Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cffczsfz

Dobór kremu do cery tłustej/mieszanej z problemamy 25+

Polecane posty

Gość cffczsfz

Miałam dziś, nielada problem gdy wybieralam krem w drogerii. Mam 26lat, cere mieszaną/tłustą z problemami tytu wągry, pojedyncze wypryski. Nie używam pudrów jedynie korektor. Jaki krem mam sobie wybierać? Podobno po 25 roku powinno uzywac sie juz kremow o delikatnym zastosowaniu przeciwzmarszczkowym, ale robia mi sie wypryski i swieci mi sie twarz po kremat tego typu. Wiec jakie mam używać Nivea Visage Young??? Mam problem jak traktowac swoja cere jak taka z problemami czy taka ktora potrzebuje delikatnego nawilzenia i przed pierwszymi zmarszczaki??

Gość ja polecam z kolei
krem vichy normaderm triactiv

Bo kremy trzeba dobierać z głową (i zapomnieć o tych z drogerii), nauczyć się czytać składy i wiedzieć co dla cery jest dobre a co nie (podstawowe składniki przeciwzmarszczkowe jak retinoidy czy kwasy czy wit. C same w sobie nie zapychają, zapychać będą dodane do nich w kremach oleje mineralne np.) Tutaj jest masa wiedzy o pielęgnacji tłustej cery: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Tu też zerknij: http://forum.gazeta.pl/forum/w,211,120560980,120600438,Re_25_krem_cera_tlusta_w_domu_.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,211,119385713,119390076,Re_Rozszerzone_pory_tlusta_cera_naczynka.html Ogólnie powinno to wyglądać mniej więcej tak: - rano mycie (czymś bez SLS, dobre wyjście to dobry apteczny płyn micelarny), antyoksydant, filtr (od 30 w górę) - po powrocie do domu zmycie makijażu, coś nawilżającego (Cetaphil MD, Iwostin Rehydrin) - wieczór kwasy albo retinoidy

Gość ale ale aleeee
mrowa-> kremy ktore podalas sa do cery tradziwkowej a autorka ma pojedyncze wypryski

Autorka ma cerę tłustą z problemami, a wągry to też jest trądzik (zaskórnikowy). Do takiej cery odnoszą sie moje propozycje.

Gość tosi27
Dla 25+ polecam serię Profilaktyka zmarszczek mimicznych 25+

hej, odswiezam watek, jakiej firmy linie polecacie dla osob po 25 roku zycia ? mam 26 , cera mieszana z przewaga tlustej, zaskornikami,rozszerzonymi porami, pojedyncze zmarszczki mimiczne i oczywiscie krosty (zapalne) tak zaczynajace sie na 2 tyg. przed okresem i utrzymujace sie srednio do tygodnia. zalezy mi na czyms co bedzie do cery mieszanej/tlustej i przeciwzmarszczkowe odpowiednie do mojego wieku. Na co dzien uzywam Dr Ireny Eris serii nawilzajacej (z kremem przeciwzmarszczkowym aktywnie nawilzajacym), i sporadycznie inne kremy do tego, ale potrzebuje miec linie zastepcza, zeby skora sie nie przyzwyczajala tak bardzo i uzywac naprzemiennie 2 linii roznych firm (co pol roku zmieniajac)

Nie ma sensu samej eksperymentować i dobierać nie wiadomo co. Ja poszłam po prostu na zabieg do salony (Yasumi w Krakowie przy Matecznego) i w czasie zabiegu specjalistka określiła dokładnie rodzaj mojej skóry, a potem pomogła dobrać dobre kosmetyki.

Gość gość
I ja właśnie tak zrobiłam. Poszłam na zabieg do salonu Beauty Center ( pracują na kosmetykach Hildegard Braukmann) i pani kosmetyczka określiła rodzaj mojej skóry (mieszana, tłusta w strefie T, suche policzki, rozszerzone pory, zaskórniki) dobrała do niej odpowiednie kosmetyki właśnie tej firmy. Jestem z nich bardzo zadowolona. Na dzień stosuje krem kwiatowy nawilżający, na noc rozmarynowy. Polecam:)

Gość gość
Może po prostu nie powinnaś stosować kremów bardzo inwazyjnych? Ja sama mając cerę z problemami używam po prostu kremu nawilzającego 25+ happy per aqua, bo nie obciąża cery. Czasem zbyt intensywne kremy potrafią podrażnić skórę.

Gość gość
spamer na spamerze i spamerem pogania... :/

Gość gość
No niestety, kazdy temat tak sie konczy.