Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa000976

Jak zachęcić dziecko do picia innego mleka,pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość ewa000976

Witam:) Mam roczną córeczkę.Do tego czasu piła Bebilon Pepti ze względu na ryzyko alergii którą ma starszy synek.Jednak po ostatniej wizycie u pediatry ta zaleciła próbę przejścia na zwykłe mleko modyfikowane.Kupiłam Bebiko i Hipp ale żadnego nie chce pić.Wypluwa smoczek i tyle,nawet kaszki na innym mleku nie chce jeść.Dziewczyny pomóżcie jak ją zachęcić do nowego mleka?może jest jakieś które Wasze dzieci polubiły bardziej???dzięki:)

Gość Dania33
a to dziwne... pepti nie jest słodkie i powinna polubić nowe słodkie mleko :) a próbowałaś bebilon ha, jest dla dzieci z ryzykiem alergii. ja w takiej kolejności dawałam: pepti, bebilon ha, bebilon zwykły.

a jak ty te mleko wprowadziłaś na raz? trzeba po jednej miarce nowego dosypywać i odsypać o 1 mniej tego pepti czyli np 6 pepti i 1 miarka nowego i tak np 3 posiłki 4, 5 6 posiłek 5 pepti i 2 nowego i tak dalej

też mam ten problem, córka nie chce pić innego mleka niż nutramigen, więc również czekam na odpowiedzi:)

Gość ewa000976
Dania no też jestem zdziwiona że nie chce,byłam wręcz przekonana że jej słodkie posmakuje a tu taka lipa:( Mieszałam jej Pepti z Bebikiem ale też nie chce,chociaż pediatra nie zalecała mieszać tylko wprowadzać najpierw jedną butelkę w ciągu dnia a po kilku dniach drugą ale nic to nie daje ani tak ani tak.

zrób jak ci mówię kobieto przecież jak dajesz to gorzkie pepti cały czas to dziecko wie co to za smak i bardzo dobrze je odróżni, a jak stopniowo dosypiesz słodkiego to sie w końcu przyzwyczai aha nie rób tego jak dziecko widzi, moja skubana dobrze czaiła co ja jej tam dolewałam czasemnp jakiś lek i wtedy oczywiście nie chciała pić, a jak nie widziała to piła i też była w podobnym wieku

Gość tez podwojna mama
Wiem ze to niepopularne ale... ja mojemu 13 miesiecznemu synkowi zaczelam podawac mleko krowie (wczesniej karmilam tylko piersią). Podawałam mu lekko posłodzone miodem lub z odrobina naturalnego kakao. Uwielbia! Robię mu rowniez kaszę manną na mleku krowim z dodatkiem owoców, soku, cynamonu itd... Rozwija się swietnie, alergii brak.

Gość hfghfghfh
Moja córka zakochała się ostatnio w mleku krowim. Ale uwaga, to powinno być mleko sprzedawane w woreczku, tłuste, długo gotowane np z dodatkiem prawdziwej kaszy manny. Słodzę jej taką kaszkę cukrem trzcinowym pół na pół z miodem. Warto wypróbować też inne dodatki. (Dzięki za podpowiedzi, "też podwójna mamo".) (O tym woreczku to ważne bo mleko UHT, z kartonów, smakuje zupełnie inaczej, jałowo i metalicznie.)

Gość spróbuj dać bebiko ha
albo nan ha albo jakieś właśnie ha. powinny mieć nieco zbliżony smak do pepti, bo to też hydrolizat tylko w mniejszym stopniu niż pepti. Może to HA mieszaj z pepti i powoli wycofuj pepti. jak polubi HA to zacznij mieszać ze zwykłym, aż do odstawienia Ha. powodzenia

Gość tez podwojna mama
Ja kupuję to w butelkach trzymane w lodówce. Jeśli nie zużyję wciągu 2 dni to zważy się przy gotowaniu więc myślę, że lepsze od tego w kartonie. Co do kaszy manny to najlepsze połączenia mojego synka :) : kasza manna z łyżeczką miodu + cynamon + kawałeczki pomarańczy kasza manna z łyżeczką miodu + kilka malin (poza sezonem używam mrozone, podgrzane w rondelku) kasza manna z łyżeczką miodu + kostka gorzkiej czekolady (rozpuszczam ją w mleku) + odrobina rozgniecionego banana lub wiórkami kokosowymi takich miksów można tworzyć tysiące... z owoców swiezych, mrozonych, suszonych (np miksowane sliwki, morele), ziarenek wanilii (wyłuskuję z laski wanilii trochę i gotuję z mlekiem - aromat wspaniały!), cynamonu, konfitury.. U mnie kasza manna w proporcjach: 200 ml mleka + 2 płaskie łyżki kaszy manny blyskawicznej (2 min gotowania).

Gość ewa000976
Dzięki za wszystkie odpowiedzi:) Popróbuję według waszych rad,mam nadzieję że się uda bo przecież wiecznie na pepti nie będzie piła a chciałabym żeby jeszcze piła mleko przez dłuższy czas.Miłego dnia,pozdrawiam:)