Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmm bądź mądra...

norma czy chorobliwa zazdrość???

Polecane posty

Gość hmmmm bądź mądra...

Wytłumaczcie mi bo może to ja jestem głupia małolata i nic nie rozumiem, mam 22 lata :) jestem od 3 miesięcy z facetem (29 lat), musiałam się umówic z kolegą z którym byłam na weselu pół roku temu by odebrać od niego płyty z wesela. Umówiliśmy sie więc na herbatę gdzies w centrum. Chłopaka tego na wesele wzięłam z netu gdyż dał ogłoszenie że szuka partnerki a i ja byłam w podobnej potrzebie. Taka uczciwa wymiana, Ty idziesz ze mną ja z Tobą, nic więcej nie było! od tamtego czasu widzieliśmy sie tylko raz - pożyczyłam mu płyty. Mój chłopak zrobił awanturę, że... aż mi sie nie chce wspominać. Że to jakieś chore spotykać sie z obcym facetem na herbatę, że powinnam wziąć płytki i powiedzieć że sie śpieszę. Fakt że miał nieprzyjemne przejścia z kobietami, że ich koledzy okazywali się czymś więcej... ale czy on ma rację?

Gość lamkaaner
z jednej strony mogl poczuc zazdrsc i ja poczul. ja sama jestem z tych zazdrosnych ale nie okazujacych tego po sobie. Staram sie nie okazywac, bo to psuje dużo. Za to mam podobnie, mój facet jest zazdrosny bardzo i okazuje to. Czasami to śmieszne, zabawne, fajne, ale sa jakies granice. to zakrawa o chorobliwa zazdrosc! Twoj facet jak raz pokazal jak reaguje, to raczej sie to w nim nie zmieni, on po prostu taki jest. Jak ostatnio wyszlam z kolezankami (pierwszy raz od,,,,,,,,daaaawien dawna, to po poltorej godzinie zadzwonil, z pytaniami kiedy wroce i co tak dlugo :o Zostalam jeszcze z dziewczynami na jakies pol godzinki i wyszlam do domu, one zostaly. Jednego telefonu juz nie odebralam, bylam blisko domu. No to awantura gdyz nie odebralam. Co taki facet sobie potrafi w glowie ulozyc :o I czego ty masz niby cierpiec, bo jakas tam inna go co,,,, zdradzila z kolega? ty to Ty, nie ona. i niech nie porownuje, bo wlasnie to jest najgorsze. Pozniej to dla facetow kazda jest dziwką.

hmmm to fakt dziwne zachowanie ;/ jestem ciekawa jak się faceci będą wypowiadać heloooo potrzebujemy opini facetów !!!!!

Gość Męskie Bydle
Też bym byl zazdrosny. Moja dziewczyna jest tylko moja i koniec. Zadnych frajerów w promieniu kilometra... Gdybym tylko miał granat

Gość lamkaaner
mnie to denerwuje, ze facet jest do granic mozliwosci zazdrosny, wszystko dobiera dwuznacznie i ma w glowie swoje urojenia. no zeby jeszcze podejrzenia byly uzasadnione, nie wiem, nadszarpalabym jego zaufanie. Ale ja mam tylko jego, nie chodze i nie przyprawiam mu rogow, to ona na piwko wyskakuje prawie kazdego wieczora az mnie to denerwuje ale co ja moge. Nic, bo jemu wolno :o

Gość NerfMe
Aż do 1974 w stanie Teksas w USA mąż, który przyłapał żonę na zdradzie i zabił obydwoje kochanków zanim opuścili pomieszczenie - był w większości przypadków uniewinniany, w Utah w latach 70. XX w. zabicie kochanków w takiej sytuacji w ogóle nie było uważane za przestępstwo - twierdzono, że nakrycie partnera na zdradzie wywołuje tak silne reakcje emocjonalne, że nie mają oni wpływu na swoje czyny - wolny cytat z książki "Zazdrość niebezpieczna namiętność". Taką siłę dawano zazdrości jeszcze paręnaście lat temu. Zazdrość bardzo pomagała w pradawnych czasach - mężczyzna dzięki zazdrości minimalizował szanse na wychowywanie i opiekę nad nie swoim potomstwem. Te dawne odczucia towarzyszą nam do dziś. A jak jest dziś? W wielkim skrócie - badania pokazują że w 90 proc. przypadków nasze przeczucia nas nie mylą co do intencji partnera. Dokładnych liczb też już nie podam, ale kiedyś robiono badania par leczących chorobliwą zazdrość i wyniki pokazały, że w wielu przypadkach partner miał rację co do swoich przeczuć. Dokładniejsze dane w/w książce, bo moja pamięć zawodzi. A w tej sytuacji najwyraźniej chłopak się czuję zagrożony, niepewny w związku, albo po prostu Ci nie ufa.