Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wstydze sie jezusa

Czy Polsce grozi skażenie radioaktywne ?

Polecane posty

Gość no właśnie dla niektórych
może zróbmy sondę ile osób brało cos w związku z katastrofą w Japonii a ile nie? ja jak na razie nic nie brałam

Gość nie wstydze sie jezusa
dnia 26 marca Polacy mogą zostać wystawieni na długoterminowe, dość silne skażenie, które dla wielu, w szczególności młodych ludzi, może skończyć się źle. Mam nadzieję, że podzielacie moje zdanie, a dla tych którzy nie są jeszcze przekonani dedykuję poniższe słowa (link): For some individuals even a small amount of radiation can raise the risk of cancer. The higher the radiation, the higher the risk of cancer, said Lam, who is also a member on the American Board of Toxicologists." Tłumaczenie: "Dla niektórych osób nawet mala dawka promieniowania może spowodować zachorowanie na raka. Im wyższa dawka tym wyższe ryzyko zachorowania, powiedział Lam, który jest także członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Toksykologów." Jeżeli spoglądniecie uważnie na dzień 26 marca, w powyższym wideo (albo zdjęcie poniżej oraz w galerii zdjęć), to zauważycie, że w tym dniu skażenie w Polsce ma być równe prawie że środkowi skali. Czego Pan Lam nie dopowiedział, to fakt, że im dłużej ktoś jest wystawiony na promieniowanie, i im większa część ciała podlega promieniowaniu, tym mniejsza dawka jest potrzebna do spowodowania zachorowania. Dlatego naświetlania szpitalne mają ograniczoną szkodliwość, choć nikt nie zaprzecza, że mimo wszystko są one docelowo bardzo szkodliwe. Podczas takiego zabiegu wystawia się na promieniowanie bardzo małą część ciała i to na krotki okres czasu. Jeżeli prognoza Francuzów się spełni, to od 23 marca zostaniemy wystawieni na w miarę dużą dawkę promieniowania i to na dłuższy okres czasu. Nasz rząd jednak wciąż milczy ! Dlaczego ?

Gość no właśnie dla niektórych
ale duży odzew na ten temat :o

Gość kavataxi
ja przyjmuje obecnie "kelp' dzieciom podajemy calcium w ochronie przed moxem ktory jest najbardziej szkodliwy i gromadzi sie w naszych kosciach

Gość dasz rade ej
no pewnie że grozi WOKÓŁ POLSKI W KRAJACH PRZYGRANICZNYCH JEST KILKANAŚCIE ELEKTROWNI ATOMOWYCH więc jakieś zagrożenie jest na pewno ;)

Gość ej ckulfo
dlaczemuż?

Gość zdfghjk
skoro nie wstydzisz sie jezusa to padnij na kolana i sie módl.Osobiście uwazam,ze nie ma sie czego obawiac.Przezyłam Czarnobyl to i to przezyje a ty sie módl hahaa

Gość cały czas działa jeszcze
skażenie po wybuchu bomby w hiroszimie