Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandra-irma

wstydliwy problem

Polecane posty

Gość sandra-irma

Cześć, mój problem polega na tym, że odczuwam nieprzyjemne swędzenie pochwy. Objawy, które jak mi się wydaje wskazują na grzybicę, to: świąd, pieczenie i serkowata wydzielina. Wiem, że takich tematów jest mnóstwo, ale w żadnym nie ma dla mnie odpowiedzi, W jaki sposób zmniejszyć dolegliwość? I przede wszystkim, czy może być to powodem spóźniania się miesiączki? Moja spóźnia się około 5 dni. Proszę o rzetelne odpowiedzi.

Gość najlepiej idź do ginekologa
.

Gość zooosia...22
powinnaś pójść do lekarza, pewnie przepisze Ci jakieś leki a na przyszłość warto pomyslec o probiotykach. aby uniknac tego typu niespodzianek

Gość Przyszłe kosmetyczki
na pewno powinnaś iść do ginekologa ale też zadbać o siebie .Ja miałam podobne problemy ale nie tak nasilone i przede wszystkim powinnaś myć te swędzące okolice rano i wieczorem następnie smarować kremem najlepiej bambino lub innymi środkami do okolic pochwy i podstawową rzeczą którą każda dziewczyna powinna posiadać są zwilżone chusteczki. podczas szkolnych przerw pójść do łazienki i przemyć sobie tymi chusteczkami te okolice zapewniam że pomorze jeśli masz jeszcze jakiś problem zapewniam że pomoge ...

Gość pomoc20
A byłaś u ginekologa, nie wolno tego lekceważyć... Na przyszłosć polecam Ci probiotyki, które odnawiają florę bakteryjną pochwy. Ja używałam LAcibios femina i jestem zadowolona, na razie problemów brak:D

Gość w 100%
powinnaś iść do lekarza, ale może spróbuj clotrimazolum, to maść, którą możesz nabyć w aptece bez recepty naprawdę za małą kasę (ok. 3 zł). więcej info na ulotce znajdziesz

Gość iwonkaaaa
Mnie tez lacibios pomógł,ale tutaj mysle ze jesli problem jest bardziej grzybiczny to jednak trzeba iśc do lekarza.

Gość malinka98
Tylko własnie mam wrazenie ze coraz wiecej kobiet wybiera leczenie w domu,poprzez własnie takie leki z apteki bez recepty,bo jednak nie ufamy chyba az tak bardzo lekarzom.Ale jesli takie leczenie jest skuteczne to jestem za.

Gość noijuż
do ginekologa powinnaś pójść,pewnie dostaniesz antybiotyk i pamiętaj o osłonie,możesz kupić w aptece probiotyk lacibios-femina np.po pierwsze pomoze ci wyzdrowieć i zapobiegnie nawrotom grzybka,który Ci się przytrafił

Gość izabelllla
A co tu moze teraz ginekolog.Co najwzej wpakuje antybiotyk i tak to sie skończy.Niech dziewczyna wybierze całe opakowanie probiotyku i zobaczy czy poskutkuje.

Gość szkrabku
doraźnie przy takich problemach pomagaja globulki propolisowe apivaginum - propolis ma działanie bakteriobójcze i grzybobójcze, ale nie powinno sie obyć bez wizyty u lekarza.