Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n? nikomu nie potrzebny.

doradcie co mam robic

Polecane posty

pracuje na poczcie jako listonosz wiejski ponad 25 lat,moj UP.ulega likwidacji,tj.trace miejsce pracy, w ramach redukcji zatrudnienia.jestem juz po 50 -ce bolace nogi i kregoslup,jako stary pracownik dostalem propozycje nowego miejsca pracy w duzym miescie woj. oddalonym od miejsca zam. o 40 km. i dzisiaj mam dac odpowiedz czy wyrazam zgode,dla mnie jest to duzy problem: dojazd do nowej pracy,nieznane ni srodowisko miejskie, nowa specyfika pracy,nieznajomosc miasta.itd.itp... zostac bezrobotnym bez srodkow do zycia.ta praca byla dla mnie jedynym zriodlem utrzymania,jak w temacie co mam robic.licze na Was..

Gość klientka z biedronki
To faktycznie nieciekawie. Czy poczta proponuje Ci jakąś odprawę jeśli zrezygnujesz zpracy całkowicie??? Może spróbuj tam popracować, lepsza taka robota jak żadna, a nie jesteś już w wieku w którym chętnie biorą do pracy. Odejść zawsze można, tylko czy wtedy nie stracisz odprawy??

Gość w tym wieku
ciazko ci bedzie cokolwiek znalezc,wiec skoro masz propozycje przeniesienia sie, ale dalej bedziesz pracował,no to nad czym sie tu zastanawiac!!!! bierz chłopie ta robote,bo z zielonej trawki na bezrobociu raczej nie wyżyjesz.Dorób do wieku emerytalnego a potem bedziesz odpoczywał:-) Pracujac w tym nowym miejscu zawsze mozesz szukac czegos innego i blizej,jesli znajdziesz to sie zwolnisz i zatrudnisz w nowej pracy:-)

Gość oleolejjj
przyjmij pracę w mieście i w międzyczasie rozglądaj się .Rezygnując dostaniesz depresji,poczujesz się niepotrzebny,Twoje życie straci sens.50 lat to jeszcze nie tak dużo,nie rezygnuj z życia, nie kładź się jeszcze do grobu.

w tym wlasnie sek ze teraz mam ha. wszystkie przywileje jako bezrobotny ,odprawa kuroniowka od reki i czas na zastanowienie sie co dalej,a pozniej gdy nie podolam w nowej pracy ,prawie nic..

dlaczego masz nie podołać?podołasz,dasz radę.Zasiłek się skończy (głodowy zasiłek) i co dalej?

Gość oczywiście że podołasz !
pomyśl o tym co cię czeka jak zostaniesz na bezrobociu bez środków do zycia, od razu nogi przestaną cię boleć, sił i odwagi przybędzie poznasz nowe warunki i środowisko, szybko połapiesz sie jak jest w innym mieście, nie bedziesz żałował decyzji

Jeśli jesteś z małej miejscowości to trudno będzie Ci znaleźć coś innego, spróbuj w nowym miejscu może nie będzie tak najgorzej. Najwyżej jak ci się nie spodoba to poprosisz o przeniesienie na inne stanowisko. Zasiłek jest niski i krótkotrwały a do wieku emerytalnego daleko.