Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Udziałoweic32%

DO wszystkich Pań księgowych. Bardzo prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Udziałoweic32%

Witam! Zacznę może od tego, że w niedalekiej przyszłości mam zamiar przejąć przedsiębiorstwo handlowo/ usługowe. Wszystkie Panie księgowe zapewne doskonale wiedzą, co z tym się wiąże w zakresie księgowości: Deklaracje, KpiR, ZUS y, etc. Chciałabym dowiedzieć się, gdzie można zdobyć wiedzę w tym zakresie. Czy myślicie, że można zdobyć ją w toku rocznych podyplomowych studiów na kierunku: Rachunkowość i kontrola podatkowa? Potrzebna jest mi ot tak, dla własnej umiejętności i chęci poszerzenia swojej wiedzy, która na dzień dzisiejszy jest znikoma. Gdzie Wy kochane zdobywałyście doświadczenie. I jeszcze jedno, czy długo trwa taka nauka? I czy istnieją książki, bądź tez inne materiały doskonalące takie umiejętności. Dodam tylko, że skończone przeze mnie studia nie wiążą się w żadnym stopniu z ww. wymienionymi. Z góry dziękuje za każdą odpowiedz. Pozdrawiam serdecznie

Gość Udziałoweic32%
Pomoże ktoś??:(

Gość koszatniiczka
podyplomówka na dzień dobry powinna poszerzyc ci horyzonty, polecam. Rachunkowość i kontrola podatkowa mogłaby byc ok. Podyplomówki zwykle trwaja rok potem ( albo zamiast :)) proponuję kursy: http://www.skwp.pl/ mają oddziałay w całym kraju :)

Gość Udziałoweic32%
Naprawdę nikt nic nie wie:(??

Gość Udziałoweic32%
Dziękuje kosztaniczko! Mam jeszce jedno pytanie- myslisz, że zrobienie pomaturalnego studium w zakresie rachunkowości byłoby bardziej oplacalne?

Gość ola_srola
spierdalaj bijacz

Gość Udziałoweic32%
Do oli Sroli- Dziekuje kochana przejaw Twojej inteligencji, subtelności i inteligencji mnie porazil. Pozdrawiam

Gość koszatniiczka
nie wiem, ja robiłam podyplomówkę i jestem zadowolona. Z punktu widzenia własciciela to mniej cie powinno interesowac w którym słupku zaksiegowac, bo to mozna zlecić, a bardziej ogólne przepisy - jaka forme opodatkowania wybrać, jak zminimalizować obciazenia fiskalne, jakie masz prawa

Gość Udziałoweic32%
Szczerze pisząc to właśnie strona praktyczna interesowałaby mnie bardziej. Może kiedyś otworzę swoje biuro rachunkowe? Chcialabym po prostu pomoc tez osobom, ktore są po studiach z zakresu rachunkowości i poszukują pracy w zakresie księgowości. Mam obecnie bardzo dużo znajomych przedsiębiorców, którzy chętnie poleciliby swoje finanse znajomej osobie. Stad tez taki pomysł, ale chciaalbym tez dla własnej wiedzy poszerzyć swoje umiejętności. Jeśli jesteś z okolic Dolnego Śląska to zapraszam do dłuższej rozmowy:)

Gość koszatniiczka
no niestety nie jestem ze slaska.. szkoda :( skorzystałabym napewno :D aby otworzyc biuro musisz miec podyplomówke uczelni z uprawnieniami ( wrocław robi dobre) i 2 lata praktyki chyba albo 4 lata praktyki i egzamin zdany

Gość Udziałoweic32%
Kurde, ciekawa jestem co by było gdybym zatrudnila siebie samą w swojej firmie jako księgową:P