Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaaaa ma kotaaaa

Czy to możliwe,że już zęby ??

Polecane posty

Gość alaaaa ma kotaaaa

Witam, jestem mamą 2,5 msc szkraba. Od kilku dni mały ciągle wkłada rączki do buzi , krztusi się śliną, nie chce smoka, nie śpi bo po 10 min budzi się z płaczem, ciągle wisi na cycu(ma trudności ze złapaniem sutka) i częściej robi kupki (cała pupa już jest czerwona i walczymy zeby nie było odparzeń) Czy przyczyną tego mogą być ząbki ? Dodam,że tam gdzie będą dolne jedynki ma zgrubienie(nie jest zaczerwienione) a reszta dziąsła jest "węższa"

Gość alaaaa ma kotaaaa
a i ma jeszcze katarek z którym walczymy.

Gość Lanki
Może a nie musi. Moja córka zaczęła się slinic i mieć te wszystkie objawy w 3 miesiącu a zęby wyszły jej jak miała 10 miesięcy. Za to dwa od razu.

Gość alaaaa ma kotaaaa
a Twoja córa też miała zgrubienie tam gdzie dolne jedynki ?? bo nie wiem czy to norma czy nie...

mój mały już jakoś półtorej miesiąca się ślini, wszystko pcha do buzi, ma zgrubienie na miejscu jedynki i dalej nic :) mały ma 4 miesiące, jak pytałam lekarza to powiedział że faktycznie idą ząbki ale kiedy wyjdą nie wiadomo mogą być za 3 dni a moga być i za pół roku :/

Gość alaaaa ma kotaaaa
ale żeby takie dziecko nie spało przez 13-14 godzin ?? :( ja już opadam z sił :( nie wiem co by to było innego...

Dziewczynkom szybciej wychodzą ząbki od chłpców. Mojej córci wyszły 2 na dole na 4 miesiące . Smarowałam jej dziąsełka już w 3 miesiącubo miałą zgrubiałe i twarde na dole.

akurat zęby od płci nie zależą :/ wszem mówienie i tego typu rzeczy tak ale nie zęby :/ moja córa miała 6 miesięcy jak pierwszy wylazł a synowi już próbują więc płeć nie ma znaczenia w tym temacie

Zęby ( a właściwie dziąsła) mają prawo boleć, puchnąć, ale kiedy ząb wyjdzie tego nie wie nikt :D Ja akurat się właśnie męczę z ósemkami -.- 1 jeszcze wcale nie wylazła a boli już od roku :/ Natomiast, to, że mogą Twojemu dziecku nawet teraz ząbki to normalne :) Nie ma reguły kiedy dziecku mają wyjść ( no chyba, że ma ponad rok i ani jednego zęba...) niektóre dzieci nawet rodzą się z ząbkiem :)

Gość HM.OK
Pewnie, że to mogą być ząbki, czemu nie. Jednak mój mały zaczął mieć "objawy" ząbkowania w 3 miesiącu a ząbki wyszły w połowie 6 :) Współczuje, wyobrażam sobie jaka jestes zmeczona :(

Gość alaaaa ma kotaaaa
ehh no ja mam chłopczyka wiec watpie że płeć ma tu znaczenie... masakra :(

Gość mama 19 miesiecznego synka
WSzystko jest mozliwe. Mojemu synkowi pierwszy zabek wyszedl jak mial 3 miesiace i tydzien, drugi dwa dni pozniej. Jak mial 11 miesiecy to w buzi bylo juz 16 sztuk... Takze, tak, mozliwe jest, ze to zabki.