Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama 86

dziwnie stawia nóżkę

Polecane posty

Gość zmartwiona mama 86

Mój synek ma 10 misięcy. Próbuje chodzić trzymany za rączki. Niestety lewą nóżką staje na palcach i tak jakby troszkę przez to powłóczy nogą. Czy to już powód do niepokoju?? czy ma szanse się to jeszcze wyrównać??

Gość zmartwiona mama 86
dziewczyny pomóżcie

Gość zmartwiona mama 86
Wcześniej tak nie było. Robi tak dopiero od kilku dni. Może za wcześnie jeszcze na chodzenie??

Gość zmartwiona mama 86
Wcześniej tak nie było. Robi tak dopiero od kilku dni. Może za wcześnie jeszcze na chodzenie??

Gość zmartwiona mama 86
up

Gość zmartwiona mama 86
też tak właśnie myślałam. Nie będę go stawiać. Mam nadzieję, że się unormuje.

Gość spróbuj dać bebiko ha
moja stawiała nóżkę do środka, ale pediatra powiedziała, że przecież to jeszcze nie są stabilne kroki i jak będzie już sama dobrze chodzić to ją obejrzy. Wszystko się wyrównało samo jak wzmocniły się mięśnie

Gość zmartwiona mama 86
Przy najbliższej okazji zapytam pediatry, ale będę spać spokojniej dzięki Wam :) Dzięki

Gość hfghfghfh
Ohoho! Temat dla mnie! Już odpowiadam...

Gość zmartwiona mama 86
hfghfghfh czekam??

Gość u mnie
moj synek stawial nozki do srodka ortopeda powiedzial ze poprostu narazie tak jest mu wygodnie i nie mozna niewiadomo czego od niego wymagac :) i zalezil kapciuszki , takie aby do kostki zakrywaly stopke , oczywiscie stabilne a nie jakies "szmaciaki". teraz jest juz ok :)

Gość zmartwiona mama 86
Mój synek też ma asymetrię glówki. Chodziliśmy 3 miesiące na rehabilitację i nic to nie dało. Teraz mamy zalecone 10 masaży. Jesteśmy dopiero po dwóch. Poprawy narazie nie widać. Podobno mięsień szyi delikatnie napięty.

Gość malwinakrk
Wymagasz od 10 m-cznego dziecka wyważonego prostego chodzenia?chyba troszkę przesadzasz.Oczywiście zapytaj pediatry przy najbliższej okazji ale ja myślę że wszystko się ułoży samo jak synek będzie już silniejszy i gotowy na stawianie pierwszych kroczków.Pozdrawiam

Gość hfghfghfh
(Sorry za literówki ale biegam za małą po mieszkaniu.)

Gość zmartwiona mama 86
Zapytałam Pani doktor w poradni rehabilitacyjnej to mi powiedziała że 10 miesięczne dziecko nie jest przygotowane do chodzenia i że takie rzeczy zazwyczaj same się normują. Mam nadzieję że tak właśnie będzie

Gość hfghfghfh
Hihi, w naszym przypadku to neurolog dmuchała na zimne. A potem w poradni ortopedycznej "krok po kroku" wypatrzono że po prostu moja córka ma jedną stronę silniejszą i na tej stronie woli się opierać (na lewej stronie lędźwi i na lewej nóżce - prawą więc nóżkę odstawia trochę, i prawą woli pokonywać przeszkody, z prawej wstawać z klęku a na lewej się opierać). Wcześniej było to widać gdy jechała wózkiem: zawsze tę samą nóżkę wywieszła ze spacerówki. Czy to dziwne? Któż nie ma silniejszej jednej nogi a drugiej jakby "zręczniejszej"? ;D Zresztą wyraźną różnicę widać na początku nauki chodzenia. Potem to znika.

Gość hfghfghfh
No widzisz! Nie ma się czym martwić.

Gość zmartwiona mama 86
Mój synek tez ogólnie lewą stronę ma słabszą. Chyba każda matka martwi się o swoje dziecko i szuka pocieszenia :) nawet na forum. Mam nadzieje, że będzie dobrze

Gość zmartwiona mama 86
Już nie. Jesteśmy pod stałą opieką poradni rehabilitacyjnej. Pani doktor uważa że mały rozwija się prawidłowo , a ta asymetria to wynik napiętego mieśnia. Na rehabilitację (Bobath) chodziliśmy prywatnie, z własnego widzi mi się.

Gość zmartwiona mama 86
Chodzimy na Strzelecką do Krakowa