Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnusiaaa

Planuje chrzest w święta wielkanocne i...

Polecane posty

Gość annnusiaaa

planuje podac 1 i 2 danie oraz deser czy to nie bedzie za mało? Dodam, ze prawie wszyscy oprocz mojego brata z zoną beda z okolicy. Czytam tu i owdzie i przeraza mnie to, ze prawie wszyscy robia z chrztow male wesela... Przyjecie planuje na 2-3 godziny nie wiecej. Jak napisalam wszyscy mieszkaja niedaleko, widzimy sie bardzo często.....a mi sie po prostu nie chce robic 100 dan, przystawek, salatek itd.

pewnie że wystarczy :) u mnie na zasadniczym przyjęciu po tez będzie dwudaniowy obiad i jakieś ciasto tyle że u mnie z daleka będą to i jakieś sałatki będą ale dopiero na kolację dla tych gości co na noc zostają

Gość upppp
wszytko zalezy jak się przyjeło u Was w rodzinie. Znasz ich skoro widujecie się często to wiesz mniej więcej czy są to gady żarłoczne którzy "liczą" na wystawny poczęstunek czy normalna rodzina które zoumie że masz malutkie dzieciątko i brak czasu na szykowanie wesela.

Gość annnusiaaa
Moi rodzice, brat, bracia męza raczej beda sie chcieli jak najszybciej ewakuowac :) Natomiast teść to typ biesiadnika, pewnie spodziewa sie niewiadomo czego. Ale ja nie wydole najzwyczajniej, poza tym chodzi tez o kase. Bo udane przyjęcie mozna zrobic rownie dobrze za 200 zl jak i za 600. Dziekuje za odpowiedzi. Robie skromnie i juz. Piernicze:)

Gość upppp
ja to się już tak rozleniwiłam żejuż nawet ciasta nie pieke tylko kupuje "gotową" babkę w Lidlu lub w biedronce za 5zł. a wszyscy się zajadają bardziej niż po "domowej" hihi

Kiedyś też tak zrobiłam .Po sprzątnięciu talerzy zrobiło się pusto ,owszem było ciasto,a oni siedzieli i siedzieli. Kawa ,herbata ,kawa,herbata,a oni dalej siedzieli. Moze wędlinke i sałatki podaj.

Gość annnusiaaa
dlatego powiem mojej mamie zeby sie pierwsza zaczela zwijać po deserze. Zrozumie. No i jak ona wyjdzie z tatą to juz reszta polezie po niej.

Gość Ja zrobilam tak
Na sali rosol plus obiad (2 rodzaje mies) I na koniec kilka rodzajow ciast ktore upiekla tesciowa i siostra mojego M..2 g i wyjazd,kto chcial mogl zostac na kolacji ale u nas w domku..(sala byla 500 m od domu ) A na kolacje przyszly tylko 3 osoby.Podalam biala,zimne nozki i normalnie szynka,ser ,bulki...

annnusiaaa zrób to co uważasz a nie przejmuj się innymi :) oni zjedzą to co zrobiśz :D

Gość AUTORKO W ZUPEŁNOSCI
WYSTARCZY :).nIE PRZEJMUJ SIE TAK BARDZO ASPEKTEM PRZYJECIA.I NAPEWNO NIE ZGADZAJ SIE NA PICIE ALKOCHOLU,BO RAZ ZE TO SWIETA A DWA ZE CHRZCINY.DASZ RADE :).

Gość bukaaa
Jeżeli martwisz się kolacją, to przygotuj np. jakieś kiaełbaski na gorąco, sałatkę i pieczywo. W razie gdyby nie zjedli, zostanie ci na następny dzień.

Gość ewa000976
Anusia rób po swojemu i nikim się nie przejmuj! U nas był po kościele obiad z dwóch dań a później kawa i ciasto i do domu.Chrzest to ważne wydarzenie dla dziecka i rodziców a nie impreza na skalę światową.Pozdrawiam:)

my też w święta robimy mama i teściowa i tak zawsze coś na święta robią, więc za jednym zamachem i chrzciny przejdziemy :P

Gość lloll
hatsumono: pochwalić sie chciałaś, że cie stać?

Gość jummi
Ja zrobiłam małą imprezkę w kawiarni, nawet obiadu nie było, tylko ciasto i napoje. Ustawilismy tak, zeby sie zaczęło 3 h przed zamknięciem lokalu i jak obsługa zaczęła pucować, to każdy się domyslił, że sie trzeba ewakuować. Tylko to nie były chrzciny, a imprezka "powitalna" , takie jakby chrzciny bez chrztu, bo czy dziecko bedzie chrzczone, to jeszcze nie jest ustalone

Gość gość
Bez kitu jak czytam Wasze porady to aż nie wiem czy śmiać się czy płakać zapraszać gości i zastanawiać się co podać żeby za dużo nie wydać. Napisz przy zaproszeniu żeby do kopert też nie dawali za dużo tak jak ty na stół.