementem mojego zycia,jako ,ze zniszczylam swoje wlosy , tak teraz nie moge sie bez niej obyc bo wygladam jalk potwor ! Kilka lat temy zaczelam takze farbowac wlosy na jasny blond ,co kompletnie zniszczylo moje wlosy,wiem glupota ,ale stweirdzilam,ze skoro mam brzydkie,rzadkie wlosy to moge miec chociaz ladny kolor Nie wiem co z nimi zrobic,ciagle musze chodzic w zwazanych bo mam poprostu kilka wlosow na krzyz, tak mi sie krusza,..Chcialm sobie je przedluzyc i zagescic ale to ponoc tez niszczy wlosy a po sciagnieciu nie chce miec jeszcze mniej ! Czy sa jakies zabiegi ktore na STALE regeneruja wlosy? naprawde jestem gotowa wydac troche kasy zeby tylko w koncu jakos wygladac , ale nie chce zabiegow ktorych efekt utrzymuje sie kilka tygodni dziewczyny pomozcie prosze!

Gość Kaboom
Najpierw doprowadz je do normalnego stanu apteka/ vax polecam (nie wiem czy tak to sie dokladnie pisze)

Gość istneszalenstwo
Na początku radziłabym zrobić podstawowe wyniki przede wszystkim TSH. Miałam podobnie włosy mi zaczęły wypadać garściami, wielki płacz i ból rozumiem Cię doskonale. Zrób badania. Bierz jakieś tabletki wzmacniające włosy ( ja biorę merz special - b.db) i możesz spróbować z vich dercos aminexil ( nie staosowałam ale ponoć też jest niczego sobie ) Dermatolog też może coś poradzić na Twój problem. Powodzenia ;)

chyba jednak zrewzygnuje z tego przedluzania bo zostane lysa :O mozecie poradzic mi jakies NAPRAWDE dobre maski do włosów ,odżywki itp? @istneszalenstwo - m,asz racje z tymi tabletkami tylko nie bardzo wierze ,ze one cos daja bo bralam przez jakis czas, a to chyba na spalone wlosy nie pomaga :(

Gość Kaboom
Tabletki na zniszczone nie pomoga, ale lykaj. Radze uzywac farb bez amoniaku i sproboj tego vaxu cena ok. 20 zl w aptece, mi pomogl

Gość nie interesuj się bo kociej
kup sobie serię Seboradin ja mam seboradin nigger lotion, seboradin z chlorofilem [ ale to dla osób z ciemnymi włosami, na pewno będzie i dla blondynek :) ] oraz balsam seboradin z naftą stosuję to już jakiś czas i widzę stopniowa poprawę na moich włosach przede wszystkim nie krusza się i nie wypadają już tak jak wcześniej, bo dawniej to był dramat tez uzywam prostownicy, co jakiś czas farbuję włosy na ciemny kolor, więc wysuszamm je choolernie ale naprawdę widzę różnicę, włosy mi odrastają, mam wrażenie, że są mocniejsze nie zaszkodzi spróbować http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/wybierz-kosmetyk-dla-siebie/Szampony-Seboradin-do-wlosow-przetluszczajacych-sie-i-wypadajacych_37200.html ten link wyżej to przykład są całe zestawy odpowiednie dla danego problemu myślę, ze bez trudu dobierzesz odpowiedni acha, sądzę, ze powinnaś przestac rozjaśniać włosy, wybierz ciemniejszy kolor, bo rozjaśnianie to najgorsza niestety metoda farbowania i bierz również tabletki Belissa Cera - działają nie tylko na cerę ale także włosy i paznokcie dodatkowo, zrób sobie taka szokową kurację witaminową jedząc dużo owoców i warzyw bogatych w cynk, potas.. w ogóle bogatych w witaminy powodzenia :) w hodowaniu ślicznych włosów

Gość j polecam
odzywke Wax z apteki lub na allegro mozna kupic duze opakowanie za ok 20zł tylko nie kupuj podróby od srodka polecam brac H-Pantoten i taki tez szampon Odzywka Wax jest polecana rowniez po chemioterapii wiec wlosy po niej rosna co sprawdzam na sobie( nie mialam chemioterapii) ale tez strasznie mi wypadaly wlosy a teraz mam na calej glowie takie jezyki:) stosuje ja na mokre umyte wlosy, zakladam czepek, taki od farby i na to czapkę:D bo chodzi o to zeby skora miala cieplo;) i tak chodze 2 x w tyg po 1godz sprobuj a na pewno Ci pomoze jesli bedziesz systematycznie stosowala:)

Ja także polecam maskę Wax :) Zapłaciłam za nią jakieś 17 zł więc nie jest to majątek a włosy są po niej w o wieeele lepszym stanie:) Tylko trzeba używać jej systematycznie (zależy jak często myjesz włosy) no a jeśli możesz wydać więcej kasy to udaj się do fryzjera i kup profesjonalne kosmetyki, zapłacisz więcej ale może efekty będą lepsze. Możesz też zakupić jakieś tabletki na wzmocnienie włosów (skóry i paznokci też ;)) o i jedwab też polecam:) Ale przede wszystkim: prostownica za okno suszarka za okno zaprzyjaźnij się z wałkami:) ja stosuję takie duże, włosy są gładsze i błyszczące:) Życzę powodzenia w ratowaniu włosów, sama też walczę ;)

a co wiecie na temat zabiegow wykonywanych u fryzjera? To jest tylko dorazny efekt czy daje naprawde efekty na dluzej?

up

Gość większość zabiegów
daje tylko efekty doraźne. Chcesz poprawić stan włosów to przede wszystkim bądź cierpliwa i nie wymagaj cudów. Twoich włosów już nic nie zregeneruje, bo włosy jako takie są wytworem martwym - wszelkiego typu odżywki, maski i zabiegi poprawiające wygląd włosów działają przede wszystkim na zasadzie obklejenia włosów, a nie ich regeneracji. Wax i podobne maseczki działają przede wszystkim na skórę głowy i wzmacniają rosnące włosy. Więc wspomagaj wzrost nowych włosów - możesz pić pokrzywę, skrzyp, smarować skórę naftą kosmetyczną, waxem, lub innymi preparatami wzmacniającymi cebulki. Skróć włosy maksymalnie ile możesz i czekaj. Niestety cos takiego wymaga wielomiesięcznej pracy. Nie musze chyba mówić, że stres, zła dieta ito też na włosach sie odbijają. Badania u dermatologa też mile widziane

Niełatwo jest przywrócić wlosy do normalnego stanu,ja używam masę rzeczy i już od kilku lat tak sie z nimi zmagam,teraz juz są ok,ale do ideału nadal im daleko.Ja bardzo polecam olejki indyjskie,na moich wlosach amla zdziałała cuda

Gość Gośka000
Ja również polecam produkty marki Seboradin. Używam prostownicy (niemalże codziennie), męczę włosy suszarką i farbowaniem, a mimo to koleżanki pytają mi się co robię z włosami, że wyglądają tak pięknie! Polecam serdecznie, na pewno nie pożałujesz ;)

musisz obcią ć nie ma innej rady, no i absolutnie nie przedłużać to jeszcze bardziej ci je nadwyręzy

Gość gość
Poleciłabym Wam coś jeszcze http://beauty-center.pl Po takim zabiegu dziewczyny, mozecie byc w 100% pewne z poradzicie sobie z problemem juz na zawsze.

Gość gość
Możesz sprobować też plastry dermastic. Można je kupić w aptece. U mnie zauważalnie wzmocniły włosy. Sprawiły, że przestały wypadać, stały się mocne i sprężyste!

Gość gość
Kapsułki z olejem z wiesiołka GAL i włosy przestaną wypadać. Na pewno włosów w takim stanie nie wolno przedłużać, no chyba, że chcesz zostać łysa :D

Gość gość
polecam mezoterapie włosów, ja miałam podobny problem i nie mogłam sobie poradzić więc posłuchałam porady koleżanki i udałam się do kliniki melitus w Warszawie i byłam pacjentką Pani doktor Urszuli Kozłowskiej, która mi doradziła, wytłumaczyła więc byłam zdecydowana. wszystko przebiegło jak najlepiej, moja kondycja włosów uległa zmianie. wlosy się wzmocniły, odżywiły i przestały wypadać. jak najlepiej zainwestowane pieniądze.

Gość gość
ckGldYoqGMvwqVjgBMMa7BXd

Gość gość
Miałam po ciąży włosy w opłakanym stanie, ale bardzo mi pomogła kuracja lekiem biotebal. Brałam go przez kilka miesięcy i wypadanie ustało, włosy stały się zdrowsze i mocniejsze

Gość Byłam widziałam
Kup sobie doczepki. W Anglii co druga kobieta chodzi w doczepianych włosach i wszystkie są gwiazdy. Na pewno coś się znajdzie na allegro, albo portalach zagranicznych. Tam to jest naprawdę olbrzymi trend, a u nas ciągle powód do wstydu. Osobiście czekam z niecierpliwością kiedy ta moda przyjdzie do nas, bo za leniwa jestem żeby układać włosy